Gå til innhold

leffa

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jeg har hatt Rivershed skoa med Aquastealth sålen i to sesonger nå. Er generelt godt fornøyd, men enig at de er litt klumpete. Synes det er mye bedre med gummi, enn filt, siden det blir mer gåing på land, enn dyp vading i stri elv. Aquast. sålen er produsert av Five-ten, et velkjennt klatreskomerke som har ord på seg for å lage den gummiblandingen med best friksjon. Har misstanke om at byttet fra 5-ten gummien i Aquast. sålen mot Vibram ga glattere sko. Vibram har slitt med å kunne lage såler med god nok friksjon til fjellsko, men har jo begynt å få til sakene de siste åra. Blir bare spekulasjoner... Synes i allefall Aquast. sålen gir god friksjon så lenge det ikke er alger og dritt på steinene. At de mister fargen e.l har jeg aldri tenkt over... De brukes jo ikke akkurat sammen med finstasen uansett! Lissene mine har forresten holdt bra. mvh. Leif Ø.
  2. Det er ikke noe særlig forskjell hvis man sammenligner tilsvarende jakker. F.eks. Norrøna falketind Gore-Tex Paclite Jacket veil. 2999,- og Arc. Alpha SL packlite jk veil. 2699,- Mens Falketind i Pro Shell koster veil. 4999,- mens mye solgte arc. Pro Shell jakker som Alpha SV og Theta AR koster veil 5499,- og veil. 4599,-
  3. Alpha SV i coffe bean er veldig fin. Kan vel kalles brun/svart kanskje (Jan Thommas får arrestere meg....) og absolutt ikke "bajsbrun". Fin detalj med oransje hemper, som selvsagt kan byttes ut hvis en skal ha mer "camo" jakke. Ellers finnes Theta AR i en tofarga grønn (oregano) som er jaktgrønn, men ikke så grønn at du ikke kan bruke den til jobb! Theta AR ble testvinner på Klikk.no 06.11.08: http://www.klikk.no/helse/friluft/article360997.ece Har forresten fått stjålet to Theta ar jakker (en Oregano str. M og en svart str. XL? 0g en Alpha Lt jakke (grå str. M) ifra butikken jeg driver nylig, > så hvis noen kommer over noen nye slike på Finn e.l hadde det vært supert om dere sa fra! (post@filefjell.intersport.no)
  4. Kan anbefale Crispi Hunter hvis den passer bra på foten din. Har hatt den i fire år og er veldig fornøyd! Gummikant rundt hele skoa gjør den veldig slitesterk. Eneste minus er litt hard såle som er blitt litt glatt på sleipt underlag de to siste årene... Men det er mulig det er en annen type Vibram såle nå?
  5. Og er du ute etter en lett jakke, men vil ha en som tåler mye mer enn en paclite, så bør du kikke på Arcteryx Alpha LT. Det var den letteste jakken i Gore-Tex Pro Shell for et par år siden (kan være noen som er lettere nå...) 365g. Bare 28g tyngre enn Alpha SL i paclite...
  6. Beta AR finnes som både dame og herre modell, men det er Beta AR damemodellen som blir mest solgt i Norge. Theta AR i herre blir mer solgt. Beta AR herre er noe kortere og kan dermed passe veldig bra som både vade, og vanlig skall jakke som Bjørnar sier. Kjøp Arcteryx av en eller annen type! Ingen over og ingen ved siden når det gjelder kvalitet og funksjonalitet! Er ikke noe dyrere enn Norrøna, Mammut, North Face o.l heller. Du blir garantert fornøyd og blir ikke skuffet over at det går i stykker ett eller annet som gjør at du må sende inn jakka osv.!
  7. leffa

    lavvo

    Har hatt Frisport Andersnatten som er hakket mindre enn Skogshorn, men har nå Tentipi Vagge. Syntes Frisport var bra til jeg fikk prøve tentipien. Tentipi har mange utrolig praktiske løsninger, og en sterkere ripstop duk. Dyrere, men helt klart mere gjennomtenkt og funksjonellt. Skal du slå på stortromma, så kjøp Tentipi toppvarre lett. Den er enda dyrere enn varren (ca 11000) men har vel vunnet det som er av tester så vidt jeg husker!
  8. Skal på bryllupsreise (!) rett etter nyttår, og skal selfølgelig kombinere ferie med fisking... Blir noen dager i Miami og skal til Caribien (Samana, Tortola, Antigua, Barbados og St. Lucia). Er helt fersk på fiske i tropiske farvann, og lurer derfor på om noen har anbefalinger til plasser og type fiske? Må leie utstyr, siden jeg vanligvis fisker ørret. Både flue annet fiske er aktuellt. Hva er artigst å fiske etter, og har noen konkrete anbefalinger av områder og guider eller lignende??
  9. leffa

    Polyleader??

    Takk for svar og tips! Har bare brukt ca 1 m. med 0.16 som spiss. Syntes det var uvant og vanskeligere å kaste med polyen enn vanlig tapert fortom, og var usikker på om det var noe vits... Får gi den noen sjanser til!
  10. leffa

    Polyleader??

    Hvor mye 0.20 og 0.16 setter du på etter polyen? Kan den brukes til tørrfluefiske?? Jeg spør og spør.... Utrolig lærerikt å lese innleggene på forumet! =D>
  11. leffa

    Polyleader??

    Er det noen som har synspunkter og erfaring i bruk av polyfortommer? Må man tapere fra spissen eller er det bare å sette på tippen, og i så fall hvor lang tipp? Synes også polyfortommen virker så tjukk... Kan ikke dette skremme fisken uten laaang tip :?: :?:
×
×
  • Opprett ny...