Gå til innhold

MagnusW

Members
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hei, Jeg kjøpte meg fluefiskestang i fjor høst, men har fått fisket VELDIG lite. Ikke blitt en eneste tur denne sesongen. Vært mye å gjøre. Jeg får i hvertfall bruke det som en unnskyldning. Nå har jeg tid. Nå i sommer og hele høsten. Først: hvor lenge kan jeg fiske? Så, jeg lurer egentlig på om jeg kunne få noen tips til hvor jeg kan dra å fiske i Oslo/Asker/Bærum-området? Dere kommer sikkert til å spørre hva jeg skal fiske, men det er nesten det samme. Jeg trenger ikke fiske noen spesiell fisk Er det folk her på forumet som møtes for å fiske sammen? Jeg kunne egentlig trengt å vært med noen en gang, slik at jeg kunne plukket opp litt tips og triks. Ingen i vennekretsen min som fisker.
  2. Takker igjen for flere svar. Jeg tror jeg får bruke vinteren til å lese litt om denne nye hobbyen min. Om forskjellige fiskemetoder og hvordan det er med klekking osv. REDIGERING: Kanskje jeg skal prøve meg litt i sjøen siden det er på slutten av sesongen. Da får jeg i hvertfall øvd litt kasteteknikk. Skal legge til at jeg på hytta i helgen stod litt utenfor å kastet (mine første kast faktisk). Det var temmelig mye vind, men jeg ble overrasket over at jeg klarte det relativt bra. Hadde trodd det var veldig mye vanskeligere. Synes det var kjempegøy og fikk nesten litt kikk av det. hehe. Jeg får ikke ta helt av da. Jeg har nok mye å lære.
  3. Det var i hvertfall litt oppklarende.
  4. Da har jeg kommet hjem fra fjellet, og det ble ikke noe fisking pga fredning. Håpet nå er at jeg kan få fisket i nærområdet mitt denne uken. Og for å svare på hvor jeg bor, så er det i Asker. Prøver å finne ut om hvordan det er med fiskekort her, men sliter jeg med å finne informasjon. Slik jeg forstår det, så virker det som om jeg kan fiske uten fiskekort, bare fisketrygd. Det står på Asker jeger og Fiskerforenings sider: "I Asker har du enestående mulighet for fiske gratis, og hvis du er over 16 år og ønsker å fiske laks i Askerelven, må du kun løse fisktrygden, det er faktisk ikke alle kommuner i landet som har denne muligheten". Det står laks, men jeg skal ikke fiske laks. Er det noen som har peiling? AJFF sine fiskesider er oppdatert sist i 2005. Håper kanskje å få fisket i Semsvannet i morgen.
  5. Takk for flere svar. For å svare på noen av spørsmålene som kom opp: Ja, jeg har en væske som jeg fikk beskjed om å dyppe tørrfluene i. Flaks at jeg jeg kjøpte dette da. Når det gjelder fredningstiden så er jeg litt usikker. Jeg trodde det at fredningen gjaldt vann i bevegelse (elver, bekker osv.), og ikke stillestående vann. Tar jeg feil? Jeg må selvfølgelig sjekke dette opp når jeg kommer på hytta i kveld (Ål i Hallingdal) og hvordan reglene er der. Det var der jeg hadde tenkt til å fiske i helgen. Hadde vært dumt om det ikke var lov til å fiske nå. Når det gjelder om jeg er sikker på om dette er virkelig det jeg vil, så ble jeg litt usikker da jeg var i butikken i går. Haha. Så alt utstyret som fantes, prisene osv. Ser jo at jeg etterhvert må oppgradere stang og snelle, skaffe meg vadebukser og andre klær osv. Til slutt. Er det noen her som bor på østlandet? Oslo eller Akershus? Hadde vært greit å vite litt om fredningen her hjemme også. Er alt fredet for tiden? Hvis det ikke er det, kanskje noen ville tatt meg med på en fisketur til uken, slik at jeg kunne lært litt. Det er lov å prøve seg i hvertfall.
  6. De første jeg listet opp ser ut som de på bildene, ja. Tørrfluer. De andre må vel da være "våtfluer"? Skal lese artikkelen, så kanskje jeg blir litt klokere. Takk.
  7. Hei, jeg er helt fersk innenfor å fiske med flue, og skal ha mine første kast i helgen. Det jeg lurer på er hva slags fluer man bør bruke på ørret eller annen fisk i ferskvann? Jeg har kjøpt meg 22 fluer. Vet ikke hva man kaller de forskjellige, men kan prøve å beskrive hvordan de ser ut, så kanskje dere kan forklare meg hva jeg skal bruke? - 4 stk som ser ut som maur. 2 svarte og 2 brune - 4 stk som ser ut som vanlige fluer? - 4 stk som ser ut som mygg. 2 små og 2 store Tror disse er det man kaller tørrfluer. Kan det stemme? Hva brukes de til? De neste er ganske mye større og mer "bustete" De har mer farger og noen glinser litt. Håper jeg har gjort meg forståelig, og at noen i hvertfall kan prøve å hjelpe en hjelpeløs ny fluefisker (hvis jeg i det hele tatt får lov til å kalle meg fluefisker).
×
×
  • Opprett ny...