Gå til innhold

ErlingL

Members
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hei, har byttet til finmasket knuteløst nett på flere håver. Det er en enkel operasjon (spesielt hvis man har symaskin). Klipp av det gamle, legg den nye rundt håvkanten og sy på. Sist kjøpte jeg løst nett på Nfisk. Har sjekket - de har fremdeles. Koster kr 69,- i str medium som passer det meste.
  2. Fantastisk Nicolaj, kan ikke annet enn å gratulere! Synes det er veldig hyggelig at du deler dette, selv om jeg også kjenner et stikk av misunnelse.. Håper vi sees i løpet av sommeren!
  3. Jeg synes tråden sporer litt av og at spørsmålet om tips til ett (1.) snøre som passer stangen er berettiget og greit. Når man kjøper en (min mening) såpass bra og relativt dyr stang kan man kanskje ikke umiddelbart spandere på seg 2-3 (eller flere) snører for å kunne velge etter forholdene/situasjonen. "Mine" gode snører koster fra 600-800 pr stk, og jeg må som regel starte med ett snøre for å glede meg med den nye stangen min. Så er det lettere å velge et evt snøre nr 2 når man har prøvd seg frem litt med det man har. Man (i hvertfall jeg) ender som regel opp med ett favorittsnøre pr stang uansett, og bytter heller til en lettere/tyngre stang hvis forholdene tilsier det. Jeg har begrenset erfaring men ville anta at klasse 5 ikke er den letteste stangen du har (hvis vi snakker ørret i stille/strømmende vann), uansett er det vel en glimrende allrounder(?). Den vil kunne takle litt "vanskelige" forhold og jeg ville anbefale deg SA GPX #5 eller Rio Grand #5. Etter min mening er dette snører som "følger" stangens egenskaper og bruksområde. Er vel egentlig på relativt trygg grunn når bedre folk enn meg har anbefalt disse før... Har du kompiser som eier noe i #5 anbefaler jeg selvsagt at du låner og prøver deres snøre. Av og til synes jeg vi gjør dette litt vanskeligere enn det nødvendigvis er. Lykke til!
  4. Jeg har en ordentlig fin gammel Hardy i 5/6 (med litt semi-storspole) som jeg i farten ikke husker navnet på med en aldeles vakker gåsehudfin lyd. Den er dessverrre på det nærmeste pensjonert nå. Når det gjelder "beste snelle #5" så har jeg en Danielsson LW 4-7 og en FW 2-6 og begge er på min "beste" liste. Så har jeg altid hatt sansen for Bauer M snellene (M1), og dagens heter vel MacKenzie SuperLite.
  5. Nå er det faktisk LedZep "live" på NRK.. Ellers går det mye i KEANEs første album Hopes & Fears som på en måte oppsummerer mitt fluefiskeliv..
  6. Fin tråd. Til mitt ørretfiske bruker jeg mest snus.. Linser, dessverre en dårlig kombinasjon sammen med snus (snusfingre - linser, de av dere som har prøvd vet for et smertehelvete det kan være, minner litt om CS gass).. Myye grillpølser. Her er det verd å legge litt ekstra penger på - kjøp dyre gode pølser fremfor de billige. Øl, ingen grunn til å legge ekstra penger der - kjøp billig hvis du kan. Kaffe - har en genial sånn espressolight koker som jeg kjøpte på ferie i "syden" et år og som lager meget god kaffe raskt. Så sliter jeg veldig på vadebuksene - i hekken, fisker vel egentlig mindre og mindre jo mer glad jeg blir i tørrfluefiske. Det blir fort mye venting, kan jo tenkes at den begynner å vake. Forresten så vaker det nesten garantert akkurat idet du snur ryggen til og går videre.. Faen altså. Tror jeg sliter litt på fiskekompisene mine og.. Når jeg er heldig og fisker på tur så har jeg en stang jeg har blitt veldig glad i - selv om jeg forstår de som tviler, en Reddington Nti 490 altså 9 fot kl 4. Den går meget godt med SA GPX 4 som henger på en Guideline Inex 5-7. Venter nå på en Danielsson LW 4-7 og gleder meg veldig til den kommer! Så har jeg en TempleFork Lefty K Sign.Series1 6 fot kl 2 for "kosefiske". Myk og kort. Stangen - ikke meg.. Den går faktisk bra i litt medvind med Guideline Presentation 2 som henger på en Inex 2-5. Har tatt fisk på 1,5 kilo på tørt i ganske sterk strøm og fra trang posisjon på den på NZ, dødsmorro! Har nå også 2 veldig forskjellige stenger kl 3 (Lpxe 8 fot og Vision 3Zone 7,6 fot) som blir et prosjekt for kommende sesong. Gleder meg til å finne ut mer om det. Og endel annet som støver ned Fisker nesten aldri "over" kl 4. Men backup er LOOP BluelineSalt 9 fot 6 med GPX 6 på Guideline Hydra #3W som også er sjøstangen min. Ønsker dere alle en god sesong! Og for de heldige som fisker nå eller skal fiske snart - skitt fiske (heldiggriser!!).
  7. Har lest tråden og er 100% på nett med anbefalinger om Vision Extreme buksene. Det er uten tvil de beste jeg har hatt (hva angår å tåle juling, holde tett og "puste"). Kjøpte std L for mange mange år siden og de er tette fremdeles, men jeg har måttet lime sokkene midt under foten en gang. Det er riktignok "gamle" bukser (ettersom de er vanskelige å bli kvitt), så hvis kvaliteten er dårligere på det som produserers i dag sliter jeg litt. For jeg har akkurat kjøpt Zip utgaven for 1599,- og gleder meg til å prøve den. Her kjøpte jeg MLong siden jeg synes std L var for vid i toppen, og "hang og slang" når glidelåsen var åpen (og forsåvidt lukket).. Kan vanskelig tenke meg noe som kan slå denne på "value for money". I hvert fall kjøpt i Norge. Har ellers Simms Rivertek (synes ideen med kombibukse virket veldig god), passformen er god (for meg) og den fungerte egentlig ganske godt, men sokkene er litt for store for min fot (str 9-11!) og ganske tykke så jeg måtte følge opp med nye vadestøvler.. Buksa var fin å ha en kort sesong, etter det hadde den ca 100 små hull (membranfeil mener jeg) og jeg vet ikke om jeg orker å sende den til Simms for reklamasjon (kjøpte på nett fra USA). Har en kamerat som er veldig fornøyd med sin G4, men den passer ikke meg av mange grunner (dyr, dyr, litt tjukk og "stiv", dyr og litt for "flashy"). Vet ellers at det har vært mye problemer med "første" Simms G3 (sømmer, membran mm) og selv om jeg liker den buksen veldig godt ville jeg gått for Guide modellen hvis jeg skulle ha Simms. Den er vel tross alt mye av grunnen til at Simms har kred for kvalitet og funksjon i dag. Har ellers inntrykk av at Patagonia er kanon, men bør nok prøves ettersom de skal være ganske smale i snittet i beina spesielt. Synes ellers at man bør prøve før man kjøper, da er sjelden passform noe problem, og det hjelper litt at man har kjøpt i Norge hvis man skulle være uheldig å få problemer. Enkle råd - enig i det.. Fiskere er heldigvis forskjellige, og dette er mine erfaringer og synspunkter samt at jeg tar med førstehånds info fra kamerater jeg fisker med. Lykke til i jungelen!
  8. ErlingL

    ISLAND 07

    Ser ut til at turen din til Island ble en suksess Nicolaj.. Fantastisk flotte fisker! Gratulerer!
  9. Hei, jeg binder endel fluer selv men supplerer med kjøpefluer, spesielt hvis jeg kommer over noe jeg synes virker veldig bra. Kjøper noen standardmønster også, spesielt nymfer som er "bankers". Kjøpefluer kan ha en bitter ettersmak hvis (som i mitt tilfelle) krokene er av mindre bra kvalitet. Vil vel si at dette er noe man bør være veldig obs på når man kjøper. På min siste tur rettet 1 av krokene på fluene mine seg ut i kjeften på en 2kg´s ørret i expressmodus. Fluen var kjøpt over disk i Oslo.. Av nettbutikker vil jeg anbefale www.Flue.no som jeg har veldig god erfaring med. De leverer raskt, og har meget gode (og rimelige) fluer.
×
×
  • Opprett ny...