Jump to content

Knut Adolfsen

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  536
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Knut Adolfsen last won the day on June 20

Knut Adolfsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Knut Adolfsen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Very Popular
 • Conversation Starter

Recent Badges

404

Reputation

 1. Har vært i dvale noen år på fluefiskesiden men prøver å følge med også her. Ikke vært passiv ellers men jobbet med å spre det gode budskap om vern og restriksjoner. Jeg skulle ønske at man i tillegg til å få bort ødeleggende redskap også så på skarv-og selbestanden. Ingen, jo kanskje noen, vil ha dem helt bort men at de som er på jobb mange timer hver dag 365 dager i året gjør innhogg skjønner alle. Noen har sagt til meg at skarven tar bare småfisk og da skal det "frikjenne" den men all fisk starter som yngel. Som Truls sier blir det helt feil å undersøke selens spisekart og slå fast at den nesten ikke spiser torsk når torsken stort sett er borte. Jeg mener like mye som før at vi bør lage et pilotprosjekt innenfor Larkollen/Slagentangen og få engasjert flest mulig til en dugnad for fjorden. For om vi snakker hav eller land så er en robust natur den beste garanti. Der man tyner naturen til ytterpunkter skjer de negative tingene. " "Alle" vet det men å gjøre noe for å få det til virker å være umulig under saltvann i Norge.
 2. Noen av de første miljøvernere jeg hadde kontakt med var havfruene i wwf, nina jensen og maren esmark begge på marin avdeling, utdannet marinbiologer og dykkere. De sa at nå har du satt igang tanker her "kan man verne en fjord". Generalsekretær dengang var rasmus hannson. Begge damene ble generalsekretærer nina i wwf,maren i naturvernforbundet. jeg har ikke hørt noen av dem nevne vern og rasmus har kanskje gjort det i det siste. Men nå snakker naturvernforbundet om vern og nei til bunntråling. Jeg har aldri snakket om hele fjorden for den går ned til en linje fra langesund til svenskegrensen men et nei til tråling og lysfiske i nasjonalparkene synes jeg høres fornuftig ut i tillegg til i Friluftsfjorden. Jeg drømmer videre og ser at de som kan gjøre noe er redd for å redde fjorden.
 3. https://vartoslo.no/oslo-oslofjorden/fisken-i-oslofjorden-er-fisket-sonder-og-sammen/354519 Kanskje noen vil gå inn å kommentere?
 4. Helt enig i at man ikke bare skal fokusere på en årsak. Men for mange år siden hadde jeg kontakt med Hartvig Christie som kan mye om vern. Han fortalte om en da avdød professor i marinbiologi ved UiO som mente at oppvirvlet mudder fra bunntråling var verre enn oljeutslipp for livet i havet. At vi ikke kan få et område uten bunntråling viser i grunnen at resultatene det kan gi vil man ikke se. Men resultatene finnes utenlands og er bare positive. Fulgt opp med andre restriksjoner og ting som vil ta tid å gjennomføre vil gi oss en mye bedre fjord. Nå har man for eks gitt dispensasjon for å ta opp 250 tonn brisling til i fjorden og det i gytetiden. Både fisk og fugl har brisling på menyen,men vi går foran alt og alle. Friluftsfjorden!
 5. Det dukker stadig opp kreative årsaker til at fisken har blitt borte selv om vi ser at fisk lever i fjorden som for eks sjøørret og havabbor. For enkelte er Oslofjorden fra Aker brygge ut til Drøbak. Jeg følger fortsatt bra med selv om jeg fisker mye mindre enn før og i mine områder Holmestrand til Tønsberg er det helt andre forhold enn de man kan se på bilder fra indre fjord. Da Ski havfiskeklubb hadde tur til Drøbak for et par år siden var et problem for mye småtorsk og vi har sett mye småsei og lyr men så de blir borte. Terje skriver at nitrogen er supermat for trådalger men på bilder fra indre fjord er det lite alger men mye død havbunn og fint slam og at slam dreper skjønner de fleste. Friluftsfjorden!!
 6. Mange år siden sist jeg skrev om Friluftsfjorden her men ideen er ikke død. Ikke noe nærmere oppfyllelse heller, men så lenge det ikke koster meg noe å holde på, og man stadig får mere motstand enn støtte trigger det en gammel gubbe. Håpet Venstre som viste mest interesse for "prosjektet" og etterhvert interesse for hele fjorden ville ha et verneområde men det endte med en utvannet og lite konkret "Helhetlig plan for Olofjorden" og da Ingar Heum og jeg fikk SV på Stortinget til å foreslå vern fra Oslo ut til Larkollen/Slagentangen var det kun de pluss Rødt og MDG som stemte for. I tillegg er NJFF, alle miljøorganisasjonene og Oslofjordens friluftsråd tause som Stillehavsøsters. Mener vel at man dermed er nøytral men støtter naturligvis dagens forvaltning. En forvaltning vi lenge har sett resultatene av. Jeg mener vi trenger et pilotprosjekt hvor fiske kun skal foregå med håndsnøre og stang. Teiner når det er lovlig men ikke som i dag hvor krabbeteiner er lovlig hele året og overalt unntatt i hummerreservater. Et bedre sted å lage noe nytt og fremtidsrettet på enn i deler av Oslofjorden finnes etter min mening ikke. Mulig jeg tar feil, men her vi det berøre få negativt, men ha positiv effekt for svært mange. Så har man det med å dele ressursene som tilhører fellesskapet på en mest mulig rettferdig måte. Det gjør man ikke i dag og flertallet synes det er helt ok for sånn har det alltid vært. At det er økonomisk og økologisk dumt ser heller ut til å sementere gamle holdninger enn å inspirere til nytenking. Håper noen her inne tør å tenke nytt og eksemplene på hvor bra vern er finnes mange steder i så ulike land som Kuba og USA. Friluftsfjorden!
 7. Har ikke fått ørret på de to siste turene men vi har fått flott fisk tidligere. Feit og fin, men den største jeg fikk var slank og hadde begynnende gytefarge. Ut igjen men man skal være klar over at det er mindre oksygen i vannet nå enn ellers pgs temperaturen så fisken blir fort sliten og ikke like lett å sette tilbake. Der vi fisker er det ikke mye strøm noe som øker problemet. Skitt fiske. Friluftsfjorden!
 8. De som lekker er av merket Redington. Jeg trodde det var billigmerket til Simms men ser at de er produser på en patent fra Orvis så da har vel de et par fingre med i spillet. Har et par Scierra som begynte å lekke etter noen timer med sitting i bellyboat. De lappa jeg med en tube aquasure og de har blitt tette. Men de har blitt for små og ikke "vinterisolert".. Jakter videre. Friluftsfjorden!
 9. Lekkende vadere er ikke behagelig selv om temperaturen på sjøvannet for tiden er bra. Derfor skal jeg ha nye uten å svi av alt for mye penger, men heller ikke kjøpe billig og dårlig. Har sett på Guideline Alta sonic, Patagonia skeena river, Vision Scout ultra, Simms headwaters.. Noen som har erfaring med disse eller har tips om andre som jeg bør vurdere. Ser i ettertid at dette ble tatt opp her i 2014 men kom likevel gjerne med info og og tips. Det har jo rent mye vann i vadere siden den tid. Friluftsfjorden!
 10. Ut fra manglende rapporter skulle tro at alle har vært ute i de dype skoger,på fjellet eller ved en elv de to siste månedene men noen av oss holder ut i sjøen. Ikke mygg,knott og klegg som plager og fisker man på natta slik noen av oss gjør kan fisket være riktig spennende. Sjøørreten har feita seg opp og nå kan man også få havabbor. Jeg fisker også med wobbler men det bør man vel ikke si høyt her. Har også fiska i ferskvann.. Friluftsfjorden!
 11. Da ble det en Hardy ASR 6000 kjøpt på Villmark i Larvik. Best på pris.. Friluftsfjorden!
 12. Har sett på Hardy CLS og ASR og innbiller meg at ASR er en nyere modell. Greys er jo "billigutgaven" av Hardy så den kan være aktuell men neppe mye å spare. Friluftsfjorden!
 13. Litt unøyaktig. Mente utskiftbare spoler i kompositt. Koster 150 kr stykke. Har hatt en Hardy Demon som har fungert utmerket i mange år og mange spoleskifter. Friluftsfjorden!
 14. Har en Hardysnelle som nå har tatt kvelden. Ser at de fortsatt har sneller med utskiftbar spole men lurer på om det er andre merker som har noe lignende, og like bra.. Snella jeg nå har er brukt mye og har tålt saltvann bra. Ikke skylling etter hver tur. Friluftsfjorden!
 15. Til høsten er det valg og høsten er dessverre ikke så veeeldig langt unna. Vi snakker med politikere og det har skjedd saker og ting i forhold til hvordan de ser på livet i havet. Det skulle en hval med magen full av plast til for å vekke dem. Å vekke dem er en ting, å få dem til å gjøre noe, noe helt annet. Men vi skal prøve så godt vi kan og håper flere henger seg på. Vårt mål er fiske med stang eller håndsnøre for alle.. Vi vet det høres optimistisk ut, men skal vi få stedegen fiske tilbake nytter det ikke å fortsette som før år etter år. Det har vist seg ikke å fungere.. God sommer og når politikerne først er ute for å møte oss kan man like godt slå av en prat om vern. De har et nærmest religiøst forhold til yrkesfiskere så det er ingen lett oppgave å omvende dem. Friluftsfjorden!
×
×
 • Create New...