Jump to content
 • Rune Stokkebekk
  Rune Stokkebekk

  Skogsvannet i September og Oktober

     (1 review)

  En flott ørret på rundt kiloen tatt på en fjærmyggpuppe.Dette er den fjerde og siste av i alt fire artikler om tørrfluefiske i skogens stille vann. Formålet med denne artikkelserien er å gi deg en oversikt over de viktigste klekkingene du bør få med deg i løpet av sesongen. Og generelle tips om fluefiske i stille vann.

  Se også: Skogsvannet i april og mai,  i juni, i juli og august og september og oktober.

  September og oktober er for mange fluefiskere synonymt med «kroken på døra». Mange steder er det fredning i fra midten av september. Fredning fordi ørreten snart skal gyte og trenger ro. Men det finnes nok av steder hvor du kan fiske, noe du absolutt burde gjøre. Selv synes jeg at september er en av de fineste månedene i hele sesongen. Bare første halvdel av juli med sine gode klekkinger og variasjon kan måle seg med den niende måneden. Fisket er ofte en fin blanding av vann- og landinsekter. En annen side av saken er at fisken har kommet i skikkelig kondisjon etter sommeren og er sprek. Den synkende vanntemperaturen påvirker også fisken- og fisket i positiv retning. På denne tiden er ofte overflatevannet kommet ned i mellom 10-15 grader. Som er midt i fiskens trivselstemperatur. Stoffskiftet øker og behovet for mat er stort!

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på
User Feedback


Eirik Rusten

Report ·

   1 of 1 member found this review helpful 1 / 1 member

Denne artikkelen er jo den del av en serie som omhandler skogsvannene gjennom hele sesongen. Flotte artikler som jeg har lært mye av.

Share this review


Link to review

×
×
 • Create New...