Jump to content

aandrei

Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://tommy-trout.blogspot.com/
 1. Det var vadere jeg var ute etter når jeg startet tråden, og er ferdig med den biten. Så det er bare og kjøre på med alt som gjør sekken lettere :-) Og som du sier Kent, vi trenger en slik tråd :-) Noen som har eller har prøvd hyperlitemountaingear sine sekker? Har veldig lyst til å prøve denne http://www.hyperlitemountaingear.com/packs/2400-windrider.html
 2. Hehe.. Sant det :-) Et par øl, en halv med whisky og en liter med cognac.. Da er det kos hver dag.! De tar stor plass og er nesten dobbelt så tunge på turen tilbake. Jeg har gått fra en 120 liter sekk til 75 også.. Så plassen trenger jeg, det er sikkert! :-)
 3. Jeg har ikke kjøpt meg lettere vadere. Redington ultra packable var alternativet jeg hadde sett meg ut, men siden jeg går i vaderene hele uken. Sitter på steiner, ligger i lyngen, baner meg veg gjennom busker og kratt så gikk holdbarhet foran vekt. Jeg har derfor heller oppgradert soveposen til en zpacks dun pose som veier ca. 500gr. Og dermed spart en halvkilo der. Og ikke minst et par lettere fjellstøvler, mye energi å spare på det. Skal også prøve ut gåstaver. Skal prøve ut de Columbia powerdrain jogge skoene. De var ikke så lette som jeg hadde trodd. Med en vekt på 8 hg kontra Patagonia vade sko på 1,1kg. Klart det er 3 hg spart så hvis de er komfortabel og gjør jobben så havner de i sekken til vidda. Synmat ul har jeg nå brukt i 3 år og har vært super fornøyd med. Liggeunderlaget kombinert med stol trekket er jo rene stresslessen, helt konge. Men klart da øker man vekten med 5hg igjen.. Fikk et hull i de nå i våres så en thermarest xtherm på 430 gram er kjøpt inn. Koke utstyret har jeg også spart inn ca. 8hg på.. Så da gjenstår det bare og få testet ut utstyret skikkelig før vidda :-)
 4. aandrei

  Fiskebriller

  Dragon EXPERIENCE 2 polarized kan anbefales på det sterkeste. Har et par oakley, guideline og flere billige briller som ikke er i nærheten av og fjerne like mye av refleksjonen i vannet. Også er det ikke akkurat et minus at de er fete på nesa! Så er det sagt! :-) http://m.ebay.com/itm/281087720553?nav=SEARCH
 5. Kjempe bra opplegg! Har en marmot helium pose som jeg har hatt noen år nå, veier i underkant av kiloen. Har litt lyst til å bytte ut den til en lettere pose. Har sett litt på quilt, sparer en halv kilo. Samtidig som jeg ikke synes det er veldig komfortabelt å sove i pose, men i quilt så blir det mer som en dyne hvis du skjønner hva jeg mener. Liggeunderlaget er en synmat ul som jeg er veldig fornøyd med. Den kombinert med stol trekket er helt genialt. Selv om det trekket veier en halv kilo.. Vanntette pakksekker bruker jeg også. Logistikken i sekken blir god og selvfølgelig at ting er tørt. Regner med at du ikke synes at utfordringen er for liten at det er derfor du dropper vadere ;-) Skal bli spennende å se hva vekten havner på når jeg legger i vei til høsten. Uansett, mange gode tips du har kommet med, setter stor pris på det :-)
 6. Det høres ut som en fornuftig pakket sekk :-) Hva veier soveposen og liggeunderlag? Og hvor mye veier klærne som du har pakket? 6kg mat var noe sånt jeg regnet med også. Blir mye real turmat for å si det sånn. 2 stenger ser jeg på som et must, samme gjelder tube. Skulle du tryne eller noe og stengene brekker så tenker jeg du banner høyt for at du sparte de tre hektoene ;-) Ikke verdt det! Er tross alt fiske jeg skal bedrive på fjellet :-) Det er nå min mening om den saken! Er det jeg tenker også lette vadere og lette joggesko :-) Er vel fare for at jeg havner i samme bakevje jeg også ;-)
 7. Hehe.. Ja, det skulle du likt og visst ;-) Sjekk linken.. Har bestilt et par på ebay. Var en kar på et amerikansk fluefiske forum som mente de var gull :-) Så det blir spennende og prøve de.. http://m.youtube.com/watch?v=guMJMNsyGZk
 8. Gram å spare? Snakker flere hekto ;-) Simms g3 vaderene mine veier i underkant av 1,4kg. Vaderene som Kent over her nevnte veier i underkant av 0,9kg.. Er en halv kilo det! Eller ei halv flaske knært ;-)Telte eller lavvoen vår ligger tørt og godt inne på vidda så sparer litt på det. Pose, sekk og liggeunderlag har jeg spart det som spare kan så da må jeg spare vekt på fiskeutstyr og mat. Har på ingen måte tenkt til og jage gram, men hekto derimot :-) Sitte i fjell solen ved elva i stresslessen (les liggeunderlag med stol trekk) , tenke på kilos fisken du lurte for noen stunder siden og nyte en iskald øl.. Ingenting som slår det! :-)Ikke noe vandring med vadere nei. Funnet et par lette sko 400gram :-) Joda, har noen corduratuber, men de er jo ikke spesielt lette. Er det jeg har brukt tidligere. Men kunne jeg spart en hekto eller to der også uten den store kostnaden så er det verdt det :-)
 9. Men det jeg ønsket var tips på lette vadere og tube til stengene :-)
 10. Men det jeg ønsket var tips på lette vadere og tube til stengene :-)
 11. Har sjekket ut den ;-) Men takk for tips! Nå er det ikke sånn at jeg har droppet og ta med meg noe som helst. Egg og bacon til frokost er en selvfølge, sjokolade, nøtter også cognac ;-) Så det at jeg har tatt med bayer kommer bare i tillegg til annen luksus. Derfor en over gjennomsnitt tung sekk. Så urutinert vil jeg ha meg frabedt ;-) Øl er luksus! :-P Men i år så vil jeg prøve og få en så lett sekk som mulig, ikke fordi jeg ikke kan bære en tung sekk i år igjen, men fordi jeg ønsker å se hvor lett sekk det er mulig å få. Turen inn på vidda er ikke før til høsten så da har jeg det prosjektet i hode på de andre mindre turene jeg drar på. Må jo alltid ha et prosjekt for sesongen :-)
 12. Har sjekket ut den ;-) Men takk for tips! Nå er det ikke sånn at jeg har droppet og ta med meg noe som helst. Egg og bacon til frokost er en selvfølge, sjokolade, nøtter også cognac ;-) Så det at jeg har tatt med bayer kommer bare i tillegg til annen luksus. Derfor en over gjennomsnitt tung sekk. Så urutinert vil jeg ha meg frabedt ;-) Øl er luksus! :-P Men i år så vil jeg prøve og få en så lett sekk som mulig, ikke fordi jeg ikke kan bære en tung sekk i år igjen, men fordi jeg ønsker å se hvor lett sekk det er mulig å få. Turen inn på vidda er ikke før til høsten så da har jeg det prosjektet i hode på de andre mindre turene jeg drar på. Må jo alltid ha et prosjekt for sesongen :-)
 13. Den tok jeg på en stor klassiker, march brown med dobbel krok ;-)
 14. Har en norrøna para-ranger(4,1kg) som har et veldig godt bæresystem. Og med et volum på 120 liter så er det alt for lett og bare fylle sekken. Har nå skaffet meg en black Diamond misson 75 liter (1,65kg) som er 2,4kg lettere en para rangeren. Målet er og få den på 20kg> på en 10 dagers tur på vidda. Har en loop evotec tube, men tror det finnes lettere alternativer. Tenkte og kanskje lage en tube selv, men må gjøre litt research på materiale.
 15. Det ser ut som en god kandidat. Har du de selv?
×
×
 • Create New...