Gå til innhold

Anders_PGA

Members
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Heisan, Jeg startet denne tråden for noen måneder siden og kom tilbake fra Island i går. Jeg fisket to døgn i Veidivötn i den siste helgen før sesongstengning der oppe. Det var litt varierende temperatur (5-9 grader), tidvis surt og en del regn og til dels kraftig vind. Ikke lette forhold akkurat, men heller ikke helt umulige (siste dagen var det dog nesten ikke fiskbart med nesten storm i kastene). Først - jeg benyttet Birgir som guide. Han kan anbefales! Han kjente Veidivötn godt og kjørte et kjempefint opplegg med henting, innkvartering i enkel hytte og retur til Keflavik. Han er trivelig, yter god service, lager god mat/kaffe, har alt nødvendig turutstyr og, kanskje viktigst av alt, ser ut til å vite hvor fisken er. Dessuten er turkameraten hans Kavu, en svart labrador retriever, en skikkelig kosegris! Fiskerapport: Brutalt, sinnsykt, helt uten sidestykke for min del! Jeg fikk et dussin fisk, med snittvekt på 1,6-1,7 kg, 5 fisk over 2 kg, hvorav den største var 3,0 kg (klar pers på brunørret), mens Birgir fikk en på nesten 3,5 kg. Høstfisket er streamer-fiske der oppe, med wooly buggere i alle varianter.
  2. Noen som kjenner til konsekvenser av askeproblemene ved det siste vulkanutbruddet?
  3. Skal på jobbtur til Island (Reykjavik) i midten av september i år, men planlegger å forlenge noen dager for å få fisket litt. Er interessert i ørretfiske (evt røye) og trenger trolig hjelp til det meste (transport, guide, muligens 1 overnatting på fiskeplassen osv), da jeg ikke har lest meg opp på Island og egntlig ikke vet noen verdens ting. Det jeg tror jeg vet, er at fisket generelt sett skal være fantastisk, men også at det er stive priser for de beste stedene. Jeg er imidlertid ikke så 'gæern' som de fleste her inne og trenger ikke rekordfiske, men muligheter for litt større fisk er jo forlokkende... Aktuelle fiskedatoer er fredag (ettermiddag) 16., hele lørdag 17. og søndag (formiddag) 18.sept (hjemreise ettermiddag fra Reykjavik). Mulig jeg bare burde ta direkte med de som driver turformidling på Island, f.eks. N. Brekke, men lurte på om noen kan gi noen generelle tips om steder, eller guider man kunne kontakte for et litt enkelt (ikke superekslusivt) opplegg? Jeg antar at det fortsatt er brukbar (ørret)sesong på den tiden? Røye? Takknemlig for alle tips! Også linker. mvh Anders
  4. Tenker du da på bonefish eller hjemlig sjøørret...? 1. Trodde bonefish-fluer ikke var så tunge...? 2. Kreves det mye raske og korte kast på SØ i fjorden? (Bonefish krever vel dét, men stanga er kjøpt mer for fiske her hjemme egentlig. Skal vel kunne klare å kaste raskt nok på bonefish'en den uka... æææh, tror jeg... Fortsatt ingen som har erfaring med denne stanga (Guideline LeCie 10' 8#) ?
  5. :'( .... He he... sånn går det når amatørene er ute på egen hånd. Takk for synspunkter! Flere som mener noe om denne lina? Stanga?
  6. Hei, nettopp kommet hjem fra Intersport i Bogstadveien. De hadde 50% på utstyr. Endte opp (under sterk tvil) med følgende: - Guideline LeCie 10' MF 8# - Vision XLA / VLA 89 - Airflo 40+ WF8F Aner egentlig ingenting om dette utstyret, så jeg håper det funker bra. Synspunkter på stanga? Snelle? Lina? Kan denne lina brukes i Karibien?
  7. Stefan: Skal til Puerto Rico. Ellers lite svar, fenget ikke dette her, skjønner jeg... :-\ Kan utdype litt i hvilke baner jeg tenker. Jeg har fisket ferskvannsørret i mange år, men ønsker å utvide horisonten litt (+at jeg får litt mer tid til å fiske i årene fremover). Har så vidt prøvd meg i lakse- og SØ-elver - med lånt utstyr (to-hånds). Til det jeg skrev i starten av tråden: Bonefish-delen er ikke SÅ viktig egentlig - jeg tenker at det som fungerer til sjøørret her hjemme (7/8) sikkert funker bra der nede, kanskje med unntak av line (pga temperaturforskjeller), men dette vet jeg lite om. Vedrørende line til 7/8-stang så ser jeg at flere her prater varmt om Airflo 40+. Hvor får dere tak i denne og egner den seg for Oslofjorden (IKKE midtvinters i minus-grader, da overlater jeg fjorden til nerdene/dvs. flertallet av dere andre her på forumet... ) Flyt, IM eller hva? Kanskje vel så interessert i synspunkter på hvordan det vurderes med enhånds 7/8 stang til sjøørret/laks i elv vs lett to-håndsutstyr (jeg har så vidt fisket med to-hånds og er helt utrenet på speykast). Synspunkter på om det går an å kompromisse her? Liner til dette?
  8. Bare for å få opp stemingen litt... Kokomo (Beach boys) lyrics: Aruba, jamaica ooo I wanna take you Bermuda, bahamas some on pretty mama Key largo, montego bay baby why don't we go jamaica osv, sov...
  9. Hei, er ingen stor saltvannsfluefisker, men har ordnet en 1 uke i Karibien i november (1-2 dager med guide) for bonefish, muligens tarpon også (kan da låne utstyr av guiden). Guide antyder: - bonefish = klasse 8 - tarpon = klasse 10 - Flyteliner til begge. Tenker å kjøpe stang i klasse 8 for bonefish, som jeg da kan benytte etter sjøørret her hjemme - et fiske jeg har tenkt å egne litt tid på i årene fremover (mest i Oslofjorden). Kan også være aktuelt å fiske etter sjøørret og mindre laks i vestlandselver (som Gloppen-elva). Jeg tenker at det må gå an å finne et greitt kompromiss her, men kanskje ikke på line (pga temeraturforskjeller?). Spørsmål: Er en 8-stang en grei løsning for disse behovene? Hva slags line® bør velges? Konkrete forslag til stenger/line - noen gode høsttilbud i disse dager? (Budsjett ganske romslig)
  10. Jeg har ikke akkurat noe prisleie.... er bare interessert i maksimalt med fiske-/kasteegenskaper - uten å betale for noe mer enn akkurat dét. Sikkert ikke så enkelt å finne ut av hvor dette ligger - hverken merke eller modell. Tror kanskje at Slate er et slikt merke der en ikke betaler for så mye mer enn for egenskapene... Til min litt brutale kastestil tror jeg at jeg trenger en litt stiv, ganske raske stang. Tror derfor at Slate eLite er bedre enn H20, men vet ikke. Drar til Prima og tester Slate - trolig i morgen. Godsmack: Hvem fører Vision i Oslo/Akershus-området (eksempelvis Catapult)? Raymond: Kommer tilbake til PM. Takk for all hjelp så langt!
  11. Claus: Dette så jo riktig trivelig ut. Med MVA og frakt blir dette sikkert ikke mer enn drøye 2.500 kr. Er dette en stang som de fleste vil hevde er bedre enn Slate eLite...? Staffan: Får man ikke service på utstyr kjøpt i utlandet? Hva med produksjonsfeil? Må man sende tilbake til nettforhandler eller hva? For øvrig - til alle som svarer og har svart så langt: Takk!
  12. Godsmack: Det var jo beroligende. Claus: Mener du å handle på nettet i utlandet? Utgående modeller? Eller medfører dette salg hos leverandørene her i Norge? (Er ikke så inne i dette, men hvis det blir store prisforskjeller er det jo interessant!) Magnus: Har for så vidt god tid, men skal jeg kjøpe nevnte utstyr, må jeg slå til på dette nå. (Prima Villmarksliv sa at de ikke har mange igjen av denne stanga nå, men jeg antar at de kanskje får inn noe nytt... men da neppe på salg/med rabatt.)
  13. OK, her er link: http://www.prima-villmark.no/goxpage00000012dbmSlateeLite.html Snøret er vel velkjent.....?
  14. Hei, ny på forumet. Trenger en allround-stang og vurderer å kjøpe en Slate eLite #5 med SA GPX WF F 5-snøre (30% på dette hos Prima Villmarksliv i disse dager). Finner ingen test på denne (jfr. AoF 2009 - folkestanga), og trådene her på forumet var flere år gamle. Er absolutt ingen utstyrsfreak, men åpner forsiktig Pandoras eske og lurer på hvorvidt kjente merkenavn som Orvis (med sin Helios) eller en av SAGEs toppmodeller gir noe mer enn en slik stang. Dette til en trolig under middels kaster (fisker mest alene... ) som fisker 10-20 dager i året. Budsjettet er for så vidt romslig nok, men det må jo gi en effekt - prestisje er ikke noe tema. Ser ikke bort i fra at jeg vil få mer tid til fiske i årene fremover og dermed også noe mer trening/litt bedre kaster. Takknemlig for alle synspunkter, råd eller vink.
×
×
  • Opprett ny...