Gå til innhold

Kjetil Bjørnerud

Members
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjetil Bjørnerud

  1. Aurivilli ( Kjetil)

     

    Du skrev dette:"Hverken Olekrs eller de andre som ikke er enig i alt du sier, Ronny, har sagt at alt er såre vel! Men vi er ikke enig med 

    deg! Vi har ikke opplevd dette du har. Vi har ment at du har vært uheldig og at dette ikke er den oppfatningen av elva vi ser/har.

    Men samtidig har vi sagt at de som styrer med elva ser utviklingen og gjør nødvendig tiltak!

     

    Svar: Så når alt ikke er "såre vel", bør man ikke være bekymret for fisken og elvas fremtid? Dere mener fiskekompis Roy og jeg har vert uheldige. Likevel, har det seg slik, at også mange av dine avbildede fisker lagt ut på instagram, bærer preg av tilsvarende utvikling, i retning av å være slanke, slik som f.eks denne...

     

    Screenshot_2015-09-28-17-01-58.png

    Og det er vel ikke mindre bekymrende, at de du hevder ser utviklingen og gjør nødvendige tiltak, er mer opptatt av å sette inn mer fisk, enn å legge til rette for den som allerede er i elva?....

     

    Videre spør du:"Videre må jeg si at ditt siste innlegg er meget mot person og OFF TOPIC! Hva kan dette gjøre for elva at du bryr deg om 

    Olekrs?"

     

    Svar: Jeg kan ikke gjøre annet enn å besvare tiltale i denne sammenhengen! Jeg tror jeg har vist mer enn en gang at jeg faktisk bryr meg om elva. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg vel for pokker ikke brukt tid på å få frem mine bekymringer på denne måten. Er du selv opptatt av elvas beste, fremstår det for meg som fullstendig ufattelig, at du ikke selv ser at fisken i elva ikke holder så høy kvalitet som dere hevder.

    I siste spørsmålet ditt, bekrefter du egentlig at du ikke helt har fanget vesentlige deler av mine og andres bekymringer.

    Se her:"Hva mener du (dere) må gjøres? Og, igjen, klarer ikke de som har fått elva opp til den stand den var/er, å løse dette???

     

    Svar: Den tilstanden elva er i pr. i dag er kunstig, grunnet vedvarende utstrakt utsetting av fisk. Dette er en handling, for å kunne skape et kunstig godt fiske, som igjen skal øke interessen for elva samt kortsalget. Dette er også en del av fremtidig satsning opp mot å få flere utenlandske fiskere til elva. ( Dette har tidligere blitt frontet som en hovedsak for fremtiden av Tor selv)

    På bakgrunn av dette, hevder jeg at de du stiller din lit til, faktisk er vesentlige bidragsutøvere til problemet.

     

    Hva jeg ville alternativt foreslått som tiltak for fremtiden?

    Jo, da ville jeg:

    1. Umiddelbart, stoppet all form for videre utsetting av fisk.

    2. Tatt ut så mye som mulig av all gammel og slank fisk.

    3. Begrenset kortsalget.

    4. Satt inn en vesentlig stormoffensiv mot Minken i vassdraget.

     

    I tillegg til dette ville jeg lekt litt med tanken på å plassere ut flere store steiner på flaket, for å skape langt flere standplasser på denne relativt sterile strekningen.

     

    Dette er tiltak, som jeg mener ville vert til det beste for elvas utvikling og for fisken. Og det er vel først og fremst en sunn stamme og elv vi ønsker?

     

    Hva mener du selv?.....

     

    Jeg skal nå prøve å avslutte igjen, beklager, skal avslutte med dette!

     

    Se på mitt første innlegg Ronny. Jeg snakker om 5 år fisketid i dalen. På de 5 årene har jeg fått en fisk jeg vill kalle tynn og det er akkurat den du trekker frem her. Den ble også tatt i 2010 som var min første sesong i Hemsil.

     

    Videre syntes jeg du har flere fornuftige forslag for elva. Og jeg tror også du bryr deg om elva, selv om jeg i mitt første innlegg antyder at du svertet elva! Leste det kanskje noe galt, men det virket slik for meg der og da!

     

    Jeg tror fortsatt, for min del, at de som jobber med elva klarer dette. Så må vel jeg få mene det!?

     

    Tjobing. (Igjen)

    • Lik 2
  2. Men det der er ikke et minkangrep Olekrs. Det er et soppangrep etter skade på slimhinne. Det var det her med kunnskap og erfaring da.

     

    Det er godt å se at folk ikke kommer med person angrep!

     

    Beklager at tilskueren er inne på banen, men det er noe som irriterer mer en noe annet!

     

    Ørreten du skilter med 15 års erfring fra fiske. Dersom profilen din stemmer drar du erfaringen tilbake til din 11 års alder.

    Jeg kan da skilte med 28 års erfaring, hvor jeg som 4 åring bedreiv kultivering på høyt nivå med stintefangere laget ut av avkappede cola flasker. Det er erfaring det!  <<l

     

    Beklager ett vanvittig usaklig innlegg, men bare ovenfor alle andre!

    • Lik 4
  3. For å foreslå tiltak er det vesentlig at problemer blir erkjent og ikke skyvi under teppet. Vanskelig å foreslo noe omkring et problem som "ikke eksisterer".

     

    Hvem skyver problemer under teppet???

    Jeg, og de som er enig med meg har ikke samme opplevelse som trådstarter. Er det å skyve problemer under teppet???

     

    Jeg lever fortsatt i den tro om at de som kultiverer løser problemene.

     

    Nå gidder jeg ikke gjenta meg mer her inne! Setter meg som tilskuer og gleder meg til ny sesong i Hemsil!

    Tjobing!

    • Lik 2
  4. I forbindels med innledende artikkel i denne tråden, har motargumentene, blitt mange, basert på mer eller mindre saklig bakgrunn.

    Personfokuset har blitt relativt mer viktig for enkelte enn saken. Og i den forbindelse, kan man jo undres om grunnlag og kunnskap, er godt nok, til å i det hele tatt, gjøre seg selv til talsmann for både elva og elveeierlag OleKrs.

     

    Det virker jo som om grunnlaget for bekymring, er helt uten grunn, og at de eneste som virkelig kan noe om dette, er de som hevder at tilstanden i elva, er for frisk å regne.....

     

    Dersom man ikke evner å se at noe er fundamentalt galt med utviklingen i elva, samt enda galere med hvordan bekymringer blir møtt, syntes jeg det i seg selv, gir grunnlag for ytterligere bekymringer!

     

    Du står selvfølgelig i din fulle rett til å mene som du gjør, men du må innse, at det gjør vi andre, fra "hylekoret" også!

     

    Noe du derimot ikke forstår,og nok ikke kommer til å klare å forstå, ei heller er nok reflektert til å kunne ta innover deg, er at om du har rett, kan det i værste fall innebære at situasjonen for fisken i elva er slik den skal være. 

     

    Men om det skulle være et snev av fakta i det som "hylekoret" her inne belyser og er enige om. Samt det som belyses i bloggen til Lars&Lars, og i tillegg, beskrives senest i en artikkel i siste utgave av jakt & fiske, har det minste snev av fakta og realisme over seg. Ja,da kan det virke som om noe er galt.

     

    Jeg hevder da, at det er vesentlig viktig, på bakgrunn av signalene som nå  begynner å bli mange, at man skyver egen stolthet til side, for sunn fornuft, og kanskje velger å akseptere, at ting ikke er på langt nær i den balansen man påstår det er!

     

    Når de som (igjen begynner å bli mange) på bakgrunn, av at man som bekymrede "kunder", opplever den ekstremt elendige behandlingen man får av selvutnevnte talsmenn for elveeierlaget(for det er vel strengt tatt i allefall slik det oppfattes). Kan man saktens undres om  det foreligger ydmykhet og selvinnsikt nok, til at dette problemet blir tatt på alvor!!

     

    Det nevnes til stadighet, at alle disse bekymringene burde vert tatt opp med elveeierlaget, og ikke i diverse tråder i forskjellige plenum. Men for å være helt ærlig med deg OleKrS. På den måten, hadde man ikke fått over 700 innleg i en tråd på FB på under 14 dager. 

    På den måten, hadde man heller ikke fått langt over 500 innlegg i en debatt vedrørende temaet her på FFS. 

    Jeg velger å se på det som svært opplysende det som skjer, og andre alternativ, hadde aldrig skapt tilsvarende fokus.

     

    Likevel, vil jeg i denne forbindelsen, bare til innformasjon, få nevne, at ikke alle du har kontakt med OleKrS, gir deg riktig innformasjon i forbindelse med hvem som har kontaktet hvem o.s.v.... Det kan nok fort komme både den ene og andre belysningen fremover i dette kjølevannet....

     

    Det som likevel, fremstår som usedvanlig irriterende i denne sammenhengen, er at du til enhver tid evner å se på disse bekymringene/belysningene som noe negativt. Og som følge av det, fyker ut på galeien i et regelrett korstog mot alt og alle som ikke er enig med deg. Forøvrig, samme retorikken som tilsvarende diskusjoner har blitt møtt med i flere sammenhenger av din "stjærne på himmelen" i form av Tor Grøthe.

     

    Og ved å fjærne debatter bort fra sakene som omtales, føre rettede personanngrep opp mot de som har egne meninger, så fjærner man også fokuset på det som er viktig i denne saken.

     

    Noe som forteller meg, at man enten ikke evner, eller vil forstå, at ting faktisk kan gå virkelig galt på sikt. 

    For meg, kan det faktisk virke som om du er mer opptatt av å ha rett, enn å klare å forstå hva dette handler om OleKrS!

     

    Ingen her, har noen gang svertet Hemsil! Men har stilt kritiske spørsmål om utviklingen i forhold til om det som har skjedd og skjer, virkelig er til det beste for fisken i elva og elva i seg selv.

     

    Det er måten man blir møtt med slike spørsmål på, som skaper alle disse idiotiske sidesprangene, som ender opp i ufinheter.

    Og som gjør at det viktige temaet, forsvinner i mengden av talentløse kromspring for å unngå ytterligere belysning.

     

    Hva beklagelser anngår, så er definnitivt du en av de jeg siktet til ja, da jeg personlig mener, at du nærmest til enhver tid, går på enkeltpersoner og ikke sak.

     

    Og igjen vil jeg få påpeke at sakens kjærne ikke er å sværte Hemsila på noen måte. Derimot, vil jeg påstå at det å IKKE ta slike saker på alvor, nærmest er for sværting av elva å regne.

    For det å forsvare at alt er på stell, er å regne som å like det slik det er....

    Og det handler i beste fall, om ren uvitenhet!

     

    Hverken Olekrs eller de andre som ikke er enig i alt du sier, Ronny, har sagt at alt er såre vel! Men vi er ikke enig med deg! Vi har ikke opplevd dette du har. Vi har ment at du har vært uheldig og at dette ikke er den oppfatningen av elva vi ser/har.

    Men samtidig har vi sagt at de som styrer med elva ser utviklingen og gjør nødvendig tiltak!

     

    Videre må jeg si at ditt siste innlegg er meget mot person og OFF TOPIC! Hva kan dette gjøre for elva at du bryr deg om Olekrs?

    Jeg har i flere innlegg, tidliger, stilt spørsmål om hva som kan gjøres for elva etc..... (se på de om dere gidder)

    Ingen svar rundt dette om elvas ve og vel er besvart? ??? Hvorfor ikke?? Fordi andre ting er viktigere?

     

    Nok en gang.

    Hva mener du (dere) må gjøres? Og, igjen, klarer ikke de som har fått elva opp til den stand den var/er, å løse dette???

     

    Kjetil Bjørnerud

    • Lik 2
  5. Da kan det være at selv Aurevilli, som er tilhenger av høyest mulig kortpriser, vil bli priset ut av elva ;-)

    Da hadde jeg mest sannsynlig bare kjøpt to døgns til 5000 kr og droppa årskortet -Lars- ttongue

  6. Det denne diskusjonen egentlig burde handle om er hvor hardt fiskepress som er ansvarlig i elver med utstrakt bruk av gjenutsetting, før det blir for stor belastning på enkeltfisker. Og hva vi som fiskere kan gjøre for å minimalisere den negative belastningen på fisk og økosystemer. Den diskusjonen er bare så vidt i gang, og kommer slik jeg ser det til å bli viktig for oss som fiskere i årene som kommer. At denne diskusjonen starter med Hemsila er ikke tilfeldig. Fisketrykket er langt høyere enn i andre elver med moderne forvaltning. Derfor blir også antal skadet fisk langt høyere.

     

    Jeg har skrevet det tidligere, men når sportsfiskere kan få seg til å løfte opp en ørret som mangler munndeler, uten å se ut til å skjønne at det faktisk er et problem, så taper vi mot de kreftene som enten vil ha slutt på gjenutsetting (kakkerne) eller ganske enkelt slutt på alt sportsfiske (dyrevernerne).

     

    Settefiskdiskusjonen er en annen sak, men også interessant. Kanskje mest interessant sett i lys av at vi har et lovverk som tilsier at det skal brukes stedegne stammer, men også i forhold til hvordan disse fiskene faktisk har det, og hvordan de påvirker bestanden. I Rena ble det på det meste satt 30.000 tresomrige eller treårige settefisk. Også omtalt som verdens dyreste gjeddeforingsprosjekt ...

    Syntes dette var et bra innlegg VV! Også det siste ditt Ørreten.

     

    Men, er det slik at kultiveringen i Hemsil har stoppet? Altså sitter de bare på gjerde å sanker kr og øre fra fiskerne? Jeg tror ikke det.

    Jeg tror kanksje flere som har gått mot Olekrs og flere som har "støttet" Hemsil ikke har ment at trådstarter ikke har vært svært uheldig med sin opplevelse.

    Han har 20 år i elva og kjenner den vel og godt. Det er bare det at fler her inne har ikke opplevd det samme og derfor deler ikke samme bekymringen/opplevelsen. Ingen tvil om at den opplevelsen Ronny hadde ikke er positiv!

    Det er kjent med snakkiser rundt elva at det fiskes opp gamle og slanke fisker, men som sagt tidligere dette er det gjort/gjøres det tiltak med. Tar ikke dette noen år før man får oversikten/resultater?

    Jeg har sagt det før og sier det igjen. Mr. Hemsil med fler rundt i kultiveringen fisker masse i elva selv. De ser/hører jo garantert om utviklingen både positivt og negativt. Helt klart at de har fått med seg dette tema her inne også. Så jeg vil jo si at trådstarter har fått frem sin bekymringsmelding til de som styrer med elva. Snakkisen har gått og det har kommet tilbakemeldinger fra flere hold med de involverte i og rundt elva.

    Det at noen ikke deler samme bekymring er vel et godt tegn for elva?? Det er jo et tegn på at elva ikke er helt på bærtur! Det vil jo si at det fortsatt ikke er for seint å gjøre tiltak, som da altså allerede er satt i gang, dette med uttak.

     

    Mulig jeg er trangssynt når jeg mener at de som styrer med elva ser utviklingen og følger med og gjør de tiltak som er nødvendig, men jeg er av den oppfatning at de ser/følger med nettopp for å gjøre tiltak i elva. Det er jo de som har fått elva opp i den gode tilstanden den er i /var i etter enkeltes mening.

     

    Jeg har spurt i et tidligere innlegg.

    Hva kan man gjøre med settefisken i elva? Må man begynne å stryke fisk hvert år? Begynne kakkingen av alt som mistenkes som settefisk?? Er det ikke litt drøyt?? 

     

    Nok en gang, de slanke fiskene tas det ut fler av hvert år. Dette ble det etter hva jeg veit begynt med i 2014, mulig før også, men det må andre svare for.

    Skal man begynne å stenge soner, har hørt rykter om at f eks Telegrafen skulle stenges grunnet fiskepress! Men det er kanskje andre soner som da burde blitt stengt før telegrafen. De har jo stengt strekker over flere år, som øverste partier, og der følger de utviklingen for at strekkene skal være "klare" gjenåpning. De prøvefisker og ser til at soner kommer seg før de åpnes.

    Altså hva mer kan gjøres for å kultivere bort slank fisk en det som allerede er? Kort begrensninger kan være en måte, men det må jo begynnes på en måte også?! Det har de allerede gjort med å ta ut slank fisk. Hvem veit, kanskje de har begynt med dette for å se om dette kan være nok i første omgang for så å eventuelt stenge soner dersom dette ikke er godt nok.

     

    Jeg lever i troen på at de som jobber i elva gjør det riktige/nødvendige for å beholde elva i god stand!

    • Lik 1
  7. At de ser det tror jeg nok, men etter å ha fulgt diskusjonen rundt hemsil på fb, og sett hvordan Mr Hemsil møter de som har kritiske spørsmål rundt noe som helst angående elva der, så bekymrer kanskje det meg mer enn noe annet.

    Når elva først og fremst blir lansert som et produkt for de som gjerne betaler litt ekstra, og helst ikke stiller spørsmål, ja da frister det ikke all verden å legge igjen mer penger der ;-)

    Har ikke FB, så får ikke/har ikke fått med meg diskusjonene, men hørt mye dritt om flere der inne. Mr. Hemsil er vel kjent for å være direkte til tider, han om det. Men etter hva jeg har hørt har diskusjonen blitt løftet dit av andre og ikke bare Mr. Hemsil alene. Som sagt, har ikke fått det med meg, bare hørt rykter.

     

    Mr.Hemsil har jo kultivert å jobbet elva godt opp!? Å da er det kanskje litt stikk i siden for han at hans arbeid blir delvis hoppet på og rakket ned på!

    Dette med kortprisene! Er det ikke positivt at det er dyrt? Jo billigere det hadde blitt desto flere folk i elva. Større fiskepress, mer vading (ødeleggelse av bunnvegitasjon) mer søppel (å det er det fa.. meg nok av!!) etc...

    Dersom folk misliker prisene er det vel bare å fiske andre steder? 

  8. Aurevilli Den øverste fisken din fanget jeg i år på samme sted.

     

    Robert. Mulig det er det gode bamselynnet ditt som har fått tråden intr. igjen :-) sry Off topic.

    Jeg så deg der Jon Erlend, i det du kjørte fisken. Men jeg er jeg er jo den folkeskye typen, så valgte å gå forbi ;) 

     

    Når tok du den, og hvor lang stor var den? 

  9. Er klar over dette, men ser ikke bort ifra at det kan være lønnsomt å ta ut flere enn bare de som helt åpenbart har gjort sitt i elva.

    Dette vil jeg anse som et viktigere inngrep på de mest utsatte strekninger? For det er ikke et like stort problem over hele elva etter mitt skjønn! Enkelte plasser har nok for stor tetthet med fisk fra 1 - 1,5 kg.

    Jeg har fortsatt den troen at de som jobber med elva ser dette og jobber med det! Men dette type arbeid må vel gå over en tid før svarene kommer?

    • Lik 1
  10. Mange gode forklaringer og erfaringerv dette Robban. Dette du har gjort blir jo nærmest på forsker nivå!

    Jeg og en kompis har snakket om å kultivere noen vann som er overbefolket. Kan hende jeg tar kontakt med deg for noen hint og vink dersom du ikke har noe i mot det!?

    • Lik 2
  11.  

    Her er også en god link, selv om dette er regnbue:

    http://cattaraugusfishery2.tripod.com/fish/wildvshatchery.html

    "The second way to identify hatchery fish is to look for bent fin rays in the fins, especially the dorsal."

     

    Ok.

    Men etter å ha lest det innleget kan jo like så godt stående ryggfinne være settesifk. Det er jo i fleste tilfeller slitt ryggfinne. Man veit egentlig ikke hvor mange villfisker som svømmer i norges land? Kankskje alt er utvannet med settefisk? 

     

    Da sitter jeg å tenker hhhandjob  Hva får man gjort med dette rundt om i Norges land nå???

     

    Sklei av litt her nå, men ser at dette engasjerer mange. Noen må gjerne starte en tråd om tema!

  12. Siden ingen vil inrømme settefisk som ikke er fetfinneklipt what so ever i hemsil så vil jeg si at den nederste fisken din swede som ditt tidligere bidrag i denne tråden ikke er det :) 

    Den på bildet over er jeg i tvil om , den ser suspekt ut. Men igjen det blir bare spekulasjoner og det nektes for det i motsatt ende så da er det vel fasit da :) Hadde jeg fått den i stillevann hadde jeg ikke vært i tvil :)

    Jeg syntes dette med forklaringer rundt hva som betegner settefisk er veldig interresant. Men jeg er spørrende til at slitt halefinne er en "fasit" på at det er settefisk!? Men det kan være fordi jeg ikke kan det. Syntes det er rart at det er ryggfinnen, hvorfor Robban?? Trodde kanskje halen ville være den delen med størst slittasje? Hvorfor blir ryggfinnen så avgjørende?

  13. Syntes det har kommet endel fine bidrag i denne tråden i det siste, og personlig finner jeg denne diskusjonen interessant.

    Har faktisk lært ting fra Ørreten og Robban som jeg kan komme til å ønske at jeg ikke hadde lært ;-)

    Det har vært langt mellom interessante diskusjoner her på ffs de siste årene, så selv om denne tråden også har endel poster man kunne vært foruten, så dukker det opp noe matnyttig innimellom.

    Jeg har aldri hatt noe kunnskap om hva som kjennetegner settefisk utover de obligatoriske slitte finnene, mangel av fettfinne, og deformerte gjellelokk.

    Men jeg blir uansett ikke helt klok på dette med hva som er slank fisk . . . Jeg har selv fisket ørret i forskjellige elver i norge i over 30 år, og forholdsvis mye i hemsila de siste 10 årene.

    Jeg har sett på bilder, og bladd igjennom arkivet i hodet over fisk jeg ikke har tatt bilde av, og greier ikke å konkludere med at fisk jeg har fått i hemsil generelt er slankere enn fisk jeg har fått i andre elver.

    Jeg har absolutt fått noen fisker med balltre-fasong i hemsil, men det må jeg innrømme jeg har opplevd i andre elver også, noen av dem uten fiskepress av betydning i det hele tatt.

    På den annen side så er det jo logisk, i min verden, at det må være endel slunken fisk i hemsila, siden det er så komisk mye fisk der. Hvor mange fisk elva huser på mellom 1 og 1,5kg aner jeg ikke, men det er helt vilt mange i forhold til alle sammenlignbare elver jeg har fisket i.

    Og elva er neppe så utrolig næringsrik at den kan feite opp alle disse.

    Jeg tror elva ville hatt godt av at man tok ut endel av disse fiskene. Siden dagens regelverk ble innført så har det vel knapt blitt tatt ut fisk i fluesona, selv ikke de man har lov å ta.

    Dette jobbes det med. I 2014 var første gang jeg hørte om dette. Veit også at det jobbes med dette i år også, men veit da ikke hvor lenge dette har pågått. Det må andre svare for.

  14. Hei Kjetil,

    Det var du som sporet av debatten med at du la ut et bilde som du lurte på kunne være settefisk. Det var noen som ytret at det var ting som tydet på det, og du har jo fått svar på dette. Jeg vet ikke helt om det er noe vits å føre det temaet lengre i denne tråden.

    Trådens hovedtema er jo omkring lang og slank fisk som Ronny var bekymret om. Så jeg håper og oppfordrer folk som har fått slanke fisker til å dokumentere dette, og diskutere evt. hva som kan gjøres med dette problemet -  til det beste for elva.

    Fiskeutsett og forekomst av oppdrettsfisk i Hemsil, er muliggens bedre for en egen tråd? Eller har jeg fulgt for dårlig med? Har forsøkt å lese alt her nå.

     

    Jeg forstod ikke helt hvor du ville hen med å vise til at fisken har gått ned 2 hg fra juni 2015 til september 2015? Har du skrevet feil dato?

    Først og fremst, se en gang til Ørreten, jeg redigerte etter at jeg la inn feil først. Så dette først etterpå.

     

    Jeg sporet ikke av på settefisk, det ble gjort for mange innlegg siden! Les igjen dersom du ikke fikk det med deg.

    Men dette er innenfor topikk! Jeg har ikke hatt den dårlige opplevelsen som Ronny har hatt. Jeg har ikke opplevd dette på de 5 årene jeg har fisket i dalen. Jeg har hatt motsatt opplevelse.

    Jeg regner med at denne tråden kan fremme positive opplevelser også???

    Dersom denne tråden er startet for å legge inn bare slanke fisker å etter flere hundre innlegg trekke over mot settefisk og mangelfull kultivering, dyre kortpriser etc. Da hopper jeg av tråden og sier tjohei!!

     

    Så jeg prøver igjen jeg, er det ikke normalt at fisken er feitere på slutten av året?? 

  15. post-6744-0-36298500-1443299122_thumb.jpg

    1,7 kg, tatt på telegrafen øvre del 15.9.14.

     

    post-6744-0-76333100-1443299122_thumb.jpg

    1,9 kg, tatt på telegrafen midtre/nedre del 19.6.15.

     

    Mye mindre vann høsten 2014 forklarer nok at fisken står på to forskjellige plasser. Etter mine vurderinger syntes dette å være en og samme fisk?? Se på prikker på hodet, fettfinne, gattfinne.

     

    Er det ikke normalt at fisken feiter seg før julaften? Jeg syntes ikke dette er skeptisk hvertfall.

    Dette kan jo kalles en dokumentasjon i motsatt ende av trådstarter, kan det ikke? Altså jeg mener da at fisken har lagt på seg 200g på under ett år!?

     

    Det kommer jo mye godt ut av debatten, jeg har saumfart alle bilder av fisk fra Hemsil, og jeg finner bare en som etter mine vurderinger har "knekken" i ryggfinna. Samtidig fant jeg ut at disse fiskene er en og samme!

     

    Kjetil Bjørnerud

    • Lik 2
  16. Du Aurevilli.

    Om jeg tørr å tippe nøyaktig k-faktor utifra bildene dine? Ja det tør jeg, men det vil ikke bli nøyaktig og helt umulig når du trøkker fisken opp i kameraet på den måten og gir et galt bilde av virkeligheten. Det ser ut som du forsøker å gi inntrykk av at fisken nederst er i bedre hold enn den egentlig er. Men det er stort sett lett å se generelt om en ørret er slank eller ikke . At du nå presterer å vri denne debatten til om man tør eller ikke kommentere innlegg sier mye om hvor dere står hen og hva som er viktig for dere i denne saken.

    Allikevel er det slik at jeg utifra bildene til OleKrs klarer til en ganske god grad å se om ørreten er i normal K-faktor eller ikke da det er tydelig å se at flere av disse ørretene er slanke, da vinkelen på bildet er ganske tydelig rett fra siden. Det er tydelig å se at disse fiskene er uthula og tynne. At han faktisk presterer å legge frem at disse ørretene hadde en k-faktor på 1,1 og skulle være i godt hold er etter min mening problematisk ut ifra mitt synspunkt.

    Du viser også at du har veldig lite kunnskap om problemstillingen. Hvor jeg har påstått at fiskene til OleKrs er settefisker? Jeg har bare poengtert at det var slanke fisker, årsaken har jeg ikke sagt noe om. Jeg foreslår at dere hemsilabanden kan slutte med å angripe hver eneste som ytrer bekymring for en del slanke fisker i elva.

    At det er lett å manipulere bilder med vinkeltriks osv. slik at fisken fremstår anderledes enn i virkeligheten du har gjort er ikke til å komme bortifra, men jeg mener at dette ikke er tilfellet fra de bildene som jeg plukket ut fra OleKrs instagram konto.

    Du sier du har fisket i Hemsil siden 2010, og at du bare har fått 1 stk. slank fisk? Hvor mange kilosørreter har det blitt da, hvilket grunnlag har du for å si at alt er såre vel i Hemsil?

    Jeg har vel fått flest fisk over kiloen i Hemsil.

    Du må gjerne betvile mitt grunnlag som mener at det ikke er så ille i hemsil som trådstarter bekymrer seg om. Men jeg har 5 år i Hemsil uten å få skadet fisk, så slank fisk som trådstarer legger ut eller settefisk.

    Men som jeg skrev i et tidligere innlegg, nr #90 ett eller annet, jeg er folkesjy og fisker der det er lite folk. Kanskje derfor jeg ikke har fått de opplevelsene som trådstarter!? Kanskje fordi fiskepresset der ikke er så høyt som de mer populære plassene i elva?!

    Jeg er ingen spesialist i å bedømme hva som er settefisk, faktisk helt nytt for meg at man kan si bastant at settefisk er fisk med slitt halefinne.

     

    Men dette med settefisk og stedegen art, er ikke dette en fellesnevner for mange vassdrag i Norge? Eller er det jeg som ikke følger med i timene? Er det ikke bedre å heller komme med løsningsforslag en å rakke ned på fremgangsmåten? Altså hvordan gjøre tiltak nå?

    Det er garantert lagt mye arbeid og energi i å få elva tilbake fra det den var på 80 tallet?! Er det ingen rom for en klapp på skulderen for dette?

     

    Også dette med kortpriser. Hvorfor klage over kortpriser? Hadde ikke dere tatt dere betalt for et produkt dersom dere kunne? Hadde dere senket prisene dersom dere så det ble tatt noen tynne fisker?

    Har man muligheten til å ta seg betalt for et produkt, så gjør man det! Slik fungerer det bare. Dersom prisene i Hemsil hadde blitt halvert, da hadde hvertfall elva blitt vadet sønder å sammen. Fisket i stykker osv....

     

    For min del kommer jeg til å fortsette mitt fiske i Hemsil da dette for meg fortsatt fungerer. Som sagt tidligere, jeg tror ikke folkene som styrer, kultiverer med elva ikke er dyktige nok til å se faresignalene før det er for seint. Det er de som har fått elva opp i god stand. De er for stolte til å la elva råtne p.g.a inntekter. De fisker jo alle i elva selv og er derfor mer en godt nok rustet til å gjøre tiltak og det gjøres også tiltak, årlig etter hva jeg blir fortalt av folk i dalen.

     

     

    Kjetil Bjørnerud

    • Lik 2
  17. Ja da må jeg bare beklage, sorry. Jeg leste det annerledes, men sånn er nettet og det skrevne ord,  og da beklager jeg virkelig . 

    Beklager. Man leser ofte det man vill høre og/eller forventer i en tilspisset situasjon he he he . Tilspisset som i angrep/engasjert posisjon :)

    Er noen andre som har dratt inn det rødvinskortet gjentatte ganger, og da er pigga ute : ) :) sorry   :)

    Jeg legger nå mitt 10 innlegg på dette forum. Var ikke klar over at flere brukte det kortet  :)

     

    Håper ikke jeg legger inn noen på ei flaske ;)  :D

    • Lik 2
  18. Ja der kommer det alkosprørsmålet inn igjen. Er det mulig sier jeg , er det mulig...... 

    Ja jeg tipper ikke vekt fordi det er dødsvanskelig å gjette utifra bilder. Trur setningen min og måten jeg skrev det på ikke tilsier noe annet enn at jeg synes det er vanskelig. Dette har ingen ting med   BEZZERWIZZER nivå å gjøre. Hvor i innlegget mitt ga jeg utrykk for dette ? ?

    Men hvis det er måten å føre debatten på som igjen ikke overasker så må du gjerne slenge ut fler gode stikk.   

    Ps drikker øl og svært få da det er jobb i morra. Men det er en dag imorra hvor du kan hive deg på det argumentet.......... 

    Det det er liten tvil om er at fiskene til Olekrs på instagram holder ganske annen niva enn de du la ut. 

    Det ser bare bezzerwizzer meg eller ? 

    Beklager dersom dette ble tolket feil. Jeg tenker ikke på deg som BEZZERWIZZER! Det med rødvinen er bare at normalt ville jeg holdt meg for god for kommentarer, men med to glass rød vin, ikke helgefylla, kommer det ord på løpende bånd.......

    • Lik 3
  19. Dette begynner å bli ganske gøy og interessant  

    Jeg var i forrige uke oppe på loftet og hentet ned en særoppgave jeg skrev som 12 åring : Ferskvannsfiske og ørretens biotop he he he 

    25 sider A 4 ark .Det har ikke skjedd siden for å si det sånn

    Der fant jeg mye som ble gravd opp i et bibliotek og ikke på nett. 

    Morsomt med denne ryggfinna på ørreten :) Betydning av den ikke minst, eller ikke ;) 

    Min erfaring når det gjelder settefisk reff tidligere innlegg så dreier det seg for det meste om stillevann. 

    Der strekker min erfaring seg til et stort bildearkiv at det nesten 99% prosent kan gjennkjennes på ryggfinne og dens tistand. 

    Erfaring om settefisk i elv har jeg ikke bortsett fra den sagomsuste klipte fettfinna.

    Her kommer jo litt ryggfinnens betydning i stillevann kontra elv også inn i bildet. Kanskje derfor det er "litt" lettere å gjennkjenne dette i vann. 

    I all denne krangelen så kommer det jo noe godt frem også. Engasjement

    Jeg synes dette er skikkelig gøy å følge med på og jeg lærer litt på veien også.  

    Den fisken til Sweed var meget fin (nice) og den hvite prikken (feltet) på ryggfinnen finner jeg i mange gamle bilder. Desverre så er de lagret fra gammel tid, og eventuel forstøring ser ut som Minecraft (spillet) :)

    Om dette er unikt for hemsil vet jeg ikke , men fått mange med den genetiske herligheten :)

    Den flotte fåprikka fisken Aurivilli har jeg ingen formening om, bortsett fra at det blandt utallige (sorry) prikkfanter dukker opp en og annen uten prikker fra så vidt jeg vet samme stamfisk hmmmmm...............

    Når det gjelder denne ryggfinna så hender det ofte at det blandes inn villfisk der jeg har kultivert, og de gjennkjennes umiddelbart på at de ofte står rett opp som et morrabrød. Ja jeg kan skille vill fra sett der jeg selv har kultivert. 

    Noen ganger så er det tvilstilfeller hvor alt stemmer , men ......... 

    Jeg synes dette er skitgøy og underveis så lærer jeg noe hver eneste gang :)  

    Når det gjelder å gjette cm og vekt gir jeg opp på bilder.

     

     

    Liker svaret ditt Robban, man tipper ikke vekt, cm eller betviler noens K-faktor ut i fra bilder! Når man gjør sånn er man langt over BEZZERWIZZER nivå!

     

    Jeg må jo også være litt barnehage, men bare siden det er fredag og rødvinen setter sine spor!

     

    Unnskyldninger? ????

    Du har store problemer med at andre har andre meninger enn deg Olekrs selv om du har et ganske tynt erfaringsgrunnlag. Lar deg få stå ved det, og la deg mene ditt som jeg også skrev lenger opp. Det er rart at det skal være så vanskelig å diskutere fisker fra en fiskeelv, og kunne belyse utfordringer ved fiskereglene, fisketrykket og forvaltningen.

    Og det er trist at en håndfull mennesker hele tiden prøver å distrahere og hindre for en konstruktiv debatt.

    Hvordan kan man få til konstruktive debatter når det fremkommer tvil om noens fiskebilder? Du sår tvil om både cm, vekt og K-faktor! Dette begynner å synke lavt!

     

    Men morro med debatt <<l

    • Lik 3
  20. Bare nysgjerrig, Aurevilli; Er ørreten på øverste bildet hemsil-fisk ?

    Har aldri sett en ørret med så få prikker der tidligere, derfor jeg lurer . . .

    Ligner mer på disse stusselige rena-ørretene ;-)

    Jepp -Lars-. Tatt på øvre deler, syntes også denne var spesiell. Men noen som mente dette var en settefisk. i så fall, hva gjør dette til en settefisk?

  21. Mulig jeg gav deg et billig poeng der og en ny anledning av deg til å fortsette tåkepraten OleKrs. Men hvis du fortsatt mener fiskene på bildene over er helt normale, ja da har dere jaggu et merkelig syn på hva som er normal fisk der oppe. Ikke rart dere ikke forstår debatten for å si det sånn ;-)
    Og at dere er flinke til å skjule at fisken er slank på bilder der oppe tviler jeg ikke på, men det fjerner ikke det faktum at fisken er slank ;-)

     

     

    Du mr. Ørreten. Jeg gir deg en utfordring! Tørr du?? Gi meg svar på kondisjon på fisk under? Gjerne også cm, vekt og da klarer du jaggu K- faktoren også!

     

    Jeg hadde ikke løst til å bli en del av denne barnehagementaliten som føres, men kjenner jeg blir provosert av det Olekrs kaller for HYLEKORET!

     

    En fisk jeg har fått se under og kom med svar!

     

    post-6744-0-94753900-1443195083_thumb.jpg

    Dette er en spesiell ørret, aldri fått noe lignende. Noen som kan forklare meg hv dette er? Jeg forstår ikke hvordan dette skal kunne klassifiseres som settefisk. Dersom noen mener det ønker jeg en forklaring på hvorfor!?

     

    post-6744-0-63341600-1443195085_thumb.jpg

    Denne går til deg ørreten. Gleder meg til å se 15 år med erfaring gi svar!

     

     

    Nå tenker jeg å legge inn dette, dersom ikke bildene kommer frem ser jeg at det er litt dårlig, men da håper jeg noen kan forklare mg hvordan de legges inn! Jeg ser bare msse tall og koder.

    • Lik 1
  22. Sikkert rester etter sagmugg fra Fjøset @swedeElvis :P

    Jeg har personlig aldri tenkt over det som noe spesielt for elva,men det er sikkert noen som kan mere om fisk som kan gi svar på hva det kommer av.

     

     

    I skyggen av all hyling rundt settefisk på div fora om dagen.

    Kan folk som har fisket i elva her stikke fingern i jorda og fortelle hvor mange finneklipte fisk de har fått i elva? Da mener jeg fangst ala fisken Lars Nilsen bruker i sine artikler. En fisk på 12år + satt ut som to somrig på tidlig 2000 tall. Personlig har jeg ikke fått noen, og kun sett denne fisken som Nilsen omtaler bli tatt 2 ganger i år. Finnes det virkelig så mye settefisk som det hyles om? Hvor mange har fått disse fiskene som ble satt for å få bestanden opp å gå igjen? Det er uten tvil en elv mange fisker i og mange mener noe om,men man ser ofte at de som mener noe ikke en gang har vært her så det hadde vært intressangt å hørt hva dere som faktisk fisker her har fått av typen fisk dere er med å kritiserer elva for.

    Ok Olekrs du får svar av meg. 

     

    Har et tidligere innlegg hvor det forklares at jeg har fisket i elva siden 2010.

    Som sagt tidligere har jeg fått en fisk jeg kan kalle slank over en periode på 5 år. Jeg vil jo si at det ikke er et dårlig resultat!? Kanskje jeg får for lite fisk til å kunne bedømme elva?! Jeg har jo ikke samme følelse av elva som enkelte her inne. Det er jo noen her inne som mener de bare kan "plukke" kilo`s ørreter i elva! Jeg har hatt flere dager uten fisk i elva og ser det som problematisk til tider å få fisken til å ta min flue!

     

    Jeg har sett over alle fiskene jeg har fått i hemsil. Ikke en av de kan jeg vurdere som settefisk! Kanskje jeg er for dum til å se det, men jeg sitter ikke med samme følelsen av elva som enkelte her gjør.

     

    Som en vis mann en gang sa:

     

    "Hemsil is best, fuck the rest!!"

     

    Og som jeg liker å si:

     

    SHUT UP AND FISH!

    • Lik 2
×
×
  • Opprett ny...