Jump to content

Morten Fosaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Morten Fosaas last won the day on September 29 2016

Morten Fosaas had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Morten Fosaas's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

97

Reputation

 1. Godt tips, krysser fingrene for skikkelig uflaks og at jeg bare treffer vulgata, stokkmaur og grandis-klekkinger i marka i år! Hvis det skulle slå til, er det så latterlig at jeg får bare sitte på bredden med den minimalistiske boksen min og nyte vakker i natur i full utfoldelse.
 2. Det er fasanhalefibre i hale og kropp, kobbertråd som ribbing, og rapphønefjør til hackle. En velprøvd og effektiv flue i elv, og tanken er at den like gjerne kan etterligne noen vespertinanymfer/klekker i marka. Tror jeg dekker så og si alt av mitt fiske i marka med disse fluene, bortsett fra sjeldne fenomener som vulgata og grandis.
 3. Det er ganske beinhardt med kun to fluer, waffern. Men om det bare skulle vært to er ikke de du nevner dumme. Ville kanskje gått for enda mer generiske mønstre som kan imitere flere insekter/dyr avhengig av presentasjonen. Jeg kom i gang med å fylle opp markaboksen i formiddag. Litt flaut å innrømme at boksen har ni rom, og ikke seks som jeg skrev over. Fant ut at jeg allikevel ikke vil endre på mye, bare flere fluer som slipper å dele rom. Legger til libellenymfer og byttefiskimitasjoner så er boksen komplett. Selv om der bare er januar: gleder meg til våren!
 4. Hei, snart nytt år og nye muligheter. Etter flere sesonger med stadig økende flueutvalg til lokalvannene i Oslomarka, har jeg bestemt meg for å gjøre ting enklere i år. Det er stort sett de samme fluene som havner på fortommen, og som travel småbarnsfar har jeg ikke den luksusen at jeg kan jakte klekkinger. Jeg må rett og slett raske med meg litt utstyr og løpe inn til et vann etter barnas leggetid om jeg skal få inn et par timers fiske. Så nå er planen å lage en liten boks med fluer som passer i skjortelomma sammen med en tippetspole og flytemiddel for å gjøre det litt enklere å reise av sted for fiske. Basert på inspirasjonstrådene her og egne erfaringer har jeg kommet frem til følgende mønstre som skal få plass i en 6-roms DeWitt boks (noen fluer må dele rom): Rom 1: skogsmaur #14, brun danseflue/stankelbein #14 Rom 2: Once and Away, mørk oliven #14, sort #16 Rom 3: CdC-mygg sort #17, Comparadun mørk oliven #16 Rom 4: CDC & Elk tan #14 Rom 5: Pheasant Tail nymfer, med og uten krage av rapphøne, #14 (vesperina nymfe, klekker, og buzzer hvis man napper av halen) Rom 6: Woolly Bugger, oliven, brun, sort #8 (småfisk, libeller, igler) Med seks rom å fylle, hvordan ville deres markaboks sett ut? PS. Det mangler vulgataimitasjoner, men har ikke hatt tid de siste tre årene til å jakte disse klekkingene, og kommer ikke til å prioritere det i år heller.
 5. Fikk forresten ny glassfiberstang til jul jeg også. Ikke fra konas konto, men det gjør ingenting. Har lenge vurdert en 8'6" femmer for større elver, vading og lange kast med mye mending. Det ble en Livingston Rod Company Western Glass. Stanga er forøvrig under montering, så ankomsten blir om et par mnd.
 6. Uten at jeg har brukt det til denne stanga spesifikt, kan jeg anbefale 406 linene i DT (har ikke prøvd WF versjonene, men de har samme front-front-tapering opp til klasse 6 eller 7). Taperingen er ganske klassisk og god for tørrfluer og mindre nymfer. Linene har lite minne, myk coating, og er ganske tynne. Liker også Barrio-linene men syns de har litt mye minne, særlig krøll blir det på klassiske sneller uten large arbor (greit nok å strekke lina når jeg fisker i sjøen med snørekurv å legge lina i, men ved et skogsvann foretrekker jeg å ha snøre på snella for å ikke henge meg opp i alt kratt og kjerr langs bredden). Da jeg kjøpte mine 406 liner for to år siden kostet de $50, men mulig prisen har steget litt nå.
 7. Vet ikke hvor du kan kjøpe reservedeler, men vet at det er mange fans av Young-sneller på fiberglassflyrodders.com. De kan sikkert peke deg i retning av reservedeler.
 8. ER HOLDT AV. AVVENTER HENTING Selger en Lamson Speedster 3 (for klasse 6,7,8) med ekstra spole. Snella er pent brukt og godt vedlikeholdt, vasket og tørket etter hver tur. Snørene og backing følger ikke med. Pris 2000,-, Kan hentes i Oslo, eller kjøper betaler frakt. Vh, Morten
 9. Selger to Barrio-snører og et Hardy-snøre: Smallstream #3 flyt, lite brukt SLX #5 fast intermediate, ubrukt Hardy Premium DT3 flyt, ubrukt 150,- pr. stk. Eller 350 samlet. Hentes i Oslo, eller kjøper betaler frakt.
 10. Da, Olav, bør det være duket for storhandling av Winston-stenger! Med mindre du har sparepengene i meksikanske pesos...
 11. Liker måten du tenker på når det gjelder fluer Truls! Har aldri hatt tid til å fordype meg i fluebinding så enkle og effektive mønstre er bra saker. Har også brukt en variant av den lysebrune som har funket godt. Også enlitt tykkere dresset mørkebrun/svart variant har gitt fisk i farget vann/skumring. Gir sikkert en god siluett.
 12. Har bare hatt en Winston-stang, som nylig fant tilbake til sin forrige eier. En B3X 907. Enig med Truls i at dette er en av de bedre sjøørrett-stengene på markedet i dag. AIR så interessant ut og kunne vært kul å prøve, men 945$ er i meste laget for en stang med dagens vekslingskurs for min del. Skulle vært mer tilgjengelig å teste disse stengene i norske butikker! I tillegg har jeg en svak aversjon mot epoxy-arbeidet på Winston-stengene (syns ikke rugby-ball stilen er særlig pen), og hadde ikke orket å irritere meg over det på en så dyr stang...
×
×
 • Create New...