Gå til innhold

Foamdaddy

Members
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Foamdaddy

  1. Rapport fra Nord:

    Vi var på et fredag-lørdag-søndag stunt etter gjedde i Ruskebukta, Pasvik denne helgen. Fantastisk natur - fantastisk elv/vann - fantastisk potensiale. Men dessverre kun sniper på oss. Sterk og kald nordavind + at vi var der (for) tidlig i sesongen får være forklaringen. Men hit skal vi tilbake... Ikke umulig at den største gjedda lever her oppe.

    Hvis noen skulle finne på å oppsøke det samme området: bo hos Edith på Pasvik camping. Da får dere servert vafler, ferske gjeddekaker og reinklauvsuppe (!).

    post-942-13949879169855_thumb.jpg

    post-942-13949879170218_thumb.jpg

  2. hei.

    jeg har tenkt til å kjøpe ny snelle i klasse #3-#4. har selv sett på waterworks ULA force LT.

    men har lyst til å høre deres meninger om denne snella og andre virkelige gode ørretsneller. ( pris har ingen betydnig).

    håper dere har noen gode forslag :)

    Pris ingen betydning? Da tror jeg at jeg hadde gått for denne:

    post-942-13949878265456_thumb.jpg

  3. Hmm - ikke enkelt å vite hva som skjedde.

    Har krokene du bruker tilstrekkelig stort krokgap? Jeg bruker nesten konsekvent størrelse 4/0, og de kroker godt selv småsniper.

    Jeg pratet med en erfaren gjeddefisker i går. Fluene jeg bruker har stort nok krok gap, men han sa at jeg burde klippe vekk siv beskytteren på fluene.

    Er ingen ekspert men synes gjedda er lettkroket. Ikke er jeg nøye med krokvalg heller. Fisker sakte, dypt med små rykk, den krokes som regel i rykket,  Har brukt mye en eller annen saltvanns krok med vannrett øye en kamerat hadde liggende "ett tonn av" Også benyttet noen store laksekroker jeg hadde liggende.

    Kameraten har fisket litt med siv beskytter og de har kroket greit tror jeg, han benytter en bøyle av mono.

    Terje

    Ja den var stor for våre forhold, antagelig største gjedda kommer til å kroke.

    Ligger ett bilde her: http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=14373.msg253902#msg253902

    Jeg viste den kom til å hoppe en gang og det gjorde den. 116cm loddrett godt klar av vannet.

    Hadde ikke sjans til å ta bilde da det skjedde, selv om jeg var delvis forberedt +-11kg med fisk som ruser og tungt dslr i ett hånds grep går bare ikke.

    Så kult at det svømmer gjedder av den størrelsen i Rena! Har aldri fått noe over 4-5 kilo der.

  4. Jeg var ute i helga i en liten bukt der gjedda sto helt inne i grasskanten. Jeg stilte meg opp på en grunne ca 15 meter fra land og kastet innover. Etter et par kast, så jeg at gjedda tok flua og bråsnudde. Jeg strammet opp lina med stor kraft, så stanga sto i bue. Etter et par sekunder glapp flua ut av kjeften på gjedda. Tror den åpnet kjeften slik at flua spratt ut. Jeg tok et nytt kast, og det samme skjedde. Det kan ha vært samme gjedda som bet på en gang til.

    Etter en pause prøvde jeg igjen, men da hadde jeg byttet til en annen flue. Hadde mistet litt troen på at den flua kunne kroke. Men det samme skjedde igjen. Jeg fikk fast fisk i noen sekunder, men flua kom ut igjen. Hva er det jeg gjør feil tenkte jeg. Biter gjedda så hardt i flua at den bare blir liggende i kjeften på tvers, og at den spretter ut i det den åpner kjeften igjen.

    Etter ennå en pause, la jeg ut flua helt inne i grasskanten der det er ca 20 cm vanndybde. Da kommer det et en stoor gjedde i kjempefart og pløyer over flua. I det jeg strammer til bråsnur den, og kommer i en bue over vannflaten. Er et skikkelig kick når man får se hele gjeddemonsteret over vannflata. Jeg hadde skikkelig motstand i snøret da flua glapp ut av kjeften på den.

    I alt 5 gjedder som tok, og 5 som svømmte videre etter få sekunders fight. Lurer på hva jeg gjør galt, må man la dem gå litt før man strammer til?

    Bruker en Guideline RS stang #7, med flyteline og gjeddefortom. Fluene er ca 15 cm lange med siv beskytter.

    Hmm - ikke enkelt å vite hva som skjedde.

    Har krokene du bruker tilstrekkelig stort krokgap? Jeg bruker nesten konsekvent størrelse 4/0, og de kroker godt selv småsniper.

  5. Nå snakker vi Foamen, grattis med fin fisk. Hakke vært ute sjøl enda. Hadde tenkt en tur idag men det ble ørret isteden :P

    Takk Robban. Det er vel ikke helt i gang enda - lav vannstand og lav temperatur (7 grader i Glommavannet - men 9 og en halv i Nitelva). Ikke antydning til fisk i de nedre delene av deltaet.

  6. Fikk fire gjedder i Øyeren i dag, største fisk var ni kilo. To karer vi snakket med hadde tatt en på tretten i helgen - men de jukset med haspel.

    Intet bilde dessverre, gjedda tok et supersprang ut av veienettet før fotografen var klar. Gjedda står dypt, fisket med synk 4 snøre og stor teppesild.

  7. Jeg har også førhørt meg , med en lokal.

    Han var usikker men skulle sjekke.

    Jeg har ikke alle år tenkt at santhans var tiden til å ta storgjedda på popper i Pasvikelva.

    Ryktene sier at også ørreten liker denne lagesilda  ;)

    Kult - gi gjerne en tilbakmelding til meg...

    Jeg satser på første helga i juni, og så får vi se om det er rette tidspunktet i år.

  8. vanskelig å finne 10 kilo + tror jeg, var der mye på -80 tallet og var vel skuffa over at det var større fisker i snitt i Gogsjø utenfor Sandefjord!

    Fra Finnmark miljøstatus:

    "Lagesilda har sin naturlige utbredelse på Østlandet, og finnes ikke naturlig i noe vassdrag i Nord-Norge. Nå har den i løpet av få år etablert seg som en ny fiskeart nedover i Pasvikelva i Sør-Varanger, etter at den første gang ble påvist i 1989. Den har innvandret fra Enaresjøen i Finland, hvor den etablerte seg etter utsetting og ved et uhell ved et klekkeri på 50-60-tallet".

    Håper gjedda har fått et kraftig kosttilskudd...

  9. En fin kveld i fluefiskefjorden...

    Ble banket av dama nok en gang ;D

    Grattis Eivind! Kola i år også?

    Blir Kola i år også, men det er også mye ugjort i Norge :D Snart blir det myggfiske  8)

    Hvem der?

    Terje

×
×
  • Opprett ny...