Gå til innhold

fiskemat

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Takk takk! Vi var å testet i går. Ingen fisk, mange rare kast men det var gøy. Hadde god progresjon på kastingen men regner med det kan være en fordel å melde oss på ett kastekurs. Fortommen ble i første omgang litt lang og førte til litt knuter, men ble kortet ned. Brukte "surgeons knot" mellom leader og tippet, noe som førte til litt problemer med at tippet hektet seg (tror jeg - ble i alle fall mye vas). Tenkte jeg skulle prøve surgeons knot eller nåleknuten neste gang.
  2. Fikk ei Guideline LPXe 9 fot # 5 av en onkel! Men en kompis av meg kjøpte troutstix-pakka. http://www.streamstix.com/product.html/komplett-orretpakke-streamstix-troutstix-ii-introduksjonspris?category_id=22#.UdBtD5z2adF Spørsmålet da er : 1. Hvor lang backing trenger han? fulgte med 100m 2. Anbefales arbor knot for å feste backing til snelle? 3. albright knot > knuteløs variant ( ) 4. Hva er forskjell på tippet og leader? 5. Han fikk med : Scierra Salmon leader (0.30mm- 13lbs), Scierra Seatrout/steelhead ( 0,20mm- 6 lbs), Sufix Super Tippet 7X (0.102mm- 2.5lb) og Streamstix Fluoro Tippet 4X (0,0079 INCH - 5.66 lb) Hvilken bruk vil de ulike delene ha? Skal den tykkeste leader (fortom?) brukes med tykkeste tippet? 6. Skifter man fortom og tippet i forhold til hva man fisker? 7. Hvor lang skal de forskjellige delene være?
  3. Huff, ikke lett å velge. Kan det være lurt å kjøpe løst? Slik at jeg får best kombinasjon av stang, snelle og line. Noen anbefalinger utenom de allerede nevnte? Ønsker meg en 9 fots #5 stang.
  4. Som jeg har forstått det så er aksjonen i Streamstix pakken rolig og gjør at man kan gjøre mer tekniske feil uten at kastene blir ødelagt? Orvis stanga er mer toppaksjonert og raskere i aksjonen hvilket setter litt høyere krav til timing i kastene ? Hvor stor forskjell vil det være på ei #4/5 stang vs. #5/6? #5/6 er kanskje mer allsidig?
  5. Ønsker vel i grunn ikke å kjøpe brukt. Vil det være lettere å lære ei stang med toppaksjon kontra ei med dypere?
  6. Ser det et tip flex på orvis stanga. Vil det være bra for en nybegynner?
  7. Hei! Jeg skal kjøpe mi første fluestang. Den skal i hovedsak brukes til ørretfiske. Jeg har kommet fram til noen mulige stenger men trenger litt hjelp med avgjørelsen. alternativ 1. er en Streamstix Troutstix II http://www.streamstix.com/product.html/komplett-orretpakke-streamstix-troutstix-ii-introduksjonspris?category_id=22#.UcbJEZz2adE alternativ 2. Orvis Clearwater II fluestang http://streamstix.com/product.html/orvis-clearwater-ii-fluepakke?category_id=22#.UcbJFZz2adF alternativ 3. Loop Incite http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Fluesett/Loop-Incite-kit-9--5-Komplett-sett-med-stang--snelle-og-sn%C3%B8re-137907-p0000069283.aspx Hvilken pakke vil du anbefale for en nybegynner, og hvorfor? Om jeg skal kjøpe streamstix t., bør jeg da kjøpe #4/5 eller #5/6? Om det finnes bedre alternativer er det bare å rope ut.
×
×
  • Opprett ny...