Gå til innhold

Sven-Kåre

Members
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av Sven-Kåre

  1. Etter at det i går ble funnet mange døde fisker, så oppfordrer Eidsvoll Fiskesamvirke og Risautvalget ALLE fiskere til å ikke fiske i Risa før årsaken til fiskedøden er funnet.

     

    I og med harr observeres med "normal" oppførsel, og ørreten "vinser" rundt, frykter vi at det kan  være snakk om en sykdom som kun angreper ørret. Det er heller ikke funnet død abbor, gjedde, mort eller harr.

     

    Håper fiskere som er glad i Risa, respekterer denne oppfordringen.

  2. Hest? Kamel?

     

    Har bil, og da trenger jeg jo ikke sånne hjelpemiddel! Sjelden jeg er på ekspedisjoner hvor jeg må gå veldig langt, så for meg er dette det ultimate teltet.

     

     

  3. Når det gjelder Scierrastenger er det ikke lett å vite om HM er "Henrik Mortensen" eller "Hyvel Morgan"... :roll: laugh.png' alt=':lol:'>

     

    Egentlig ganske lett å finne ut....

     

    HM3 serien er designet av Hyvel Morgan, og HMS av Henrik Mortensen. Alt i følge hjemmesiden til Scierra.

  4. SA spissmateriale har jeg ikke vært borti. Min lokale pusher har ikke den, så jeg fortsetter med det jeg anser som det beste - Stroft.

     

    Eneste som irriterer meg med Stroft er at det er umulig å lese hvilken diameter det er etterhvert når den blir slitt av (fra spolen).

  5. Skjønner egentlig ikke at fortommen kan bli noen stor utgift i løpet av året?

     

    Jeg skifter skjelden fortom i løpet av en sesong. Jeg skjøter på spisser, og det minker lite av fortommen.

     

    Jeg bruker selv Scientific Anglers ferdigtaperte fortom, og spisser med stroft. Jeg mener ingen kan konkurrere med Stroft når det gjelder knutestyrke.

  6. Hva med å sette seg ned ved vannkanten, fyre opp multifuel, koke seg en god kaffe, høre på småfugla, og tenke at "ja ja, det er jammen godt å være ute"?

     

    Da får man nye krefter, og neste gang man er ute, har man glemt at det ikke vaka sist man var på tur!

  7. Jeg er nok på generelt grunnlag motstander av komersielle aktører som tilbyr såkalt eksklusivt fiske (eller jakt for den skyld).

     

    Sikkert sosial demokraten i meg som våkner til liv, når sånne diskusjoner kommer opp :D

     

    Men for all del, hvis folk vil betale i dyrt for å fiske i de gromme vannene, så er det jo fritt fram for det!

  8. Har ingen problemer med og svare på en sånn undersøkelse' date=' synes det er flott at noen prøver å legge til rette for oss sportsfiskere. Det finnes tusenvis av vann og elver i norge som det nærmest er gratis og fisken i, og det og ha muligheten til og få fiske i vann som er "gromme" med stor fisk og regulert tilgang må jo bare være en bonus. Valgfriheten er jo fortsatt der!!!

     

    Ola[/quote']

     

    Nå veit ikke jeg åssen det er på Hadeland, men rundt omkring i Norge er det 1000 vis av frivillige som legger ned 10000 vis av dugnadstimer. Så den påstanden om at "noen prøver å legge til rett for oss sportsfiskere" mener jeg overhode ikke henger på greip!

     

    Å lage gromme vann for en liten elite som gidder betale for å fiske der, er jeg totalt i mot.

     

    Det er mange som prøver å legge til rette for sportsfiskere, men det er ikke mange som har så komersielle baktanker som SSW - og det kaller ikke jeg å legge til rette for sportsfiskere! Alle de lokale grunneiere, lag og foreninger som setter ut fisk, rydder gytebekker, kalker, rydder søppel, driver oppsyn mm. er de som virkelig gjøre noe for sportsfiskere i Norge! Komersielle aktører har ingen annen baktanke enn å mele egen kake og tjene mest mulig penger. Kom ikke å fortell meg at de har "edle hensikter"!

     

    At komersielle aktører ønsker å kartlegge hvor mye vi er villige til å betale for å fiske, er vel forsåvidt ok, men jeg hadde ikke deltatt på denne undersøkelsen hadde jeg visst hvordan det "endte"!

  9. Jeg tror at jeg ville gått for en ny stang fra Vision hvis jeg var deg, extreme er ei flott stang, men også vision GT+

     

    Men oppsøk en forhandler som lar deg prøve stengene, slik at du kan prøve den med den lina du liker best, og kan finne den stanga som passer deg og din kastestil aller best!

×
×
  • Opprett ny...