Jump to content

André_Brµn

Members
 • Posts

  7765
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

André_Brµn last won the day on March 10 2017

André_Brµn had the most liked content!

Reputation

6 Neutral

3 Followers

Recent Profile Visitors

3329 profile views
 1. Jon Strand gjør det med verdensrekord. Og han er superrask og veldig flink, og jeg digger folk som Jon som stikker hodet fram slik på en respektabel og så god måte.
 2. Jeg forventer ikke at noen skal ha empati for en liten valp inne her, men :-D Jeg synes det ble et fint bilde. Lille kompisen min, Sam, på 10 uker, ser ut i den store vide verden :-)Foreløpig har han nok med å orientere seg i den store hagen min, og noen turer langs Mjøsa. Snart er han med meg på fisketurer, og da må han lære seg å ligge i telt :-) Men Sam er som meg: Skal vedde på at han kommer til å digge å ligge i telt :-) Det ligger mye morsom jobb bak det bildet her, og litt venting :-) Nikon d4, sb900 for å utligne motlyset, varmt polafilter selv i solnedgangen og lavt perspektiv.
 3. Skal du bare se en dokumentarfilm i år, så kan det veldig godt være denne. Et friskt og filosofisk vinddrag over verden anno 2017. Anbefales av meg.
 4. For min del synes 9 fot ganske ideelt med tanke på flere forhold, som også Pål nevner over her. Jeg vil ikke ha noen kortere stang enn 9 fot til en generell 5-er, for det er greit å ha litt lengde på stanga når man står utvadet og skal mende. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man skal kortlinenymfe for å holde mest mulig snøre opp fra vannet, samt ha litt aksjonsradius. Det er greit å ha litt lengde på stanga for å holde snøret unna lyng og busker i bakslengen. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man vannkaster, synes jeg, men det siste punktet her er ikke så viktig som selve egenskapene ved stanga. Jeg vannkaster også like godt med ei 8'2", så der kommer vel designet på aksjonen mer inn enn selve lengden. Men altså: Jeg tror 9 fot er et godt kompromiss. EDIT: Fordelen ved lengre stang ved vannkast tror jeg kanskje blir mer framtredende ved synkelinefiske, og det bedriver i hvert fall ikke jeg med #5-stang.
 5. Dette er et klassisk rocke-historisk klipp som ikke de unge antagelig kjenner seg igjen i. Men et gull-klipp i historien, så de som vil lære og oppleve, så har du det her :-) Det har så klart rent mye vann i havet siden denne tiden :-)
 6. Egentlig fint det ekorn-bildet du legger ut her, Marius - og mye finere enn det du la ut på facebook. Her har du croppa det riktig.
 7. Elisabeth og jeg har jo fått en hund sammen, og har hatt Sam ei uke nå. Og det har vært ei uke med mye moro, latter og litt grunnleggende oppdragelse ☺️ Det har vært fantastisk fint. Vi gleder oss til sommeren sammen med teltturer, fiske og moro ☺️
 8. Mr.Bean: Det jeg beskriver er jo i høyeste grad å utvikle taperinger og fluestenger generelt. Å utvikle grafittkvalitetet er det helt andre og større aktører enn noen fluestangprodusent som gjør.
 9. Nå vet ikke jeg hva/hvem du snakker om, MrBean, men jeg husker Göran Andersson var tre måneder i strekk på fabrikken for å utvikle en ny stang. Daglige justeringer. Sånn koster. Utvikling koster. Men klart, dette blir noe annet enn å velge komponenter og få tilsendt prøver.
 10. Det du sier, forutsetter at merket ikke har noen stolthet i det de gjør, og bare kopierer for å tjene mest mulig. Mange repspekterte merkenavn i dag, gjør ting på sin måte, og tar konstnadene med det. Reiser langt for å utvikle på fabrikk, bruker mye penger på det. Enig?
 11. Fin artikkel. Flere burde lære seg å bruke snake roll-varianter ved sitt daglige tørrfluefiske.
 12. Tusen takk, Kim. Jeg skal gi deg samme rådet som jeg selv fikk for mange år siden av en dyktig nymfefisker, Gareth Jones; Ha trua på det du gjør, nymfa er attraktiv og klarer du å presentere den langs bunnen så er du i sona. Og det er veldig sant. Jeg tror at grunnen til at mange velger å være DOD - dry or die - "fisker bare tørt jeg", er at de mestrer ikke nymfefiske, og da er minste motstands vei å liksom ikke like nymfefiske. Greit nok det altså.
 13. Helt enig med Rune. Kloke vurderinger omkring lengde og vekt, for det er nå engang sånn at vekten det kastes med utenfor ytterste stangring er det som teller.
 14. Som oftest fryktelig moro å ta bilder av folk når de ikke er klar over det, synes jeg også Her har Elli tatt et bilde av meg :-D Hun har alltid vært flau og har hatt lite selvtillit på bilder hun har tatt. Jeg har alltid sagt at hun er flink med de matbildene for restauranten, og med de random fiskebildene med oss. Ikke vær så selvhøytidlig har jeg sagt - synes du det er gull, og jeg også, så er det gull - for oss :-) Selv et vanlig bilde :-) Her har Elli tatt et portrett av meg.
 15. Jeg vet jeg la ut denne filmen her for et par år siden, men nymfefiske er så moro at jeg vil legge den ut igjen. Om det kan være til inspirasjon, for det er av og til veldig effektivt :-)
×
×
 • Create New...