Gå til innhold
  • 0

Setter pris på hjelp til kjøp av 1-hånds!


Aproxi90

Spørsmål

God dag!

Er på utkikk etter noen tips til valg av ny fluestang. Har fra før av en 2-hånds Fenwick Black Eagle 12.6' 7-8# som jeg fikk av min far når jeg var en guttonge. Er usikker på aksjonen på denne stanga, i forhold til andre stenger.

Er da på utkikk etter en knallgod 1-håndsstang med en mellomting mellom Medium/Stiv aksjon på stanga. Den bør ikke være alt for stiv, men ganske stiv med god kick! Stanga bør være i klasse 7-9 dersom jeg skal fiske etter laks. Elva er henholdsvis liten, men gjennomsnittet på fisken som er tatt i år ligger på utrolige 4.2kg!

Jeg blir å bruke spey kast som mitt hovedkast siden det er en del vegetasjon rundt elva. Hjelp ved valg av snelle+line hadde også vært supert!

Her er noen alternativer som jeg har sett på:

Stenger:

http://www.gronbergsport.no/storefront.php?pid=1207 - Eikre Fly - Fluvius 9.6/7#

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Fluestenger/G--Loomis/Pro4X/G-Loomis-Pro4X-9--8-4-delt-134892-p0000066263.aspx

Sneller:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Nautilus/FWX/Nautilus-FWX-Series-Sort-7-8--127822-p0000059185.aspx

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Orvis/Hydros/Orvis-Hydros-Large-Arbor-IV-Gold-7-9-130952-p0000062320.aspx

Andre alternativer hadde vært fint å få. Vil helst at snella skal passe over på Fenwick'en da den gamle snella skal rett på hylla!

Takk på forhånd! Preben

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

  • 0

..Årsaken til at du ikke har fått flere svar er vel at stenger må prøves, og smaken er forskjellig - men  skal du bruke stanga mye til vannkast / spey bør den ikke være for rask /stiv.

Fluvius blir sjelden feil - men prøv før du kjøper!

Og - hvis du vil se på Scott-stenger - Jarle & Bjørnar på Lillestrøm er behjelpelige - hvis du har anledning til å dra dit - ta i tilfelle kontakt på forhånd og forklar dine ønsker, så får du hjelp..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Ja, har forstått det etter at jeg har lest igjennom forumet. Uheldigvis bor jeg utilgjengelig til, så har ingen mulighet for å prøve noen som helst stenger.

Men har kjøpt en stang nå, og forhåpentligvis blir jeg fornøyd. Om ikke annet får jeg bare selge den videre og prøve noe nytt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...