Gå til innhold

JOERGEN_HOLT

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Nylige profilbesøk

671 profilvisninger
  1. Skal sette ut noen abborruser til helga. Hvor lenge bør det gå før jeg sjekker dem, er det for lenge med to uker? Er det noe lovpålagt krav inne i bildet her?
  2. Ja, kjøpte inn ei sperreruse ifjor, men fikk ikke satt den ut pga tildels store nedbørsmengder. Prøver igjen denne høsten, veldig spent på hva den kan levere. Og ja, det er gode gyteforhold. Men kan ørreten i visse tilfeller gå nedstrøms å gyte?
  3. Ok, er det fylkeskommunen man eventuelt må ta kontakt med for å få tillatelse til å kalke?
  4. Jeg har også et sånt tynningsfiskeprosjekt, vel og merke med garn, og ruser etter abboren på våren. Har også fått tak i et par sperreruser som skal ut til høsten. Tror vel foreløpig at dette er et evighetsprosjekt, men på samme tid så er det faktisk veldig gøy. Det jeg lurer på er hvor lenge jeg må vente før jeg ser en eventuell endring. Vannet er lite (100x400m), og foreløpig i år har jeg hatt 21 garndøgn hvor jeg har benyttet garn med maskevidde 19,5 -22,5, samt et garn med 10 mm maskevidde. Har blant annet merka en nedgang i fangstene i forhold til tidligere år. Garnet med maskevidde på 10 mm soper fortsatt inn bra med fisk. Jeg har en ph mellom 5 og 6, synes det er lite overflateinsekter mht. vårfluer og døgnfluer. Bør jeg vurdere kalking?
  5. Fin vinge på den, bruker du vingebrenner? Jeg sliter med jevnheten når jeg bruker saks, slik at hver flue blir unik noe jeg i utgangspunktet ikke iker
  6. Nei, ikke stort, er vel hundre meter bredt og firehhundre meter langt. I løpet av fjorårssesongen blei det vel totalt rett over 600 fisk på ca. 50 garndøgn, 70/30 med ørret og abbor.
  7. Til dere som har erfaring med sperreruser i gytebekker, når på høsten pleier dere å ha dem ute? Ligger et vann i tilknytning "familiehytta", hvor snittstørrelsen på fisken ligger rundt 100 gram, pluss/minus. Kjøpte meg en sperreruse ifjor for å teste ut denne i gytebekken, men flom, og veiarbeider like ved gjorde at jeg utsatte dette prosjektet. Planen dette året er å la rusa stå ute i september og oktober, og sjekke den ukentlig. Denne sesongen skal også 50 abborruser prøves ut på vårparten, samt at jeg vil fortsette med garnfiske gjennom sesongen, type 19-26 mm.
  8. Har vel brukt 314 halvannet år til pattegrisen og vaskebjørn, men jeg har ihvertfall ikke lagt merke til noen problemer med rust. Var realtivt kjølig å stå ute i snøvære i dagt, men fikk i det minste to som var innom håven. Begge tok på en fluo oransj klympen. Hadde en tur ute igår også, var i kontakt med seks fisk, hvor to var innom håven.
  9. Var innom hjemmesiden til Markus Hoffman, og fikk se dette arrangementet. Har utrolig lyst til å bli med, men ser det var relativt få plasser tilgjengelig. Gjelder tydeligvis å være sterk og klar ved midnatt inn i det nye året:)
  10. Var ute en tur på søndag type sør i Vestfold. Prøvde først et par plasser ut mot åpen sjø, før jeg trakk lenger inn i en viss fjord. Kom her i kontakt med fisk, og i løpet av et kvarter var jeg borti 4 fisk hvorav en havnet i håven. Etter dette ble det heller stille. Alle tok på en Runars cdc reke hvit/fluo rosa på en tmc 811S size 6. Første gangen jeg fisker med denne kroken, og jeg vet ikke om det ga mersmak med tre mista fisk.. Veit den kroken har fåt mye skryt, men tenker at den kanskje er overdrevent tykk i godset.
×
×
  • Opprett ny...