Gå til innhold

Øyvind Fosser

Members
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Som du sa Gisle er Mine erfaringer også at storfisk spesielt i elver trenger gode stabile forhold over tid med hensyn til vannstand og Vindforhold. Men jeg synes ikke nødvendigvis at store klekkinger er en forutsetning for stor fisk. Hadde drømmefiske i Norge i år der det vaket fisk på 3kg+ på relativt lite klekkinger. Virket som de store fiskene var i vakemodus i disse dagene, selv på små klekkinger. Merkelig egentlig men det gjentok seg gang på gang. Vi var 2 pers som fikk tilsammen 4 fisk over 3kg alle på tørt på 5 dager. Hadde flere sjanser og. Alt stemte! Vannstanden var meget stabil, endret seg nesten ikke 1 cm de dagene. I tillegg var det helt riktig vannstand. En annen ting er at de to første dagene var det sol, vindstille og ekstremt varmt. Jeg tror også at varme soldager kan gjøre at temperaturen i elva stiger litt. Som jeg tror kan få stor fisk i elva i mer aktivitet. (Kommer sikkert helt an på hva tempen var fra før, når i sesongen etc.) Etter mine erfaringer er ikke alltid regn best! Synes faktisk ganske ofte sol og vindstille kan være meget gode forhold for stor fisk, selv om det ikke alltid blir de største vakorgiene.
  2. Lenge siden sist ja Ja det er sykt. I følge ryktene var Grunnen at DOFA hadde hatt prøvefiske der med garn og nesten ikke fått ørret i garnene. Da konkluderte de vel med at det er lite fisk der som selvfølgelig bare er tull! En ting er at de kanskje ikke er aktive fiskere selv, ikke vet jeg, men som en organisasjon som driver med kultivering så klarer de ikke sette garn på riktig måte engang! Snakk om inkompetanse på høyt nivå.
  3. Tror neppe du tar feil Gisle! Hørte nettopp noen rykter om at DOFA skulle sette ut 500 fisk til i Skapertjern nå. Om det faktisk er tilfelle vet jeg ikke, men jeg tviler ikke. Synd med tanke på potensialet som bor i dette vannet som allerede har hatt altfor mye fisk de siste årene. Skjønner meg ikke på hva DOFA driver med.
  4. Takk for det. Det er digg å få sånn fisk!! å ja det var på tørt. Lenge siden nå Gisle vi burde ta en tur til tjennet til våren!!
  5. Slet lenge med denne, men fikk den inn etter ca 30-40 min og 300 meter nedstrøms. Stress å få den ut av hovedstrømmen me 0,12. fineste jeg har fått i år.
  6. Øyvind Fosser Spikkestadveien 179 3430 Spikkestad
  7. Når jeg fisker kun med en flue bruker jeg aldri blodknute eller kirurgknute. Bruker en limt knute i enden av den taperte fortommen med tykk spiss. Så lager jeg en løkke med åttetallsknop i toppen av fortomspissen, bretter løkka til 2 løkker, trer knuta fra den taperte ned i den ene løkka og opp i den andre og strammer til. knuta fra den taperte vil da ikke belastes i det hele tatt. fortomspissen kjører jeg i en lengde uten flere skjøter i det hele tatt, dvs jeg går rett fra tykk tapert fortom til f eks 6x. ingen problemer med presentasjon. Dette oppsettet har jeg brukt i noen år og det ryker "aldri". bruker Orvis Mirage som jeg er meget fornøyd med, har også gode erfaringer med Akron Stealth (vanskelig å få tak i)
×
×
  • Opprett ny...