Gå til innhold

Bonefish i Belize


lassekr

Anbefalte innlegg

Hei

Skal til Mexico og Belize for å fiske Bonefish i januar. Noen som har noen erfaringer? Er helt grønn på området må jeg innrømme, med unntak av heftig lesning i utallige forumer den siste tiden og innkjøp av en haug med kuleøyne-reke-krabbe-fluer..

 

Har et Airflo SP snøre på #7'ern, kjøpt inn som ren kuriositet(og på salg;)) noen som har noen erfaringer med det(solid polymer)?

 

mvh

-Lasse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal skjøl til Tobago i feb for fiske bonies for første gang i livet.

Tenkte å kjøre standard sjø utstur som jeg gjør i norge. Funker det her, så funker det sikkert der tenkte jeg da...

Blir sikkert jækla morro ihvertfall ;D

 

Fint om folk deler fra den store kilden av kunnskap her!

 

uansett god tur

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Har selv vært avgårde og fisket bonefish flere ganger. To ganger på Los Roques, Venezuela (med scandicangler.com) og en gang på egen hånd til Punta Allen, Mexico. Og det er sikkert: Å fiske bonefish, det er kjempegøy, altså....!

 

Noen tips om utstyr, etc:

Når en skal fiske bonefish er det greit å ha med seg et variert utvalg spesialfluer som crazy charlie og gothca i krokstørrelse 6 og 8. Men ei viktig flue som ikke så mange er kjent med, og som en absolutt bør ha med deg, er bonefish bitters i krokstørrelse 8. Dette er en slags krabbeimitasjon som er veldig effektiv om du skal fiske tailende bonefish på flats'en i Mexico. Om denne flua se: http://globalflyfisher.com/patterns/bitters/

http://saltwaterflies.com/bbitters.html

 

Når det gjelder linevalg vil jeg abolutt anbefale deg å anskaffe ei spesial-line for tropical salt water. Og ha gjerne med deg flere. Du kan kjøpe slike liner (Scientific Anglers) hos Nordisk Fiskeutstyr til kr 700,- . Selv er jeg imidlertid meget godt fornøyd med Airflo PolyFuse sine bonefish liner. Slike liner kan du kjøpe over postordre fra England for under kr 200,- inkl. frakt. Anbefaler deg å velge farge Tan eller Sandy Tan. Se http://www.tacklebargains.co.uk/acatalog/Tropical_Saltwater_Fly_Lines.html 

 

Det anbefales oftest å bruke 8'er stang til bonefish, noe som absolutt ikke er nødvendig. Selv synes jeg det er mest morro med en 6'er. (Men blåser det kraftig kan det selvsagt være greit å ha en 8'er i bakhånd). Dette er selvsagt "smag og behag". Er selv godt fornøyd med stenger fra Temple Fork Outfitters (TiCr series). Dette er rimelige stenger. Handlet selv hos DESTINATION-FISHING AS på Lysaker

 

Når det gjelder snelle til dette fisket er det greit å ha ei snelle med god og jevn brems, og godt med backing (minimum 150 m.). For du må regne med kraftige utras på 50-100 meter..! Etter selv å ha testet ulike sneller, vil jeg på det sterkeste anbefale Danielsson LW 4-seven. Dette er bare ei fantastisk snelle..! Kan bl.a. kjøpes hos http://www.flyfishing-adventure.no/

 

Ellers anbefaler jeg deg å kjøpe ferdig taperede fortommer, spesielt beregnet for bonefish, samt noen ruller med tippet materiale i 0x, 1x og 2x. Disse får du billigst (tror jeg) hos Prima Villmarksliv. Det kan også være greit at du lærer deg en ny knute som er mye brukt ved fluefiske i saltvann. Jeg bruker den også på sjøørreten: The non-slip mono knot. Se beskrivelse av denne knuten her:

http://www.fish-bones.com/knots.htm

http://www.mikesarizona.com/knots/Non-Slip%20Mono%20Knot.htm

 

NB! Husk å skylle både stang, snelle og brukte fluer i ferskvann når du kommer tilbake til hotellet...!

 

Og en annen ting:

Sola vil være din største fiende i tropiske strøk. Ha derfor med deg godt med solkrem, gjerne faktor 60 - sun block.

Anbefaler å bruke lette bukser og skjorter (med lang arm), gjerne i micro fiber. Beskytter godt og tørker fort. Ellers er det et must å ha med noe skikkelig til å ha på beina når du fisker. Anbefaler deg på det aller sterkeste å skaffe deg et par solide Flat boots (+ et par gode strømper, noe som er nødvendig for ikke å få gnagsår av all sanden du helt sikkert vil få i skoa). Flat Boots får du tak i hos Nordisk Fiskeutstyr. Selv om slike sko koster noe over tusenlappen, forsikrer jeg deg om at du neppe vil angre på kjøpet..!

 

Ellers får du bare glede deg til turen. Du kommer helt sikkert til å få en fantastisk opplevelse...!

 

Mvh

Trygve Rolfsnes

 

Legger ved noen bilder tatt på Los Roques i 2006:

 

post-2205-13949851482234_thumb.jpg

post-2205-13949851482758_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for et meget utfyllende og bra svar Trygve. Har kjøpt tre typer fluer før jeg så svaret ditt og det var nettopp de tre du nevnte(Gotcha, CC, Bitters). Tydeligvis noe som folk enes om at funker. Takk for nyttige links osv. Når det gjelder fluesnører så er det etter min mening meningsløst å kjøpe dette i Norge, spesielt med tanke på lav dollarkurs. SA snøret koster omtrent halvparten hvis man kjøper det fra USA. Fikk et nytt SA GPX til 211kr på Ebay.. men det hører kanskje til en annen tråd..;)

 

-L

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...