Gå til innhold

chrissern

Members
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chrissern

  1. Hei du! 

    Hvis du søker Mikael Frödin på Youtube finner du et par fine bindevideoer hvor han går i detalj på hvilke produkter han bruker. 

    Vil være naturlig å kjøpe Guidelines egne produkter om du ønsker å etterligne fluene best mulig, men det er jo helt opp til deg. :)

     

    Her er en liten liste over hva jeg har gode erfaring med: 

    Tuber: Jeg foretrekker Eumer, Guideline og Future Fly sine tuber. Da har du mange fine fargevarianter å velge mellom, særlig fra Future Fly.

     

    Tags og ribb: Det meste fra Lagartun holder bra kvalitet. I tillegg har du mye bra fra f.eks. Wapsi/UTC/UNI.  Dette selges hos de aller fleste som fører fluebindingutstyr. 

     

    Hale: fluorofiber. Mange synes dette er dyrt, men personlig synes jeg at dette er det absolutt beste. Alternativt kan du bare bruke revehår eller fjær. 

     

    Kropp: Om du er ute etter transparente, moderne kropper med mye dubbing så sjekk ut Guideline sin Salar serie som er ment i stor grad for disse fluene. 

    Generelt er dubbing med medium lange/lang fibre som er enkle å børste ut fine til laksetuber. F.eks. Fire Star og Salmo Supreme. 

     

    Hackel: Whiting, Metz, Keough for å nevne noen. 

    '

    Vinge: Rev, tempelhund, isbjørn, geit er veldig vanlig å bruke. Her må du selv skaffe deg litt erfaring med hva slags struktur du liker på håret, da dette varierer mye fra pose til pose. 

     

    Flash: også har kan du sjekke ut Salar serien til Guideline som passer fint til fluene. 

     

    Coneheads: Guideline har en del, men de er forholdsvis kostbare. Du kan sjekke ut Pro Sportfisher eller f.eks. Future Fly cones. 

     

    Vet ikke om dette svarte på spørsmålet ditt, men det er da noe;)

  2. En tur like utenfor Moss traktene i går. Endte en ganske stor flyndre og en halvkilos SØ, som begge svømmer videre. Hadde bundet opp en mørkebrun variant av Vaskebjørn, som var virkelig effektiv. Hadde utrolig mye følgefisk og lugg i flua, men satt dessverre ikke.. :-)

  3. En tur ute i Skjeberg området i går. Helt blikkstille og tåke stort det hele dagen.. Ikke et eneste lugg, men så en DIGER fisk som var oppe og rulla seg i vannskorpa ved et par anledninger. Så aldri hele fisken, men den må ha vært i 4-5 kilos klassen - minst!

    Spør kanskje dumt, men kan det ha vært en laks?

    var ute i samme område i dag og gjett om de satt. størst rundt 1,3-1,4 og mange andre litt mindre ;)

    Jæjæjæ, gni det inn;) Får trøste meg at Methoden var helt suveren da!

    Hva fikk du på?

  4. En tur ute i Skjeberg området i går. Helt blikkstille og tåke stort det hele dagen.. Ikke et eneste lugg, men så en DIGER fisk som var oppe og rulla seg i vannskorpa ved et par anledninger. Så aldri hele fisken, men den må ha vært i 4-5 kilos klassen - minst!

    Spør kanskje dumt, men kan det ha vært en laks?

  5. Jeg er stort sett ledig alle kvelder frem til smaboeren føder :P Etter det blir det noen uker hjemme med barn og mor :)

    Fint hvis dere kan skrive når dere kan også skal jeg undersøke litt. Det kan jo hende at det går ann å få til en temakveld hos Gero eller noe også så lenge vi er noen stykker :)

    Jeg skal høre med Robban om det er mulig. Kunne det vært en løsning som hadde vært ok for dere?

    Jeg gleder meg allerede til å møte likesinnede til en hyggelig kveld :)

    Magne: Det er aldri for sent å begynne å binde fluer igjen :) Finn frem gamle kunster og bli med da vel :)

    Jon

    Jeg kan foreløpig alle helger i November.

    Blir gjerne med på temakveld hos Gero eller leie av lokale, som Magne har undersøkt litt. Forøvrig veldig hyggelig at du tok deg tid til dette, Magne! :-)

    Skal også ta et par telefoner og sjekke hva som finnes av muligheter.

×
×
  • Opprett ny...