Gå til innhold

Foredrag fra Patagonia ved Svein Røbergshagen & Are Lorentzen


Are Lorentzen

Anbefalte innlegg

jasså, Are! Selger unna stenger og satser på å leve av historiene?? =D Smart, for da får folk aldri vite... Du vil bli den myte-omspundne super-fisker'n fra skien!  ;D  ;D  ;D  ;D

Neeh... hehe.. skulle gjerne kommet, men, det er "litt" langt! og, faren for å bli frista til Argentina er farlig stor, og da sitter feriepenga løst!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svein skal ha foredrag om Ørret og sjøørretfiske i Argentina.  2.mars for Larvikmarkas Fluefiskerforening.

 

Foredraget var meget bra! Har snakket med en del av dem som overhørte foredraget ( 31pers var til stede) og tilbakemeldingene går på at dette fenget mange fluefiskere! Her fikk vi innblikk i ulike fiskemetoder, flere elver og hvilke utfordringer som fulgte hver elv osv, samt at vi fikk ta del i noe av hverdagslivet til lokalbefolkningen - snakk om å dra tilbake i tid! Synes forøvrig Svein viste god respekt for disse meneskene slik han beskrev dem. Som ivrig sjøørrefisker gjorde spesielt Rio Grande inntrykk på meg - for ei nydelig elv og flotte sjørreter.

 

Fluegruppa, i Grenland Sportsfiskere, har  tillegg til dette foredraget hatt besøk av Pål Krogvold og Gisle Helgesen ( New Zealand). det er tydelig at fluefiskere setter pris på å samles til slke arrangement - ja, de summer som i 10 "syklubber" før, i pausen og etter slike foredrag! Ser at Svein skal til Larviksmarka Fluefiskerforening også -møt opp på slike arrangementer!

 

For de som ikke har, eller er medlem av noen fluegrupper, anbefaler jeg at de tar kontakt med den lokale fiskeforeningen for å se om det er mulig å danne ei fluegruppe, eller starter ei egen forening - det skal ikke mer til enn at noen ivrige fluefiskere ofrer en del tid til dette -og ser glede i et felleskap for fluefiskere!

Et annet moment er at som forening er det mulighet til å søke om midler via fiskeforeninger, offetlige midler osv. Slik jeg ser det er også fiskeforeninger med på å sikre allmenheten mulighet tilgang til fiske for en forholdsvis rimelig penge, og fiskekultivering, som de fleste foreninger driver med, sikrer jo fremtidige generasjoner mulighet til å utøve sportsfiske!

 

Ja, dette  ble vel litt på sidelinjen, men som sagt - fluefiskere, gå i sammen og få mulighet til å arrangere slike foredrag som På Krogvold, Gisle Helgesen, Svein Rødbergshagen og Are Lorentzen har holdt for oss i Grenland Sportsfiskere i høst og vinter - det gjør veien til neste sesong betydelig kortere også... ;-)

 

Terje Christiansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...