Gå til innhold

Ny fiskesykdom.


Magne Fjellstad

Anbefalte innlegg

Det er noe mer info under på denne siten;http://www.vetinst.no/nor/faktabank/fiske_og_skjellhelse/faktaark/proliferativ_nyresyke

Etter hva jeg kan lese her så er det først og fremst relatert til oppdrettsfisk, som så mye annet svineri. Ser ikke ut som det er noen reell trussel for ferskvannsfisk generelt, men det kan jo være en oppfordring til å desinfisere utstyret selv om man driver ørretfiske i ferskvann. Spesielt gjelder det de av dere som reiser mye. Man vet aldri hva slags "blindpassasjerer" som kan snike seg med.

 

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står at sykdommen har utbrudd når vanntemperaturen har vært over 15C i 14 dager. Så 2007 var vel ikke et stort år for denne sykdommen ;D Men det står også litt om lav vannføring, spesielt i regulerte elver, og at ørretbestanden i Sveits har hatt en markert nedgang. Spesielt smolten. Problemet ligger riktignok hovedsaklig i oppdrettsnæringen, og berører kanskje ikke de aller fleste innlandselvene, men man kan lett tenke seg en situasjon med rømt oppdrettslaks som har kommet seg langt oppi ei elv under de gitte forhold for sykdomsutbrudd :o.

 

Desinfisering tar kanskje ett minutt. Og så lenge man bare bruker utstyret i den samme elva utelukkende, så skulle det nok gå helt fint. Sykdommen spres ikke da. Men som de fleste gjør, så brukes utstyret i flere vassdrag gjennom en sesong. Man kan tenke på desinfisering som å vaske hendene sine med såpe etter å ha vært på dass, eller å bruke dong hvis man har vunnet lotteriet etter en fuktig kveld på byen ;D;)8). Tar ikke så lang tid, men du verden så mye man kan spare seg og andre for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...