Gå til innhold

Furukrona

Members
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Furukrona

  1. Har sjekket. Ingenting å hente hverken fra kommune, fylkeskommune eller IN (Inovasjon Norge. tidl SND). IN er ikke interessert i nøkterne realistiske prosjekter fra en liten familie som ønsker å skape et levebrød. Med mindre man snakker om titalls millioner i omsetning.
  2. Er redd det er mangelen på egenkapital som kommer til å strande prosjektet. Problemet er ikke å tjene penger, men å tjene dem fort nok.
  3. Og hva tror du en eiendom på 85 mål med fiskerett og 350m strandlinje til ei brukbar lakseelv koster? Det er heller ikke kun fiskemulighetene det fokuseres på, området har uendelig mye mer å by på enn fiske.
  4. Takker for alle tilbakemeldinger. Otta er en fin plass det, men for meg blir det feil dalføre. Blir lite grunneierproblematikk, siden det blir jeg som eventuellt blir grunneieren. Jobber med å få på plass alternative inntektskilder utenom campingsesongen, både turistrelatert, men også andre bransjer. Ting er på langt nær avgjort.
  5. Viddevandrere med sekk og tomannstelt vil aldri bli målgruppen for et slik sted. Blir det en realitet må man finne så mange ben å stå på som mulig, og da sier det seg selv at man må utnytte de mulighetene som finnes. Jakt, fiske og friluftsliv/villmarksliv er det området har å by på og da blir det naturligvis gjennomgangstema. Har også den fordelen at jeg er lommekjent i distriktet Har ikke for vane å levere fra meg halvferdige produkter og lettvinte løsninger, og kvalitet er en æressak. Den samme tankegangen håper jeg å kunne videreføre til driften av et slik sted, dersom det skulle bli en realitet. Det er heller ingen tvil om at markedsføring er viktig. Det hjelper lite å sitte på verdens beste sted så lenge Medel Svennson, Mogens og Günther ikke har hørt om det. Kanskje om noen år kan det serveres fersk, varmrøkt harr med flattbrød, godt smør og duggfrisk Atna-øl til fornøyde Harrfestivalgjester..... Time vil show...... @ Ruffen: Det du sier er helt i tråd med de tankene vi har gjort oss rundt dette.
  6. Jobbing blir det, og millionær blir jeg ikke. Jobbe er jeg ikke redd for, og millionær har jeg ingen ambisjoner om å bli. Jeg er litt som poteten og kommer til å ha flere ben å stå på om det blir en realitet. Har lest prospektet og gått gjennom regnskapet. Men det er ikke bare jeg som må ta den avgjørelsen, må ha med meg familien også.
  7. Havfiske er utelukket av flere årsaker. Var i grunn denne annonsen som fikk drømmen til å bli litt mer konkret: http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=31043114
  8. Jeg har også tenkt i de baner du er inne på Stafan. Dette har vel grobunn i en livslang drøm om å kunne leve med og av villmarka. Det er et vanskelig marked, og jeg vet jeg må ha flere bein å stå på. Jeg vet også at skal jeg gjøre det må det bli nå, før jeg blir for gammel. vel vel, det blir vel med drømmen.
  9. Som sagt, dette er bare løse tanker og en vag drøm som etterhvert har begynt å forme et slags mønster. Hverken lokasjon eller konkrete planer p.t. Det vil bli så enkelt og jordnært som mulig. Men det skal være kvalitet på det som leveres, enten det nå er ei langhelg på ei enkel campinghytte, eller ei uke med innlagt guiding og kursing. Ganske enkelt en campingplass avec. Mat er noe jeg er opptatt av, og er også en viktig del av de tankene som surrer rundt. Å kunne servere lokale råvarer tilberedt etter alle kunstens regler er en hadde vært moro.
  10. Har lest retninglinjene, og kan ikke se at dette innlegge skulle bryte med dem, men hvis mods er av en annen oppfattning har jeg forståelse for det. Ingen har pr. i dag noen økonomisk vinning eller fordeler av dette og det eksisterer foreløpig bare som en vag visjon i mitt forvirrede hode. Så til saken. La oss si at det ett eller annet sted i landet, midt i smørøyet for den slags, fantes et sted som har som ambisjon å være det naturlige utgangspunktet for jakt, fiske og villmarksopplevelser i et av landets beste distrikter for den slags. I overkommelig avstand fra flere av landets mest kjente og atraktive elver, vann og sjøer og jaktterreng for både små- og storvilt, og villmarksopplevelser generelt. Plassen vil selvfølgelig inneha muligheter for camping og leie av hytter på kortere eller lengere basis, med de faciliteter det er naturlig å ha i den forbindelse. Så langt, alt vel. Men camping og hytter i seg selv er ikke nok, derfor lurer jeg på hva dere vil forvente at et slikt sted har av faciliteter og tilbud (svar gjerne også som jeger, ikke bare fiskere). Dette er ting jeg selv har i tankene: - Sjenkebevilling og da naturligvis en pub med jakt, fiske og villmarkstema. - En liten butikk/utsalg som har diverse forbruksvarer/rekvisita knyttet til jakt, fiske og friluftsliv. Ikke no XXL, men småting det er kjekt å få tak i om man skulle ødelegge/glemme/miste ting underveis. - Et område tilrettelagt for kastetrening av ymse slag. Gjerne også en liten skytebane, dersom dette lar seg gjøre juridisk/praktisk. - Muligheter for transport, henting/bringing. - Muligheter for guiding. - Muligheter for leie av båt/kano. - Et type forsamlingslokale, tilrettelagt for alt fra utrikkingslag til kurs og konferanser (i småskala). Kanskje også med mulighet for servering (og da mat av lokale og sesongbetonte råvarer). - Muligheter for bereding/tilbereding/bevaring av evt. fangst, enten det er rein, småharr eller tyttebær. - Tilbud til de minste i en eller annen form. Kanskje til og med mulighet for barnepass mens mor og/eller far er ute og jakter eller fisker. - Været og forholdene vil selvfølgelig alltid være optimale, uavhengig av hva værmeldingen måtte mene.....;-) Hva mer står på ønskelisten, og ville dere bruke et slikt sted om det fantes og prisene var nogenlunde folkelige. Ikke snakk om noe luksusresort eller jaktslott, men med en jordnær og ekte atmosfære der naturen og opplevelsen har hovedfokus.
×
×
  • Opprett ny...