Gå til innhold

JOERGEN_HOLT

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JOERGEN_HOLT

  1. Ja, kjøpte inn ei sperreruse ifjor, men fikk ikke satt den ut pga tildels store nedbørsmengder. Prøver igjen denne høsten, veldig spent på hva den kan levere. Og ja, det er gode gyteforhold. Men kan ørreten i visse tilfeller gå nedstrøms å gyte?

  2. Ja, evighetsperspektiv er vel det en må ha Men et ørretvann bør vel ha en pH nærmere 7 så vidt jeg har kunne lese meg til. Så kalking er vel en mulighet, men da må det vel innom en høyere instans for godkjenning.

     

    Ok, er det fylkeskommunen man eventuelt må ta kontakt med for å få tillatelse til å kalke?

  3. Jeg har også et sånt tynningsfiskeprosjekt, vel og merke med garn, og ruser etter abboren på våren. Har også fått tak i et par sperreruser som skal ut til høsten. Tror vel foreløpig at dette er et evighetsprosjekt, men på samme tid så er det faktisk veldig gøy. Det jeg lurer på er hvor lenge jeg må vente før jeg ser en eventuell endring. Vannet er lite (100x400m), og foreløpig i år har jeg hatt 21 garndøgn hvor jeg har benyttet garn med maskevidde 19,5 -22,5, samt et garn med 10 mm maskevidde. Har blant annet merka en nedgang i fangstene i forhold til tidligere år. Garnet med maskevidde på 10 mm soper fortsatt inn bra med fisk.

     

    Jeg har en ph mellom 5 og 6, synes det er lite overflateinsekter mht. vårfluer og døgnfluer. Bør jeg vurdere kalking?

    • Lik 2
  4. Til dere som har erfaring med sperreruser i gytebekker, når på høsten pleier dere å ha dem ute? 

     

    Ligger et vann i tilknytning "familiehytta", hvor snittstørrelsen på fisken ligger rundt 100 gram, pluss/minus. Kjøpte meg en sperreruse ifjor for å teste ut denne i gytebekken, men flom, og veiarbeider like ved gjorde at jeg utsatte dette prosjektet. Planen dette året er å la rusa stå ute i september og oktober, og sjekke den ukentlig.

     

    Denne sesongen skal også 50 abborruser prøves ut på vårparten, samt at jeg vil fortsette med garnfiske gjennom sesongen, type 19-26 mm. 

  5. Har vel brukt 314 halvannet år til pattegrisen og vaskebjørn, men jeg har ihvertfall ikke lagt merke til noen problemer med rust.

     

    Var realtivt kjølig å stå ute i snøvære i dagt, men fikk i det minste to som var innom håven. Begge tok på en fluo oransj klympen. Hadde en tur ute igår også, var i kontakt med seks fisk, hvor to var innom håven.

    • Lik 1
  6. Super Emerging Caddis som jeg kaller denne klekkeren har vært min favoritt vårflueklekker siden 2000. Jeg har den i 4 farger som jeg også bandt opp for Umpqua. Cinnamon som er vedlagt her er en av to favorittfarger, den andre er Brown/Olive som nok er nr. 1. Det lå en artikkel her på siden om denne, jeg skal se om jeg ikke får lagt den tilbake.

     

     Hvilke krokstørrelser pleier du å bruke på denne?

  7. Var ute en tur på søndag type sør i Vestfold. Prøvde først et par plasser ut mot åpen sjø, før jeg trakk lenger inn i en viss fjord. Kom her i kontakt med fisk, og i løpet av et kvarter var jeg borti 4 fisk hvorav en havnet i håven.  Etter dette ble det heller stille. Alle tok på en Runars cdc reke hvit/fluo rosa på en tmc 811S size 6. Første gangen jeg fisker med denne kroken, og jeg vet ikke om det ga mersmak med tre mista fisk.. Veit den kroken har fåt mye skryt, men tenker at den kanskje er overdrevent tykk i godset.

    • Lik 1
×
×
  • Opprett ny...