Gå til innhold

Pota

Members
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hei, Jeg skal bytte ut mitt snøre. Jeg bruker idag Scientific Anglers Mastery Trout klasse 5. Et bra snøre, men jeg kunne ønsket noe lenger kast. Jeg kaster bare med tørt og er glad i både elvefiske og stille vann. Har dere noen tips til et godt snøre som kan kaste langt og presist. Pris spiller ingen rolle. Bruker Sage One #4, men ønsker #5 snøre da det forenkler kastingen for meg. Thomas
  2. Pota

    Fluefiske i Januar?

    Hvordan er det å fluefiske i Januar? Er dette HELT på bærtur, eller er det faktisk mulig? Thomas Wiborg
  3. Et lite spørsmål til Når jeg bruker tapert fortom som starter på 0,24 og har en 0,07 tip. Skal jeg da skjøte på tippen med 0,07 eller tykkere?
  4. Takk for gode tips. Noen spesielle merker jeg bør velge? Evt tykkelse? Kommer nok til å kjøpe ferdig tapert. Så slipper jeg å skjøte sammen, nå i nybegyner fasen. Fisker ikke voldsom store fisk.
  5. Hei, Jeg bruker Mirage Fortom og kobler til Trilene Fluorcarbon når det trengs. Fortommen er ca 1 - 1,5 x stanglende. Problemet er også at den drar med seg 1 - 1,5 meter av fluesnøret i tillegg ( SA Trout ), flua dupper også under vann i noen tilfeller. Selv etter en runde med Super Dip. Kan det være et tips å kjøpe fett eller gel til å smøre på fortomen og deler av fluesnøret? og eller vurdere Mono sene? Hilsen Thomas
  6. Jeg er medlem av GS, og vil også bli med fluefiskegruppa. Dog de starter vel ikke opp før sensommeren. Frem til da får jeg bare bruke youtube å øve så godt jeg kan!
  7. Idag var første gang jeg prøvde å kaste med flue. Jeg erfarte flere ting, helt sikkert nybegyner feil, men jeg spør dere! En litt artig ting som skjedde idag var forresten at jeg fikk en ørret på første "kast" dvs, mens jeg holdt på å rigge til stanga så var flua et øyeblikk i nede i vannet og vips så satt ørreten på men men over til saken! Det første jeg klumset med var å få snøret tiø og komme lenger ut enn 2-3 meter, utenat det lå samla i en krøll. Da jeg mestret det var neste steg å få kastet snøret ut uten at det smalt ned i vannet både forran meg og bak meg. Klarte til slutt mestringen her også, så da var neste mål å få snøret til å skyte i en rett bane. Etter litt gikk det greit, så nå jobber jeg med presentasjonen, noe som trolig krever mye mer trening. Noen tips? Har hørt at et lett rykk i stanga før nedslag fører til en bedre presentasjon. Har også 2 andre "problemer". - Flua føler jeg alltid blir trekt under vann. Jeg kan unngå dette om jeg trekker inn utrolig sakte, dvs 10cm drag i snøret hver gang jeg trekker inn. Men det hender også da at den synker.Har brukt mest Streaking Caddis. Jeg bruker Dry Dip Super til impregnering. Noen tips? - Tuppen på selve fluesnøret i overgangen til fortomen synker litt under vann, normalt? Tusen takk for alle svar!
  8. Da var alt kjøpt, og ny sikkert vanedannende hobby påbegynt Sage One 490-4 Hardy Ultralite CC SA Mastery Trout #5 Nå blir det nok mye øving på en fotballbane eller lignede Det skader vel ikke snøret? Tips til flue, fortom og backing? Veldig glad i skogsvann som huser ørret opp til 2kg+ -, og såklart mye mindre
  9. Hehe. Da går jeg for mastery trout siden du mener det er det beste alternative. Er det forresten noen stor forskjell på dem? Angående snelle. Så tittet jeg på sage 2000 og en hardy. Noen spesielle erfaringer tips der?
  10. Aha skjønner. Om valge sto mellom mastery trout og sharkskin trout hvem er det beste valget? Har hørt sharkskin ødelegger fingrene. Og antar at det bør velges #5 på disse to også?
  11. Tusen takk for alle flotte tips! Bare et lite spørsmål. Hva er grunnen til at man noen ganger velger #5 snøre på en #4 stang. Er dette fordi jeg er nybegynner eller er det bare slik at det fungerer best at noen snører bør gåes et hakk opp på noen stenger.
  12. Butikken jeg kjøper fra har SA snører. Hvem standard ville du anbefalt?
  13. Har scientific anglers noen gode snører? Som passer Sage one 904-4?
  14. Det kan virke som en naturlig tanke om du sammenlikner med annet sportsutstyr, der nybegynnerutstyr gjerne er litt "kjedelig" for en viderekommen. Slik er det ikke når det gjelder fluestenger! En god stang er en god stang, enten du er nybegynner eller veldig erfaren. En nybegynner vil som oftest ha større problemer med å beherske de ekstremt myke eller stive stengene og andre ekstremvarianter. Kjøper du en stang med en jevn halvaksjon og midt-på-treeet stivhet som nybegynner, så vil du ikke vokse fra denne stangen, men ettersom du blir mer grepet av fluefisket, så utvikler du kanskje en personlig smak mot stivere eller mykere stenger, eller ønsker en stang for helt spesielle fiskeforhold. Det er heller ikke til å stikke under en stol at mange av oss som har holdt på med dette i mange år blir litt jålete! Jeg er en rendyrket kastetulling som har vunnet VM-gull i casting og gjerne velger blant dyreste stengene når jeg skal på fisketur, det er allikevel ingen tvil om at en rimelig, men god stang til 2000 kr vil dekke alle mine behov på fisketur. Jeg kaster heller ikke lengre, mer presist, presenterer penere eller får mer fiske med den dyreste stangen, men jeg skal ærlig innrømme at jeg finner en barnslig glede i å eie flere slike stenger! Akkurat, jeg liker det du sier der. Jeg er vel en person som er litt "utstyrsgal". Jeg liker å ha "topp" utstyr. Det være seg ikke bare fiskeutstyr, men generelt sett mye, jaktsko, telt osv osv, litt barnslig å ha en slik holdning men slik har jeg blitt Jeg føler at gleden av å dra ut da er større, når jeg vet at ting er på plass og at det ikke skal stå på utstyret om jeg ikke får fisk Selv om jeg er nybegyner så er det stas å ha skikkelig utstyr. Tusen takk for mange gode tips, å ja, jeg er enig i at ikke alt det dyreste er best, spesielt for meg som er nybegyner og sikkert ikke merker forskjell på en stang til 1000 eller en til 6000 Har sett på Sage One 490-4. Mye positiv omtale rundt denne til tørr fisking. Enige?
×
×
  • Opprett ny...