Gå til innhold

AndersRN

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av AndersRN

  1. Og jeg som synes sjøørret sesongen nettopp startet :) Tiden flyr!

    I år skal jeg satse litt på horngjelfiske. Flytesnøre, små foamfluer og 3'er stang. Kan bli morsomt. Spesielt på vindstille solskinnsdager når man kan spotte dem :)

     

    • Lik 1
  2. Takk for det :) Ja, det var en veldig artig opplevelse.

    Nå har tåka og mildværet kommet. Det setter fart på issmeltingen!
    Mot slutten av neste uke er det meldt opp mot 10 grader og strålende solskinn, så nå kommer det til å skje ting fremover!

  3. Da har sjøørretfisket på den svenske vestkysten så smått startet, men så langt er det ikke mye som minner om vår. Ble et par korte turer søndag og mandag, men uten resultat, til tross for at jeg fant en god del børstemark.
    Inspirert av Truls, tok jeg i ettermiddag turen til en vestvendt bukt ganske langt ut i øysystemene her. Egentlig ikke en typisk plass for det tidlige vårfisket. Vannet var lavt og vinden sur, men flott å være ute likevel.
    Etter ca. 5 min beit det på en feit og fin blankfisk på ca. 2 kg og rundt 57 cm lang. Tok på veldig grunt vann og hadde kjeften full av børstemark. Det ble med den ene, men det er godt for selvtilliten å ta så fin fisk så tidlig på sesongen. Det verste som fins er når man går flere turer uten å kjenne noe. Det går utover selvtilliten :)
     

     

    IMG_20180403_171457.jpg

    IMG_20180403_171732.jpg

    • Lik 11
  4. Dette flotte synet møtte meg da jeg var ute å inspiserte nærområdet her om dagen. Det lover vel godt håper jeg. Ikke mer enn 3-4 grader i vannet nå, og de indre fjordsystemene er fortsatt islagt.
    Har gått til innkjøp av drivanker til kajakken nå, så da satser jeg på at den blir litt mer egnet til å fiske fra.

     

    • Lik 3
  5. En liten oppdatering.

    Da har buksa vært gjennom maskinvask med vaskemiddel og impregnering egnet for gore-tex, samt tørket i trommel(etter instruksjon fra linken til Jan Ingvar).
    Nå er buksa fin og tørr og hengt opp på en mørk og tørr plass. Fremover skal jeg skylle og tørke buksa godt, både utvendig og innvendig før jeg legger den bort :)

    Tror buksa er reddet..

    • Lik 2
  6. Svartsopp vet jeg ingenting om, men et kjapt googlesøk fortalte meg at den kommer i mange utgaver, og ikke nødvendigvis behøver å være farlig.
    På innsiden av buksa er det både små svarte prikker samt større orange flekker. Har kommet i løpet av vinteren.
    Nå har jeg i hvertfall lært at det lønner seg å ta vare på utstyret sitt :)

  7. Tok frem vadebuksa fra skapet i dag, og så til min store forskrekkelse at det har kommet muggsopp på innsiden av buksa.
    Må innrømme at jeg har vært lat hva gjelder tørking etter bruk, og nå får jeg svi for det.
    En Simms G3 bukse som ble kjøpt i fjor...

    Er det noe jeg kan gjøre for å redde denne buksa?

  8. Snart 1. april, men her i Sverige er det ikke mye som minner om vår...
    I vinter har det ikke blitt en eneste fisketur for min del. Det er i grunn helt greit. Fort gjort at man tar ting litt for gitt når man er ute flere dager i uka hele året :)

    _3010036.jpg

    _2280020.jpg

    _1210259.jpg

    _1210244.jpg

    • Lik 4
  9. Da var høstfisket så vidt i gang for min del.
    Ble en liten tur ut i går kveld. Etter litt fundering bestemte jeg meg for å ta båten å oppsøke en liten øy et godt stykke ut på kysten.
    Vandret litt rundt og så et par fine fisk vake langs en rullesteinstrand på utsiden av øya.
    Endte med en kilosørret. En grei start på høsten :)
    Nå er det bare 20 dager igjen til fredning i Sverige, så må bruke tiden godt.
     

    _DSF3135.jpg

    _DSF3144.jpg

    • Lik 6
  10. Angående guideline coastal er nok #6 lina riktig valg. Skal sies jeg ikke har kastet med stanga du bruker, så bare en antakelse.
    Selv har jeg coastal lina i fast int(slow int var utsolgt), men skulle jeg gitt en anbefaling måtte det vært slow int., for så å skaffe en synk 4 eller noe der om kring når behovet for å fiske dypere dukker opp.
    Når det er sagt. Står valget mellom slow int. og fast int., målet er sommerfiske, og du kun ønsker én line. Da ville jeg helt klart gått for fast int.

    Mine 3 valg til kystfiske er: int/slow int, synk 4 og flyt(først og fremst til kvelds- og nattfiske)

    • Lik 1
  11. Jeg har aldri kastet med SA wet cel, men ser at klumpvekten på #6 lina er på bare 10,4gram. Det virker veldig lett for en 6'er stang. Guideline Coastal som har blitt nevnt er en line mange trives med.Den har en langt tyngre klump(15 gram i #6) og du vil nok oppleve at den er mye lettere å kaste med.
    Støtter de andres anbefaling fullt ut :)

     

    • Lik 1
  12. Fin rapport, Truls.
    Det er mye horngjel for tiden, ja. En riktig god matfisk om man er interessert. Veldig god å røyke eller legge på grillen for de som ikke har prøvd det.
    Personlig var jeg litt anti-horngjel før, men har etter hvert lært meg å verdsette den arten også. I hvert fall til en viss grad :)

  13. Jeg fortsetter å poste jeg, nå som jeg først er i siget.
    Det ble en liten ettermiddagstur i dag. Egentlig hadde jeg ikke særlig lyst til å dra ut, men sett i ettertid er jeg glad det ble en liten tur.
    Vinden hadde snudd fra øst til vest. Været var grått og vannstanden på vei opp.
    Fisket først av en liten bukt, men merket ingenting og det hele var ganske uinspirerende. Beveget meg videre til et ganske stort og grunt område. I det jeg var klar for å rusle mot bilen begynte det naturligvis å vake. Vakingen var ganske intens og det minnet litt om horngjeld sånn som den holdt på å romstere rundt i overflaten. Tok noen kast, men merket ingenting. Fisken(e) var i bevegelse hele tiden, men omsider fikk jeg den til å ta.
    Har ikke blitt mange matfiskene så langt i år, så denne ble med hjem. Tipper rundt 50 cm og 1,5 kg. Har verken vekt eller målebånd, så hvor stor den faktisk er får jeg aldri vite. At den var over minstemålet og at den var feit nok til å kunne kalles matfisk er i alle fall sikkert.

    IMG_20170514_184722.jpg

    IMG_20170514_185157.jpg

    • Lik 6
  14. I fjor bandt jeg en del fluer på relativt små kroker med veldig stort krokgap.
    Blandt annet Owner 50355 som ikke er en fluebindekrok slik jeg har forstått det.
    Så vidt jeg husker mistet jeg ikke noe fisk. Kan naturligvis være at jeg har fortrengt alle de jeg mistet eller alle de som ikke kroket skikkelig. Hvem vet.

  15. Ja, nå kom jeg nettopp tilbake fra en liten kveldstur.
    Fisket nordvest på Saltö(for de som vet hvor det er), så nesten ut mot havet, i allefall rett ut mot Kosterfjorden og dypt vann. Fint driv i vannet og mye fisk rundt et sund som dannes av fastlandet og en liten holme. Her er det gode muligheter for å få de virkelige store. Det ble med 2 stk på rundt kiloen samt et par kraftige hugg. De to huggene behøver naturligvis ikke ha vært noe stort, men de føltes pene. Alt i løpet av kun én time. Dro ut rundt flo, så tidevannet var i ferd med å snu.

    Når det gjelder deg Truls, så kan jeg komme med en gledelig nyhet. Jiggy'n din fungerte utmerket :)
    Langt bedre enn rekene jeg hadde bundet opp. Med et relativt lite kulehode gikk den veldig fint over de grunne partiene uten å gå ned i vegetasjonen. Skal sies at liten hvit jiggy fisket med "passe lange" og rykkvise inntrekk er en av mine favoritter uansett årstid. Fikk også testet den lysebrune varianten med timeglassøyne. Den ser jeg for meg vil være fin når jeg skal fiske av litt dypere områder nå fremover mot sommeren. Eneste negative med Jiggy'n var at etter to fisk hadde hele frontpartiet med kulehode, bindetråd og bucktail sklidd halvveis ned på kroken, så tror jeg skal bruke litt lynlim for å få ting til å sitte litt bedre.

    Nå mangler bare en litt stor og luftig hackleflue samt en skikkelig sildeflue, så har jeg det jeg trenger. Kanskje noen maur og vårfluer også. Kan være fint til stille vårkvelder i tiden fremover.

     

    • Lik 1
  16. Noen korte klipp fra slutten av forrige uke(ikke noe fancy greier). Noen ganger tar fisken det aller meste. Stod på samme plassen i et par timer. Stimer av ørret svømte frem og tilbake langs land. Mellom vakorgiene var det helt dødt, så fisken var tydeligvis i konstant bevegelse. Alt fra 200 grammere og opp til litt over kiloen. Det meste rundt 700 gram.

     

    • Lik 3
×
×
  • Opprett ny...