Gå til innhold

torehalle

Members
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Utrolig vakkert arbeid og design! Hvordan er Corian å dreie? Ser du har metallring på innsiden av "slide rings", hva tror du om å kun bruke Corian, kan det være sterkt nok?
  2. Jeg blir også med på en felles bestilling. Sendte en epost til Stefan for noen dager siden men har ikke hørt noe. Har du nylig vært i kontakt med han, Rune D?
  3. Jeg kan sikkert bidra med en stokk om du klarer deg med det, har to igjen. Var nede hos Stefan for et par år siden og blir nok snart nødt til å ta en tur igjen uansett. Kan eventuelt bli med på en bestilling fra han så kan vi dele på fraktkostnadene. Uansett, kan anbefale en tur ned til han – veldig hyggelige folk. Vi kom ikke derfra før vi hadde spist en god del smörgås
  4. Om lakken er fast og fin på alle stangringene er det vel ikke noe mer prosjekt å rigge for dypping enn å demontere alle ringene, lakke klinge for så å montere og lakke ringene etterpå? Om du skal svinge stanga når døgnfluene er igang er det vel bast å gjøre det enkelt. Det er jo allerede to dyktige lakkere som har tilbudt hjelp, Fredrik. Har du fått tvil, bruk dem! Jeg kan også tilby hjelp om du skulle bo i oslotrakter.
  5. Kanskje det har blitt mindre prat om cane og glass i det siste, det svinger. Sjøl ble jeg vel bitt av cane når det ble mye blest, og nå bruker jeg faktisk bare splitcane til alle fisketurer. Og ja, jeg har karbon i forskjellige klasser ett eller annet sted i skapet. Men det er ikke noe tema å ta de med, til det er splitcane for perfekt. For meg! Ikke kaster jeg lenger eller får mer fisk med karbon og ikke blir jeg like glad når jeg fisker med dem. Kanskje det er fordi jeg ikke er spesielt god til å kaste? For meg ER det mer ved fiske enn bare det å fange fisk. Det er mye ventetid og man sitter å speider etter vak mens stanga veies i handa. Splitcane svinger i handa, en karbonstang peker dødt, lett og er ikke annet enn hul aske:-)
  6. Det er PU lakk som har whitesprit som base, danish oli likeså. Det er to ørreter i samme kulp Det var hverfall slik jeg tenkte, at lakken vil feste seg godt til dette laget med tynn olje - polert med å kni med klut slik at det herder pga varme. Dette har jeg gjort på mange stenger og ingen har vist tegn til at lakken løsner. Stenger som er brukt mye og som er mer enn to år gamle nå. Men det er ikke noe forutsetning for bra resultat, det må altså være rent for feks silicon stoff som du kanskje har på noe utstyr på benken. Så en rask tørk med aceton kan ikke skade i steden for danishoil. Jeg vil foresten anbafale et enda finere papir, bruk gjerne 1200 eller 1600 på surringer og mellom lakklagene om du får tak i det.
  7. Ut fra hva jeg kan se på bildene ser lakken på surringene fine ut. Om du velger å dyppe nå, er den ganske klar. Du trenger ikke være redd for lakk på ringene, dette vil slites bort etter kort tid. Du vil kanskje trenge to dypp pr del, fler om du ønsker superfinnish men da blir stangen tyngere og ikke bedre fiskestang. Kanskje holder det med en gang på toppdel. Det kommer litt ann på hvor tykk lakk du bruker. Jeg kjøper vanlig gulvlakk, tror den heter TreStjerner. Blank. Tynner ut med 15 prosent whitesprit. Puss klinge og surringer med fint papir, 800 feks. Jeg pleier å polere alt med Danish oil rett før lakking, vet ikke om du har det. Viktigst er at det er helt rent. Masker starten av handtaket og kjør du stangen ned i lakken, stopp rett etter at du ser den treffer speilet. Når du starter hevingen kan du ta litt pause i enden av surringene og ringene slik at det får tid til å renne av, 30 sek. Noe lenger helt i starten om du kjører handtaket ned i lakken. Gi den ett minutt, minimum. Du kan tape holken og feste tråden i tapen. Bruker du to lag matter du forsiktig mellom lagene, da sitter det bedre. Gir dette mening?
  8. Best resultat får du ved dypplakking, men er du sikker på at du trenger å demontere ringene? Selv lakker jeg ringene mange strøk og dypper hele med ringer til slutt. Om du ser at lakken er fin på surringer og det holder uten flassing anbefaler jeg deg å skrape emne og matte surringer før du dypper, eller lakker på annet vis. Dypping er ganske enkelt og du trenger ikke masse utsryr. Men mer lakk enn du strengt tatt hadde trengt ved pensling. Om du handler et 32 mm avløpsrør med plugg i den ene enden, 1 liter lakk og et skrueøye i taket som du trer trekketråden gjennom har du kommet langt. Trekk saakte, saktere enn lakken renner av og du får strålende resultat. Dette må gjøres et sted du har god takhøyde, foreksempel i trappopgangen din. Og pass på støv. Sprut gjerne med en spruteflaske i lufta før lakking for å binde støvet, har hatt ganske bra hell med det på mine.
  9. Rune, det skal alltids ordne seg med en bambusstokk om det kniper, var nettopp i Sverige og hentet noen.
  10. Flott, Hermann! Jeg sender deg kontaktinfo på pm til Espen som ordner opp i kabalen på standen vår.
  11. Rune D, det kan tenkes du kan bidra på messa hvis du vil, det var hva jeg tenkte på. Sjøl er jeg ingen ekspert og sto som fersking for kort tid siden. Det er jo ikke noe poeng at de samme tullingene står der hvert år og vi trenger folk Jan R. - jeg skal virkelig prøve. Det kommer kanskje noe mer snodig, men ikke så kort denne gangen
  12. Noen stangbyggere stiller opp på messa i Lillestrøm i år også! Nå som vi har fått noen ekstra byggere på forumet kan det hende vi får flere bidrag på årets stand Jeg tror vi mangler litt folk på torsdag så Rune D og Hermann - dere er velkommene til å bli med på morroa om dere vil. Andre også selvsakt! Selv har jeg klart å tulle bort helga med andre ting men kan hende jeg tar fri en av ukedagene. Tore Halle
  13. Se der ja, velkommen som snart split cane bygger! Du kan kjope Stanley 9 1/2 her flere steder. Selv bruker bare denne, det fungerer helt fint.
  14. I urbane strøk finnes såpass med nordnorsk sosialisme at det kan lånes ut en høvelform så får du teste om det er gøy. Her er en kort versjon av hva jeg startet med før bygging: 5m 1" alu firkant for mekking av form (vanligvis 3/4" stål), skruer, gjengetapp, fil, trekantfil, kloss og lim ca 1000,- (+ et par kasser øl og arbeid før formen ble ferdig) Høvel, høvelblader, gode japanske slipesteiner,bambusbibel, kniv, dybdemåler, digitalt skyvelær (ebay), 2m 1" eikestokk for grovform, varmepistol, 2m 2,5" trynt rør for enkel herdeovn ca 5000,- Trikset med et slikt prosjekt er bare å bestemme seg og handle litt av gangen så merkes ikke at det koster i det hele tatt Holder med de andre som anbefaler bok tidlig i prosessen, det er hva som skal til for å få inspirasjon og bli ivrig! Lover deg at det ikke blir kjedelig.
  15. Det er en syk fin elv, hittil den peneste jeg har sett. Får litt mintsmak i munnen rett og slett:-) Laaange fortommer er trikset her!
×
×
  • Opprett ny...