Gå til innhold

Helge Glomstad

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Helge Glomstad

  1. Det var på Nordmøre. eller var det sunnmøre?? Denne var 64 cm lang og veide 2.8.[attach=1]
  2. Fisket havabbor i dag og hadde 3 kjempetimer med 5#er stanga mi.. slapp å bytte flue, og dro opp 3 HA på 2.2, 2,5 og 2,8 kg. godplassen sin det! Det koker i fjorden no.
  3. Hehe.. ja jeg har vel sett mye grumsete vann ja... virker som det noen ganger er mer grumsete enn andre dager, men spesielt inn mot sande.. Det skjøre jeg har av erfaring på området er at selv om det er gromsete vann, så trenger det nødvendigvis ikke være svart hav. Jeg pleier å bruke mer lyse fluer som lager mye liv i vannet(marabeu), og har attraktor farger i seg, eks. rosa tag, som er min favoritt. Sett flere fiskere som står å kaster omtrent på samme plass og med samme type inntrekk i forhold gange og hastighet på flue. Det jeg har fått god uttelling for har vært kreative inntrekk, jeg har variert mye i forhold til fart og størrelse på flua, fiskedybde og også beveget meg ganske mye. Tror ikke dette er noen heksekunst selv i grumsete vann. Min flueboks ser absolutt ikke ut som et fruktfat, så jeg tror variasjon er et veldig dekkende stikkord. Variasjon og ikke miste trua! Jeg har ved fiske i grumsete vann fått hell, ved å fiske nær tilgang på ferskvann, bekker etc. Kanskje noen andre vet mye mer om dette??
  4. hehe. samtlige bortsett fra den som dere kan se er rensket, ble sluppet pent ut igjen! Størrelse er herlig relativt! Kompis av meg insisterte på å ha den på middagsbordet neste dag! 1.0 i kondis
  5. Her kommer noen bilder fra turen min.
  6. Pga. påske så har det ikke blitt så mye fluefiske som jeg hadde håpet på. Men 8 fiskedager av 9 mulige er jo forsåvidt greit! Startet i Fredrikstad med en fin dag på Hvaler Palmesøndag. Sterk vind og helt ny på en plass ga bare meg bare ett tilslag. Mandag: Sandebukta. 3 SØ, alle mellom 500-800gr, tatt på en svart zonker , sølvkropp med rosa rass! Tirsdag: Holmestrand. 1 SØ, 750gr, tatt på M. finn. Så da også en sel som drev med ett eller annet foretak farlig nær kastehold. Onsdag: Lysekil ved brodalen 2 SØ, 800gr ère, m. finn flua funket bra. Torsdag: Lysekil ved brodalen: Mest sjøville SØ dag hittill, ankom bukten 0800 og observerte sprutvaking mellom grunt og dypere vann. Hundrevis av tilslag, 8 SØ, minste var 700gr og samtlige i god kondis, bortsett fra største som var 51 cm lang og veide 1.3 kg) tar med at den nye streamdance #5`er n til G loomisen ikke tålte alt fiskekjøret, noe som resulterte i 1 knekt toppdel, men det var det verdt! Ble aldri klok på hva som funket best, for jeg prøvde alt. og jeg fikk fisk og tilslag på alle! Reker, zonkere i forskjellige farger, børstemark, M.finn, Juletreet: var så fillete at man vanligvis ville ha hatt den som siste fluevalg på en øde øy!Den fillete "flua" gjorde jobben sin gang på gang. Dette sirkuset sto på til kl 1200. Så dabbet det av... Men bevares for en dag! Fredag: La inn en pliktdag sammen med samboeren! Lørdag: Kommersøya, strålende vær. Grumsete vann. nada Søndag: 4 SØ, mellom 500- 800 gr, fra 1900 til 2100, hvitrosa zonker med sølvkropp og rosa rass(dra aldri til Kommers uten denne!)(I fjor fikk jeg en Torsk her på 5,5 kg) Mandag: 3 SØ, 700-900gr pluss en rekke tilslag på Kilosfisk! tok alle på svart zonkervariant med rosa rass og sølvkropp.Kjørte en fin en i 5-6 min før den huket seg av! Ja, det var min påske! Hvordan var din???
  7. Tok tak i meg selv denne uka og dro i går til Sande og omegn for å sette igang årets første SØ- fiske! Flott vær og et gjensyn med Øretten ble det naturlige valget, fremfor å sparke småstein hjemme. Forholdsvis fersk i dette gamet, men det er en fin start på det nye fluefiske året å tusle rundt odder og denge litt med stanga etter Stor Ørret. Dro først til "Sandebukta", vet ikke om noe annet navn. kom i gang litt sent(1700), men fikk landet en 750 grammer før telen i fingrene satte seg. Flua for anledningen var en hjemmesnekra hvit zonker, sølv kropp med rosa rass. Fant ut senere på kvelden at det hadde vært mer stas å fått til en dag til, så gjorde om lagunaen til sovesal, og tørna inn der for natten. Til min store forskrekkelse når jeg fikk surret i meg 6 - kaffen om morgenen så så jeg at bukta jeg hadde fisket i kvelden tidligere, hadde frøset igjen. Dro derfor i sola på "revet" og fikk med meg noen fine timer der, sammen med 2 Sangsvaner og en STOOR fiskerygg som drev med noe butterfly aktivitet av noe. Ikke noe mer interessant aktivitet her. Senere på dagen da isen ble borte i Bukta igen prøvde jeg meg på ny. Da fikk jeg tilslag på en flott ørret som jeg kjørte irundt omkring et kvarter før jeg fikk landet den. Feit og fin ja! Feitsmokk! 1.7kg. [attachimg=1] Fluen er jeg redd ikke har noen navn men den hadde rosa rass, sølv kropp og en miks av blå og svart marabeu fra hode og 1.5 lengden av krokbøyen. Begge fiskene svømte friskt ut fra meg igjen! Ny pers og hyggelige minner og ta vare på ved bindstikka fremover! BLIR IKKE LENGE TIL NESTE GANG!!!!
×
×
  • Opprett ny...