Jump to content

André_Brµn

Members
 • Posts

  7765
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Everything posted by André_Brµn

 1. Jon Strand gjør det med verdensrekord. Og han er superrask og veldig flink, og jeg digger folk som Jon som stikker hodet fram slik på en respektabel og så god måte.
 2. Jeg forventer ikke at noen skal ha empati for en liten valp inne her, men :-D Jeg synes det ble et fint bilde. Lille kompisen min, Sam, på 10 uker, ser ut i den store vide verden :-)Foreløpig har han nok med å orientere seg i den store hagen min, og noen turer langs Mjøsa. Snart er han med meg på fisketurer, og da må han lære seg å ligge i telt :-) Men Sam er som meg: Skal vedde på at han kommer til å digge å ligge i telt :-) Det ligger mye morsom jobb bak det bildet her, og litt venting :-) Nikon d4, sb900 for å utligne motlyset, varmt polafilter selv i solnedgangen og lavt perspektiv.
 3. Skal du bare se en dokumentarfilm i år, så kan det veldig godt være denne. Et friskt og filosofisk vinddrag over verden anno 2017. Anbefales av meg.
 4. For min del synes 9 fot ganske ideelt med tanke på flere forhold, som også Pål nevner over her. Jeg vil ikke ha noen kortere stang enn 9 fot til en generell 5-er, for det er greit å ha litt lengde på stanga når man står utvadet og skal mende. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man skal kortlinenymfe for å holde mest mulig snøre opp fra vannet, samt ha litt aksjonsradius. Det er greit å ha litt lengde på stanga for å holde snøret unna lyng og busker i bakslengen. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man vannkaster, synes jeg, men det siste punktet her er ikke så viktig som selve egenskapene ved stanga. Jeg vannkaster også like godt med ei 8'2", så der kommer vel designet på aksjonen mer inn enn selve lengden. Men altså: Jeg tror 9 fot er et godt kompromiss. EDIT: Fordelen ved lengre stang ved vannkast tror jeg kanskje blir mer framtredende ved synkelinefiske, og det bedriver i hvert fall ikke jeg med #5-stang.
 5. Dette er et klassisk rocke-historisk klipp som ikke de unge antagelig kjenner seg igjen i. Men et gull-klipp i historien, så de som vil lære og oppleve, så har du det her :-) Det har så klart rent mye vann i havet siden denne tiden :-)
 6. Egentlig fint det ekorn-bildet du legger ut her, Marius - og mye finere enn det du la ut på facebook. Her har du croppa det riktig.
 7. Elisabeth og jeg har jo fått en hund sammen, og har hatt Sam ei uke nå. Og det har vært ei uke med mye moro, latter og litt grunnleggende oppdragelse ☺️ Det har vært fantastisk fint. Vi gleder oss til sommeren sammen med teltturer, fiske og moro ☺️
 8. Mr.Bean: Det jeg beskriver er jo i høyeste grad å utvikle taperinger og fluestenger generelt. Å utvikle grafittkvalitetet er det helt andre og større aktører enn noen fluestangprodusent som gjør.
 9. Nå vet ikke jeg hva/hvem du snakker om, MrBean, men jeg husker Göran Andersson var tre måneder i strekk på fabrikken for å utvikle en ny stang. Daglige justeringer. Sånn koster. Utvikling koster. Men klart, dette blir noe annet enn å velge komponenter og få tilsendt prøver.
 10. Det du sier, forutsetter at merket ikke har noen stolthet i det de gjør, og bare kopierer for å tjene mest mulig. Mange repspekterte merkenavn i dag, gjør ting på sin måte, og tar konstnadene med det. Reiser langt for å utvikle på fabrikk, bruker mye penger på det. Enig?
 11. Fin artikkel. Flere burde lære seg å bruke snake roll-varianter ved sitt daglige tørrfluefiske.
 12. Tusen takk, Kim. Jeg skal gi deg samme rådet som jeg selv fikk for mange år siden av en dyktig nymfefisker, Gareth Jones; Ha trua på det du gjør, nymfa er attraktiv og klarer du å presentere den langs bunnen så er du i sona. Og det er veldig sant. Jeg tror at grunnen til at mange velger å være DOD - dry or die - "fisker bare tørt jeg", er at de mestrer ikke nymfefiske, og da er minste motstands vei å liksom ikke like nymfefiske. Greit nok det altså.
 13. Helt enig med Rune. Kloke vurderinger omkring lengde og vekt, for det er nå engang sånn at vekten det kastes med utenfor ytterste stangring er det som teller.
 14. Som oftest fryktelig moro å ta bilder av folk når de ikke er klar over det, synes jeg også Her har Elli tatt et bilde av meg :-D Hun har alltid vært flau og har hatt lite selvtillit på bilder hun har tatt. Jeg har alltid sagt at hun er flink med de matbildene for restauranten, og med de random fiskebildene med oss. Ikke vær så selvhøytidlig har jeg sagt - synes du det er gull, og jeg også, så er det gull - for oss :-) Selv et vanlig bilde :-) Her har Elli tatt et portrett av meg.
 15. Jeg vet jeg la ut denne filmen her for et par år siden, men nymfefiske er så moro at jeg vil legge den ut igjen. Om det kan være til inspirasjon, for det er av og til veldig effektivt :-)
 16. Fantastisk tråd, og jeg har lest igjennom alle innleggene her nå. Mye god fluefiskehistorie her :-)
 17. Uten å ha noe fasit på noe, så synes jeg at fluefiskere ikke skal glemme at streamerfiske OGSÅ er imitasjonsfiske: Om ørreten i ei elv jager gyteklare ørekyter, så setter du ikke på en 20 cm svart streamer, og i elver hvor ørreten jakter på 200 grams ørret på grunna på kveldstid, så setter du ikke på en #12 Mini Zonker. Imitasjonsfiske forfølger oss også over i streamerfisket, og det er moro. Og gjør det litt mer logisk :-) EDIT: Det er vel en av de tingene som skiller oss ørretfiskere fra laksefiskere, at vi har innsett at om vi vil imitere fiskeøyne, så bruker vi ikke lengre Jungle Cock, men øyne på streamerne våre :-D Ja, Jungle Cock kan være magisk, og det kan øyne på streamere være også :-)
 18. Lev livet du liker, lik livet du lever. Det er jo en god livsfilosofi som jeg vil dele. Alt for mange bruker for mye tid på kontoret, for å tjene de ekstra pengene de egentlig ikke trenger, kanskje. For min del er rikdommen å være med dem jeg bryr meg om, og å ha et helvetes trivelig fiske :-)
 19. Hei. Det er også mitt inntrykk at størrelsene til Patagonia er veldig riktige for oss nordiske. Jeg er ca 1,80 høy og bmi på ca. 21, og "medium"- størrelse passer meg godt på alle klærne deres. I Patagonia vadere bruker jeg Medium Short (som er medium størrelse, men litt kortere i beina i forhold til relativ høyde.) Fra 2016-modellene på Patagonia Rio Gallegos så er vaderne mer formsydd etter kroppen. Den passer meg fint. Om du er tynnere, og synes størrelse "Small" virker mer passe etter målene, så må du tenkte på at neoprene-beina på de vaderne er mini-små med størrelse 7-8, så da må du dobbeltsjekke om de egentlig passer. Det er jo jentebein.
 20. Døgnfluepositur Dette er noe alle som fisker med døgnflueimitasjoner bør kunne: Å stå i en døgnfluepositur. Veldig viktig å kunne i elver som Rena og Hemsila, Grimsa og Borgund :-) https://vimeo.com/69126746
 21. Det var en utrolig flott fisk, Lars.
 22. Gleden med å være på tur, og fiskeglede er det viktigste for meg.
 23. Mye fint her, og det er jo om å gjøra ikke å la folk tørke helt inn.
 24. Flott :-) Jeg vet de kara der har brukt utrolig mye penger, energi og tid på å lage de filmene der. Og folk respekterer arbeidet deres.
 25. Ellers tror jeg at de fleste som respekterer alt arbeidet til Johan Klingberg, mer enn gjerne betaler for å se den filmen.
×
×
 • Create New...