Gå til innhold

Aldebaran

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Det er helt forbanna tragisk at man skal måtte se seg over skulderen og gjemme seg for "medfiskere" for å "tørre" å ta med seg en matbit fra elva. Jaktinstinkt, adrenalinrush, harahjerte.. selvsagt fiskes det for underholdningens skyld. Men er det liksom noen mer menneskerett å leke med fisken (underholdning..) enn å dra på fisketur for naturopplevelsen og mataukens skyld? Jeg dreper fisk og jeg kommer aldri til å unnskylde det.
  2. Sikkert noen som kan navngi disse krypene (bendelorm,måsemark, andemark..?)- dette er ikke bilde fra Tisleia men er identisk med våre funn: .. og som sagt, hva dere tror er irrelevant, det er bare å åpne og sjekke. Jeg snakker med mange av de som "mer eller mindre" bor der opp gjennom sommeren da jeg bor i området selv, og vet at dette er ukjent for mange- jeg har ingen baktanker what so ever med å "kringkaste" dette, jeg ønsker som sagt bare å gjøre oppmerksom på problemet.
  3. Jeg "koser meg" slett ikke over denne marken, tvert i mot. Det var et lite uttrykk for "den som ler sist..". Min intensjon var ene og alene å gjøre oppmerksom på dette hos dere som fisker der oppe, både for helsas skyld og for ev. videre arbeid i elva. ( Og vær klar nå over at man ikke nødvendigvis "ser noe galt" med fisken ved første øyekast.. å tro at fisken er frisk fordi om den er blank på utsiden og rød på innsiden er naivt og ingen grunn til å fastslå at fisken er markfri!) Etter å ha buksprettet ca 30 fisk (store og små) etter første markfunn og desverre funnet mark i hver eneste èn er jeg redd dette ikke er et "tilfeldig funn". Som nevnt fant vi samme svineriet i fisk på oversiden av fjorden. Men nå skal jeg la tråden være og se om jeg finner andre tråder og "bidra i"..
  4. Hehe, snakk om paranoid gjeng..! "Tant og fjas" var en annen måte å uttrykke "bløff" som en annen hevdet det var, jeg var kanhende uheldig med ordvalget siden noen andre har tatt dette uttrykket i bruk. For det første; jeg er ikke ute etter å sverte Tisleia, tvert i mot er det snakk om å belyse et problem ovenfor de som bruker elva. Nettopp for å kanskje få bukt med problemet sånn at man kan glede seg ikke over bare fisket, men fisken. Det er jo tydelig at dette er noe ildsjelene er uvitende om. Dernest; Jeg har akkurat "dumpet over" dette nettstedet, at jeg startet med å poste i denne tråden var jo fordi jeg kjenner til Tisleia. At jeg fortsetter å poste i denne tråden er jo fordi dere beskylder meg for juks og fanteri (er det mulig å bruke et sånt uttrykk uten å sammenlignes med noen?). Uansett- nå er det få måneder til fisket er i gang, og jeg skal kose meg på elvebredden når jeg sitter og observerer dere når dere sjekker mageinnholdet til fisken.. værre er det nemlig ikke, at dere ser det med egne øyne nå som dere er klar over det. Så får dere heller komme tilbake hit etterpå og fortelle meg at jeg ljuger.
  5. Jeg har fiska i vassdraget i over 20 år og ALDRI fått en fisk med bendelorm, cyster eller mark... Så dette hørtes meget merkelig ut. Har riktignok bare kakka en fisk i Tisleia de siste 5-6 årene, så kan jo ha skjedd forandringer akkurat der, men da er det jo merkelig at det ikke er sånn ellers i vassdraget også? Altså tilknyttede vann og elver. Kjenner veldig mange som fisker der oppe, og ingen har opplevd det du forteller. Tror dette er meget overdrevet og en mulig bløff!! Noen bløff er det desverre ikke, og ikke overdriver jeg utifra sommerens turer dit. Jeg har snakket med fler av de som fisker der som ikke "kjenner til" problemet, men så har de heller ikke kakket noe fisk. Jeg har selv fisket der oppe i mange år, men det var først sist sommer jeg- ved en tilfeldighet? -oppdaget dette. Så om dette er noe "nytt" vet jeg ikke. Fisken blir forøvrig ikke "mindre fast eller rød i kjøttet" av å ha bendelorm. Jeg tror neppe det gjør noe med smaken heller. Bendelormen bor i magesekken og tarmene og velter ikke ut når en sløyer fisken.. såsant man ikke er "uheldig" og spretter opp innmaten i sløyeprosessen, som jeg da altså gjorde den ene gangen. Men, idèt fisken dør "skjønner" ormen dette og kryper inn i kjøttet på fisken, derav idèen om å sløye fisken umiddelbart. Frysing tar knekken på utysket, men å f.eks røyke fisken er ikke nok til å drepe bendelorm, og man kan få uønskede "leieboere".. For all del, se på det som tant og fjas, men anbefaler ihvertfall å både sjekke det skikkelig selv (før man beskylder folk for å bløffe(!!) ), samt å ta det med i betrakning for videre utbedring av vilkårene i elva som det jo er snakk om.
  6. Jeg vet ikke hvilken variant bendelorm det er,- men de er flate, lange og leddete. De "deler" seg opp og enkeltledd setter seg i kjøttet dersom man ikke sløyer umiddelbart. Flere av fiskene jeg fikk der oppe i sommer var av sorten "jagere",- lange stygge fisker med store hoder, også disse fulle av mark. Begynte å lure på om disse jagerne egentlig svømte seg ihjel i jakt på mat.. Det samme gjelder forøvrig i innløpet til fjorden, så jeg vet ikke helt hvordan man mener å endre vilkårene for å få bukt med dette problemet. For at det er et problem er det ingen tvil om, ikke minst for fisken..
  7. Gjedda har kommet seg opp fra hølen på Svenkerud og finnes også i Gol ja.
  8. Tisleia-fisken egner seg dårlig til annet enn CR uansett, har aldri vært borti mer bendelorm enn i fisken der. Stort og smått har digre, sprellende spaghetti-klyser i magen. Helt forbanna tragisk.
×
×
  • Opprett ny...