Gå til innhold

Moonshine

Members
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral
  1. Jeg kaster hele snøret ved plenkasting, i fiskesituasjoner noe kortere. Men som sakt tidligere ikke heng deg alt for mye opp i lengder i starten. Siste tur jeg var på i noen fjellvann her i nærheten så tok begge jeg fikk på 10-12 meter avstand. I stille vann synes jeg det viktigste ikke er å kaste langt men å snike seg inn på fisken uten å skremme den, da trenger du ikke kaste langt til å nå ut til der fisken står. Når du smyger deg innpå så er det essensielt at du ligger lavt i terrenget så hvis det er stille vann du skal fiske i helgen ville jeg ha trent litt på å kaste i knestående, da det kan være litt vrient i starten. I elv får man ofte fisk på 10-15 meter avstand. I tillegg til å ikke skremme fisken er det her også viktig å unngå striping. Så hvis det er elv du skal fiske i så ville jeg ha øvet meg på mending før jeg dro. Jeg tror det står noe om mending i boka jeg tipset om. Når det gjelder lineklasse spørsmålet ditt så kan du selvfølgelig velge en annen klasse enn det som stangen er oppgitt til. Når man velger en klasse under så sier man at man underliner. Når man har mer line ute enn selve klumpen så blir jo totalvekten større, derfor kan det være lettere å holde mye line i luften når man underliner. Dette er mest aktuelt for de som er skikkelig god å kaste, altså ikke deg. Overlining derimot kan være aktuelt for deg. Når man overliner er det lettere å holde kortere lengde enn selve klumpen utenfor sangringene. En nybegynner som har problemer med å holde bare klumpen i luften kan altså ha en fordel med å gå opp en vektklasse. Med en tyngre line så kjenner man også lettere at stangen spenner opp, som også kan være en fordel i starten. Selv synes jeg det ikke er noen forskjell å kaste med en tyngre line annet enn at det blir vanskeligere å legge ut hele snøret da stangen min ikke greier å skye den ekstra vekten.
  2. Personlig så synes jeg at SA AirCel er et veldig lettkastet snøre. Ikke la deg lure av prisen på 300 kr. Det er minst like godt som de fleste snører som koster det dobbelte.
  3. Hei, En av de vanligste nybegynner feil er å kompensere med økt kraft når man ikke får til. Fluekasting handler hovedsakelig om teknikk, så når du sliter med kastingen er det best å ta det roligere og med mindre kraft. Når teknikken sitter vil du bli forbauset over hvor liten kraft som skal til for å skyte smøret 15-20 meter. Mitt tips i starten er ikkeå fokusere på lengde men å fokusere på å lage den perfekte snørebukt. Når du greier å lage den vil lengdene komme av seg selv. En god snørebukt skal være lang og smal med profil som tverrsnittet av en flyvinge. Et annet tips er å lese deg opp på kasteteknikk. Et godt sted å stare er Mel Krieger sin bok "Kunsten å kaste med flue", som du kan lese online hos NB her: http://www.nb.no/nbsok/nb/33449dc760fbdcf509f7da2c35681462.nbdigital?lang=no#0Du finnerogså en del videoer av han på YT.
  4. Jig krok med tilhørende kulehode ( slotted beads ) Sjekk ut Taimen.com
×
×
  • Opprett ny...