Gå til innhold

Bjarte Austvik1

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bjarte Austvik1 sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • Conversation Starter
  • First Post

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hjertelig takk @Kim Roger for fantastisk bra info om fluer👌 Det er jo bare å sette seg ved stikka. De nye reglene om designated rivers hadde jeg allerede fanget opp. Det vil mulig kunne øke sjansen for at vi kan finne ok fiske uten andre i samme området. Håper det. Cicader tenkte jeg kanskje er lettest og best å kjøpe lokalt på NZ? Lengde på fortom skjønner jeg er en nøkkel til suksess. Har aldri fisket med fortommer på 20fot+. Til presentasjon av tørrfluer m/u dry dropper rug; Bruker du en tapert 15’fot, tippetring og level spiss i aktuell lengde ut til flua? Eller bygger du den opp annerledes? Har du anbefaling på merke/produsent som har gode taperte i slik lengde? Mange synes jeg er for tykke i buttenden.
  2. Vi er 5 stk, 19 jan-9 feb. Får 19 dager elvelangs. To har vært der før, men ellers er vi førstereis. Målet er selvsagt å treffe 100%, men atskillige år etter stor ørret her på bjerget og Island, har lært meg at slike forventninger forutsetter god planlegging og en god porsjon flaks. Har kikket mye på den nye ordningen for backcountry fiske, med designatet rivers. Kan åpne sjansen for å finne noe som ikke er ihjelfisket all tid vi reiser high peak season. Samtidig er det vanskelig å finne ut av hvilke elver back country som er mest trafikkert med helikopter. Vi er litt old School der og tenker gjøre som her hjemme, sele på sekken og… Ellers ser det ut som du har funnet et godt utvalg med fluer der. Jeg kjenner ikke alle. Må lese meg opp. Og ikke minst sjekke mer på fluene til Tommy Solberg👌
  3. Slutter meg til takksigelse for mye bra info @Kim Roger. Skal selv på min første og livslangt etterlengtet tur til NZ Sørøya. 3 uker i jan-feb 2024. Om ok @Kenny Nguyen så utvider jeg spørsmålet ditt til også omhandle fluer. Hvilke fluer er et must å ta med? Etter å ha trålet hundrevis med filmer og artikler, er mitt inntrykk at det i liten grad er samme imitasjonsfiske som vi er vant med her hjemme, men mer bruk av ulike atraktorfluer, eventuelt i kombinasjon med nymfer bundet i rigg. Samtidig ser jeg at ofte, her som der, at man sjelden får mange sjanser på samme fisken, før den stikker. Så derfor; supertakknemlig for fluetips.
×
×
  • Opprett ny...