Gå til innhold

Fiske i Honduras?


kimwerner

Anbefalte innlegg

Drar i midten av februar til Honduras for et par ukers etterlengtet fluefiske. Blir noen dager på øya Roatan før vi drar videre til Guanaja.

Vet det skal være godt med Bonefish og Permit i området, men ikke stort mer. Noen her inne som har erfaringer å dele?

Hadde planer om å stikke innom Guanaja forrige vinter men det ble ikke... Regner med du har ordnet med guide? Håper du legger inn en rapport her etter turen. Blir nok spennende! God tur og skitt fiske! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Da har vi kommet hjem. Jobber med en utvidet rapport med bilder og annet, men det tar noen dager før det kommer.

Kort fortalt ble det både Bonefish og Permit. Kona mista en Permit på rundt 10 kg.  :'(

Mye stor Bonefish å se, men flatsene var langt i fra så fine som på Bahamas. Mye korall og gress.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finfin rappor! Hørtes så perfekt ut som man kan få det! Regner med å ta en tur i April. Står mellom Belize og Honduras og er mest hypp på sistnevnte.

Et par spørsmål i den anledning..

Hvordan kommer man seg ut til øya?

Er det lov å fiske overalt i Honduras, som i Belize?

150 dollar dagen. Er det all inclusive på det stedet du linka til Graham's?

Veit du om det er noen andre løsninger på hotell osv. Flere restauranter.. Generelt prisnivå ift til Belize?

Og siste spørsmål; Er det noen gode guider å få tak i som kan tilby noe annet enn det tilsynelatende utmerkede fisket dere hadde?

Mvh

Lasse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kom meg dit via direktefly Houston - Roatan. Fra øya Roatan(som også har utmerket Permitfiske) kan man ta fly til fastlandet (Le ceiba) for så videre ut til Guanaja. Ca 30 min hver vei. Også muligheter med privatfly eller båt direkte mellom øyene som er raskere, men noe dyrere. Totalprisen for fly kom på ca 6500 kr fra Norge.

På guanaja flyplass bli man hentet i båt og kjørt ut til Grahams Place. Båt er faktisk den eneste måten å komme seg til flyplassen på. Nesten ingen veier på øya.

Ja, det er lov å fiske over alt. Gående eller med kaiakk kommer du deg til stort sett alle flatsene

150 dollar er Grahams place. Kan få det ned i ca 100 dollar da de har noen mindre leiligheter for leie. Sikkert mulig å forhandle en god deal hvis du skal være der lenge.

Finnes sikkert andre løsninger på Guanaja. Det finnes et par - tre hoteller på øya, men ingen som har like god beliggenhet i forhold til fisking som Grahams Place. Prisnivået i forhold til Belize er litt vanskelig å svare på. Roatan var dyrt - både mat og overnatting. Guidene ligger også 100 - 200 dollar mer pr. dag. Guanaja er billig. Det er 10 min med båt til Bonacca - største byen på øya, og der får man kjøpt det meste man trenger av dagligvarer. Bonacca er et eventyr i seg selv. 1500 mennesker klynget sammen på en knøttliten holme.

Mange gode guider i området. Vi hadde guide i en dag for å bli litt bedre kjent med permitflatsene. Han var god og relativt billig. 250 - 300 dollar dagen er prisen de ligger på. I tillegg er det muligheter for havfiske. Graham er hekta på dette fiske og tar deg med gratis i båten sin. Også muligheter for tarponfiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...