Jump to content

Knut Adolfsen

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  530
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Knut Adolfsen last won the day on October 4 2016

Knut Adolfsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ikke fått ørret på de to siste turene men vi har fått flott fisk tidligere. Feit og fin, men den største jeg fikk var slank og hadde begynnende gytefarge. Ut igjen men man skal være klar over at det er mindre oksygen i vannet nå enn ellers pgs temperaturen så fisken blir fort sliten og ikke like lett å sette tilbake. Der vi fisker er det ikke mye strøm noe som øker problemet. Skitt fiske. Friluftsfjorden!
 2. De som lekker er av merket Redington. Jeg trodde det var billigmerket til Simms men ser at de er produser på en patent fra Orvis så da har vel de et par fingre med i spillet. Har et par Scierra som begynte å lekke etter noen timer med sitting i bellyboat. De lappa jeg med en tube aquasure og de har blitt tette. Men de har blitt for små og ikke "vinterisolert".. Jakter videre. Friluftsfjorden!
 3. Lekkende vadere er ikke behagelig selv om temperaturen på sjøvannet for tiden er bra. Derfor skal jeg ha nye uten å svi av alt for mye penger, men heller ikke kjøpe billig og dårlig. Har sett på Guideline Alta sonic, Patagonia skeena river, Vision Scout ultra, Simms headwaters.. Noen som har erfaring med disse eller har tips om andre som jeg bør vurdere. Ser i ettertid at dette ble tatt opp her i 2014 men kom likevel gjerne med info og og tips. Det har jo rent mye vann i vadere siden den tid. Friluftsfjorden!
 4. Ut fra manglende rapporter skulle tro at alle har vært ute i de dype skoger,på fjellet eller ved en elv de to siste månedene men noen av oss holder ut i sjøen. Ikke mygg,knott og klegg som plager og fisker man på natta slik noen av oss gjør kan fisket være riktig spennende. Sjøørreten har feita seg opp og nå kan man også få havabbor. Jeg fisker også med wobbler men det bør man vel ikke si høyt her. Har også fiska i ferskvann.. Friluftsfjorden!
 5. Da ble det en Hardy ASR 6000 kjøpt på Villmark i Larvik. Best på pris.. Friluftsfjorden!
 6. Har sett på Hardy CLS og ASR og innbiller meg at ASR er en nyere modell. Greys er jo "billigutgaven" av Hardy så den kan være aktuell men neppe mye å spare. Friluftsfjorden!
 7. Litt unøyaktig. Mente utskiftbare spoler i kompositt. Koster 150 kr stykke. Har hatt en Hardy Demon som har fungert utmerket i mange år og mange spoleskifter. Friluftsfjorden!
 8. Har en Hardysnelle som nå har tatt kvelden. Ser at de fortsatt har sneller med utskiftbar spole men lurer på om det er andre merker som har noe lignende, og like bra.. Snella jeg nå har er brukt mye og har tålt saltvann bra. Ikke skylling etter hver tur. Friluftsfjorden!
 9. Til høsten er det valg og høsten er dessverre ikke så veeeldig langt unna. Vi snakker med politikere og det har skjedd saker og ting i forhold til hvordan de ser på livet i havet. Det skulle en hval med magen full av plast til for å vekke dem. Å vekke dem er en ting, å få dem til å gjøre noe, noe helt annet. Men vi skal prøve så godt vi kan og håper flere henger seg på. Vårt mål er fiske med stang eller håndsnøre for alle.. Vi vet det høres optimistisk ut, men skal vi få stedegen fiske tilbake nytter det ikke å fortsette som før år etter år. Det har vist seg ikke å fungere.. God sommer og når politikerne først er ute for å møte oss kan man like godt slå av en prat om vern. De har et nærmest religiøst forhold til yrkesfiskere så det er ingen lett oppgave å omvende dem. Friluftsfjorden!
 10. Har blåst støvet av en tohåndsstang og vært på kastekurs. Jeg mangler en flyteklump på 35/36 gram. Den må være god å speykaste med. Knut Adolfsen.
 11. Pen og garantert god fisk. Tror ikke du er så langt fra sannheten hverken hva vekt eller lengde angår. Gratulere. Friluftsfjorden!
 12. Takk for mange bra innspill, og jeg fikk svar på det jeg spurte om pluss masse i tillegg. God langhelg og skitt fiske med perfekt snøre. Knut
 13. Ta kontakt på knut.adolfsen@gmail.com
 14. Ser at når man snakker om fluesnørekvalitet vs pris er det ofte at man kommenterer med " billige Kinasnører" og mener at da får man dårlig kvalitet, men legger ofte til at man selv og folk man kjenner synes snørene er helt ok. Jeg har ikke kjøpt nytt snøre på flere år med unntak for et nesten ubrukt Artic silver i flott eske. På den sto det ikke produksjonsland (mulig det har fulgt med løst infoark) . Et gammelt Vision og et SA jeg har er produsert i USA, et Airflo produsert i UK. Men produseres de fortsatt der, og er det ensbetydende med god kvalitet? Nå henger nok pris og kvalitet delvis sammen men er forskjellen nok til å femdoble prisen ? Det fluesettet LIDL solgte siste året de var i Norge var det mange som satte pris på, ikke minst på snøret som i motsetning til tidligere år var godt å kaste med og ikke hadde minne. De hadde neppe betalt mye for snøret. Er vi bare dumme når vi betaler 600-900 for et snøre? Jeg mener ja men skjønner at noen mener at har man betalt 6000 for stanga og 3000 for snella ja så setter man ikke på et snøre til 100 kr selv om man ikke kaster lengre eller lettere med det til 900. Friluftsfjorden!
 15. Har masse snører liggende men mange mangler merking og emballasje. Hva gjør man da???? Jeg har hittil målt opp de første 9,15 cm og så veid det. Har helt sett bort ifra hvor skytelina starter. Så lar jeg klasse 3 veie 10 gram og øker med 2 gram pr klasse og havner på 18 gram i klasse 7. Jeg bruker nesten bare klasse 7 og 4. Dette kan vel ikke bli så gæli tenker jeg for prøver man samme snøre på to forskjellige stenger kan resultatet bli ganske forskjellig og den jobben vil jeg unngå. Noen som har noe glupt å komme med? Glad påsk!
×
×
 • Create New...