Jump to content

Gytebekk

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskeprat.com
 1. Takk. Jeg synes halen ser så "avkappet" ut, så jeg var usikker.
 2. Kan noen se eksakt hvilket insekt dette er? (Se vedlegg). Det flakset ned på vannflaten i går.
 3. Tusen takk for alle gode innspill på tråden jeg la ut om dette. Jeg fisket heldigvis med mothakeløs krok.
 4. Jeg var uheldig under fluefiske og mistet en ørret som "i kampens hete" klarte å rote seg et par runder rundt noen kronbladstilker ute i vannet, slik at fortommen røk og kroken ble sittende igjen i fiskekjeften. Det er jo sånt som ikke skal skje, men det skjedde dessverre. :-\ Jeg vet det er forsket på det, og lurer på om noen har kjennskap til hvor lenge det antas at kroken blir sittende i fiskekjeften før fisken blir kvitt den.
 5. Har også opplevd flere ganger de siste åra at noen har forsøplet tjern og sjøer i mine hjemtrakter. Her om dagen kom jeg til en myrkant der det til og med sto en halvfull boks med øl midt på myra. Lenger bort lå det plastflasker, ei blaut underbukse og tomemballasje til sluker. Er det mulig!!!!!!!!!!!! :'(
 6. Takk for svar. Jeg prøver med å dyppe polygarnet i impregneringsvæske.
 7. Hei, jeg har bundet noen eksemplarer av en myggklekker som kalles "Maos lille" (se bildet). Spørsmål: Hvordan impregnerer man en slik på best måte, slik at den henger ned fra overflatefilmen? Er det best å spraye polygarnet, eller går det an å duppe det ned i impergneringsvæske?
 8. Hei, jeg har vært et par turer til en åpen råk i et lite tjern her på Romerike. Der vaker det, men jeg tror ikke det er mygg den tar. Jeg har ikke klart å se insektene på vannflata. Hva er det ørreten går opp og tar i tillegg til mygg så tidlig på våren? Jeg fikk ørret på kroken i helgen, men da på hareørenymfe. Myggimitasjonene mine var den ikke interessert i...
 9. Denne så jo riktig så fin ut. Finnes det en forhandler som selger den i Norge?
 10. Gytebekk

  Sverming

  Det er nok bibiofluer jeg har sett i hopetall, ja. Takk for gode svar. Jeg har forsøkt med små svarte maur uten hell, men har lykkes å lokke opp ørreten med svarte palmermygg, krokstørrelse 18. Jeg har for øvrig vært på et utested i Øvre Årdal og opplevd svermingen der også, he he.
 11. Gytebekk

  Sverming

  Dette er kanskje et dumt spørsmål, men: Hvorfor flyr de små svarte fluene i store svermer over vannflata, tilsynelatende uten annen mål og mening enn å bli spist av vakende fisk?
 12. Les fiskeskrøna her:
 13. Det er vel avsluttet sesong for fluefiskeren her på bjerget nå. Kanskje noen sikter mot sydligere breddegrader i vinter. Noen som har noen reisetips?
 14. Jeg har forsøkt Turtlewax bonevoks, "original hard shell shine car wax" av den gamle typen, og snøret gled som bare det. Mitt inntrykk er positivt, men jeg er redd jeg må smøre om ganske hyppig. Boksen er jo langdryg (250 gram til kr. 149.-), og bør holde i flere sesonger.
×
×
 • Create New...