Gå til innhold

Mattis!

Members
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Trur faktisk ikke at jeg har fiska med dårlige stenger i mitt mer enn 30årige fluefiskeliv. På enhånds har det vært flere merker, mest amerikanske, men først og fremst italienske Gatti! Et merke jeg trur ble introdusert i Norge etter iherdig promotering av meg på FFN (Alle mine kjøpt fra Sverige, Capricorn). Nå enhånds: # 5T&T Vector, #4 Hardy Zenit Sintrix (går i grava med den), #3 Gatti FRC, #2er vanvittige TFO Lefty Kree! Sjøørret/smålaks: To Guideline: #7 ACT 4 OG RS (den blå) Laks: LTS X1 12.6 og LTS 13.6 (Back up: Guideline Pro Cast 14f) Seilbåt: Jeannau Sun Odyssey 40 Bobil: Burstner Nexxo 690 Special Edition!
  2. Supre palmermygger dette! Om du bruker herl eller dubbing i kroppen kan være ett fett, men på dehvor jeg velger å klippe ned hackelet over og under bruker jeg dubbing. På de aller minste #20,22 bruker jeg bare bindetråden som kropp. Fisker mest med #18!
  3. Etter at jeg sluttet med egenproduserte fortommer har jeg kun holdt meg til RIO! Super tapering som slår lett over og er lett å strekke. Klipper av løkka og bruker nåleknute med tre tørn. Noen synes sikkert det er to for lite, men tre holder. Forbindelsen til fluelina er uansett ikke fortommens svake punkt. Tidligere tredde jeg fortommen gjennom corden, men har slutta med det også. Liten knute, tre turn rett på linespissen er elegant og solid så det holder! Ikke så nøye med å samle turna før jeg strammer til. Sterkere med litt coating i mellom (Gary Borger)!! Alle ørretfortommene har 017 spiss som jeg enten bruker som den er en stund, men som jeg oftest kapper og forlenger med tynnere spisser, alt etter hvilket fiske jeg driver med. Forresten gøy å være tilbake på forum, og her på FFS, selv om de fleste kjenner meg fra FFN, der jeg tidligere var svært aktiv! Stillere der, og ser at flere gamle rever har havna her etterhvert!
  4. Nei, dessverre, men hvis du leter på nettet finner du sikkert tester som kan si noe om det. "Lyd og bilde" testen jeg har lagt ved sier litt om det. Ellers er vippbar skjærm ikke lenger noe must. I dag får du minnekort som gjør at kameraet kan fjernstyres av Iphonen elle Ipaden.
  5. Jeg er Pentax entusiast, og kan sterkt anbefale dette. Ingen i denne prisklassen er værtetta på samme måten. Har selv det dyrere Pentax K 5 ll, men tar ikke nødvendigvis bedre bilder med det. http://www.lydogbilde.no/test/pentax-k-30
  6. ......da er jeg alvorlig i tenkeboksen, Tore!!
  7. Det hadde vi så absolutt Frode. Gjett om jeg savner de dagene.Makan til trivelig treff,skal du lete lenge etter.Og for en herlig gjeng da. For ikke å snakke hva kokken stelte istand. Sven var også med noen ganger.Jeg husker han viste meg noe med et tyngre snøre,men med en lengre fortom enn de fleste forholder seg til. Da begynte jeg å leke med lange fortommer også. Sånn var det hele veien med Sven.Som jeg sa,de fleste av dere hadde antageligvis blitt mer enn forundret over alt det vi drev med. Tom. Er det noen ide å sette i gang igjen, eller tråkker vi da i bedda til de som samla seg på "dammen" rundt pølsekjelen sist høst?? Savner "dagen min", for det var mildt sagt både lærerikt og kjempesosialt og bare trivelige mennesker! Fikser grill og mat, selvsagt!
  8. .... og så hadde vi "Mattis kastedag" på Holmendammen!
  9. ... ikke dårlig tippa!! Barnevognførern virka irriterende ung!!
  10. Måtte bare en liten tur på polet for ei rødvin som skal i kjøttgryta jeg skal servere svogern´i kveld. På vei ned mot Bragernes torg, før jeg skulle svinge inn mot sjappa, kom det et par med barnevogn på tvers i fullt trav (gangfelt). Trøkka litt ekstra på BMV-gassen og sladda fint rundt svingen i retning av vinbutikken med god margin til barnevogna, men måtte dessverre bremse ned da en pensjonist i en Yaris som ikke visste forskjell på gass og bremsepedal hindra fin trafikkflyt. Hva skjer?? Joda, i rask sprint ser jeg et palestinaflagrendesjalbekledd kvinnemenneske på høyde med panseret dundre sælbuvottneven i aluminiumen!! Så ut som en SVer gitt... eller et venstrekvinnemenneske!! ... og barnevogntrilleren? Hvis han fisker med flue så er det sikkert mothakeløst og C&R!!!!
  11. Tidlig 90-tall, Pål!! Stinn brakke på huset en vanlig hverdag hvor flere av oss tok fri fra jobb .... Han var vel et par dager hvis jeg ikke minns gæærnt.... Fullt på demoen og like mange på workshoppen. Kan bli nostalgisk av mindre!!
  12. Binder spinnere på to måter: Krogvolds med nedbundet hackle... Herlig rufsete og blindfisker av rang!! Gary Borgers, der han surrer hackelet skrått framover på ferdig dubba kropp før han snur og surrer det motsatt bakover, dvs skrår det den andre veien (X-wing). Hackelfibrene krysser hverandre og når dette gjøres med tette surringer er det bare å klippe over og under. Herlig enkelt og i begge tifellene får du vinger som overhodet ikke kollapser. Noen luftkast og flua er klar for et nytt flyt. I det hele tatt, jeg gjør all mi fluebinding rimelig enkelt. Kall det gjerne Borger/Krogvold style..... PS! Har aldri brukt CDC i brunørretfluene mine. No herk som kollapser, ikke tåler fiskeslim og må klemmes med amaduo (??) og ristes i boks....... he, he.... (Er i ferd med å konvertere fra FFN.......)
  13. Lå ikke den i Fjordgata da?? Ellers har jeg alltid likt meg godt hos Agdar i Trheim og den nye, større Noroco i Drammen som alltid har det jeg trenger!!
  14. Har denne i lakseversjon. Dyr, men kjempegod snelle (=super brems!!) og her kan du kjøpe så mange ekstraspoler du bare ønsker for en billig penge!! http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=47484&WebSiteMapNodeID=1000001&utm_source=kelkoono&utm Good Luck!!
  15. Kjøpte denne i 99, og fortsatt låser den tørrfluekroker i størrelse 20 uten problemer. Kjøper ny nå, men bare for å være sikker på å ha ei kjempestikke helt til lokket på kista klapper igjen. Brukt til alt fra dobbeltkrok laks 2er til bittesmå Mustad tørrfluekrok!! Superfunksjonell og roteringa er enkelt som få.... http://mmfiske.no/?ItemID=2060
×
×
  • Opprett ny...