Gå til innhold

A.Olsen

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. En liten oppdatering kommer her. Var på kastetrening der jeg fikk lært utrolig masse. Kjøpte meg stang i går. Vurderte det slik at GL stanga fra XXL var greit nok til å begynne meg, så får jeg heller oppgradere hvis behovet melder seg. Måtte jo prøve utstyret også, så jeg dro opp til et fiskevann og prøvde lykken. Fikk napp 1 gang, og var fornøyd med det Virket som jeg ikke fikk kroket fisken. Sansynligvis ørret. Når det mørknet på, dro jeg hjem. Etter denne hendelsen fikk jeg ikke sove, så satt å leste på forumet, der jeg fant ut av at fiske etter SØ er visst bra på natten. Da måtte jeg jo ut og prøve! Etter ca 1 times fisking, fikk jeg napp. Skikkelig også! Etter å ha kjørt fisken i noe som føltes som 10 min, fikk jeg fisken ihendene! Utrolig gøy Et lite minus var det det var en sei som hadde lurt seg på kroken... Tusen takk for alle tips og råd så langt!
  2. Hvilket utstyr bør jeg kjøpe inn i begynnelsen? Kan begynne listen med det jeg vet om: Stang /m tube Snelle Backing,snøre og fortom Så er det ting jeg er i tvil om: Tips til gode fluesett? Hov? "Bøtte" ? Glidemiddel til snøret? Evt annet tilbehør?
  3. Nå har jeg vært innom Grønberg Sport, og XXL. Har fått sett på utvalget der. Hos Grønberg ble jeg anbefalt å bli med på kastetrening, slik at jeg fikk prøve flere type stenger før jeg kjøpte noe, noe som jeg selfølgelig takker ja til! Takk for tips, men det er solgt. Dette koster en god del mer enn hva jeg hadde tenkt meg, spesielt når jeg ikke har særlig peiling på fluefiske-utstyr så er det litt skummelt å bruke mye penger på noe som kanskje ikke passer meg. Jeg har fått tenkt litt over bruksområde. Slik jeg ser det nå, kommer jeg til å bruke stangen til 50% SØ-fiske, 40% ørret-fiske, 10% laks. Kanskje jeg burde gå opp en klasse? eller to? Jeg var ute og gikk tur i marka i dag, skyfri himmel, godt og varmt, og blikkstille på vannene, bortsett fra vakende og hoppende fisk. Må si at det kribler i fingrene etter å komme igang med fluefiske! Har lagt ut annonse på "ønsket kjøpt" - delen. Ellers hvis noen har tips om bra utstyr gjerne gi meg et hint
  4. Har surfet litt rundt, og det er et spørsmål jeg ikke finner svar på. Hvilke konsekvenser har det, for å sette det på spissen, å bruke f.eks en 3# stang til laksefiske, eller en 9# til ørretfiske? Gir en stang med lavere stangklasse mer føling med fisken?
  5. Takker for tips ang bruktkjøp av stang. Jeg tar turen innom Grønberg, snarest
  6. Mye bra svar, takk! Kan man bruke samme stangsett i både ferskvann og saltvann? Heller mot å kjøpe Guideline-settet fra xxl, og heller oppgradere etter hvert hvis jeg har interesse for det. Er det et greit oppsett med backing, snøre og fortom på Guideline-settet? Bor i Kristiansand, så jeg tar en tur innom Grønberg før jeg bestemmer meg. Er det noen andre fiskeutstyr-butikker i området?
  7. Har fisket en del med haspelstenger, og ønsker å komme igang med fluefiske. Trenger derfor komplett begynner sett. Utstyret kommer til å bli brukt til fjellfiske og sjøørret. Har sett for meg at en 5# stang passer meg, er dere enig? Hvilken prisklasse burde jeg legge meg på, for å få en stang jeg kan være fornøyd med i flere år fremover? Øvre prisklasse er ca 2000,- Har sett på denne til 799,- fra xxl: http://www.xxl.no/fiske/fluefiske/fluefiskesett/flystarter-trout-9-5-4-pc-kit-1055529 og denne til 1999,- fra Flue.no http://www.flue.no/epages/Store.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/Nicco/Products/%22Komplett%20Lamar%20%C3%B8rretsett%22 Er det andre alternativer dere mener jeg burde vurdere?
×
×
  • Opprett ny...