Gå til innhold

Torbjørn

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.sentralen.net
  1. Hehe, mulig at jeg tok feil da, men har da hørt flere steder at dette er den elva som leverer de største varene.. En laks på over 20 kg i fjor? Har da hørt at de to største var på 26 der i fjor?
  2. Fikk slate settet i posten i går og en ting jeg lurer på er: Den Climax Rocket taper Flueline som følger med har jo en løkke i den ene enden, jeg trodde denne løkka skulle være "foran" på snøret for rask bytte av fortom, men løkka er jo i den tynne enden av snøret, ikke ved klumpen. Er dette riktig? Lina veksler også mellom grønn/gul farge... hmms
  3. Alta er den elven i verden som leverer flest laks over 20 kg. Med tankte på kort sesong og relativt få stenger i elven i forhold til str er det ikke rart dette er blitt eksklusivt. Er litt feil å si at alta har levert størst laks gjennom uminnelige tider. Det er Vosso som er hakket over, snittvekt på 12,4 kg har ingen slått. Men dette er det jo slutt på. Laksen er utryddet i Vosso. Politikerne har vært flinke der må jeg si=) Ble litt of topic her.
  4. Dette slate settet, ossen er stanga? Er det en stang som er forholdsvis lett å kaste langt med? Vil ikke ha en stang som er for myk heller, det er vel ikke noe særlig til lange kast. Hvordan klasse kjøpte du?
  5. Hvor finner jeg disse St.croix stengene? og de Streamstix snellene, noen norske nettbutikker? Noen som vet om dette settet som Ingar nevner på www.prima-villmark.no sin forside er noe bra?
  6. Hei, Har tenkt og kjøpte meg en ny fluestang, men syntes det er veldig vanskelig og velge. Prisen skal ligge på rundt 3000 for stanga, sett litt på Slate Signature 9-delt 9.0ft #5 (prima-villmark.no), menjeg vet ikke helt hva jeg skal velge. Er klasse #5 passende til ørretfiske i elv/vann? Skal også ha ny snelle, tenkter da på en storspolesnelle, helst ikke så mye over 2000 for snelle. Noen som har noen forslag til noen veldig gode stenger til ørretfsiket? Vil at stanga minst skal være 4 delt.
  7. Lus er mildt sagt dritt. I Vosso på vestlandet (tidligere den elva i verden med størst laks) er det lenger nesten ikke laks, og hvorfor? Vel, man er enda ikke helt sikert, men man er ganske sikre på at det er lusa. Lusa er trolig ikke årsaken til at laksestammen kollapset på 80-90 tallet, men den er grunnet til at laksen ikke kommer tilbake. Grunnen til at elva kollapset som lakseelv er at vegvesenet drepte 4 generasjoner yngel, parr og smolt, og rovfiske i fjord og hav. Men når yngelproduksjonen nå er så lav, så tar havet sitt, og nesten all smolt blir angrepet av lus, får sår, som igjen fører til soppangrep, og så dør de! Kort gjennomgang til aknskje det dystreste kapittelet i norsk laksehistorie...
×
×
  • Opprett ny...