Gå til innhold

McPatton

Members
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Selvom det er tirsdag kveld - jeg river i en rødvinsskål for Torgeir. Savner rapportene og den gode tilstedeværelsen hans. Merker først etter en stund at denne tråden og hans 24/7 aktiviteter var viktigere for meg enn jeg trodde. Rødvin er fin-fint, men baksiden er at jeg må gå til fiskeplassen. Og det sitter ekstremt langt inne akkurat nå.
  2. Herlig lesning Dryfoolcockodoodledoo!! Kjenner meg så godt igjen. Merkelig greie med hele riggen, det piper kuldegrader rundt øra og sofaen hjemme må da være bedre? Men suget er f.... meg av og til en sjukelig greie. Var ute på Digrerud/Fagerstrand idag. Knallforhold. Digerud stikker ut som ei litta brystvorte utifjoden like nord for Drøbak. Ei grunne som skaper elveforhold når vannet skal inn/ut. I dag skulle vannet tilbake til lavvann fra ganske bra høyvann, og strømmen tok tak i lina. Som om jeg sto i en elv. Tenkte på Orkla. Og gleder meg til sommeren... Da skal jeg ta krokkoodilla på Mærk. Knallforhold altså- men intet fisk å skue.. Merkelig. Ingenting. Men men. Samma det. Kosa meg. Ingen som spurte om jeg hadde fått meg noe. Ingen heller som hadde brøyta park-plass. Holdt på å sette meg fast. Men samma det også. Hadde det fint.
  3. Fikk nyheten om Torgeirs bortgang først i går. Har kjent meg tom siden. Så ufattelig trist. Har savnet rapportene hans i høst, og det var kanskje derfor jeg ikke har vært innom her på en stund. I går ville jeg sjekke rapportene hans, fordi det begynte å rykke i kastearmen. Tok en liten tur ut for å hedre Torgeir i kveld. Har aldri møtt ham, men jeg føler jeg kjente ham på sett og vis. Dro til en opplyst brygge som Torgeir kanskje ville ha gjort på en kveld som denne. Med ullvanter og engangshansker som Torgeir tipset meg om. RS'en som han anbefalte meg. Fønvind i kveld Torgeir. Nesten litt sommerlig, og du hadde nok savnet is i ringene. Ikke en fisk å se, men ikke viktig i kveld. Hvil i fred Torgeir.
  4. Lenge siden jeg har fiska gitt. Kom meg ut en tur og endelig. Derrrr satt det en feit SØ på 750 gram på kroken. Kl. 21.00, synkesnøre, en medium fiskeimitasjon, lot den synke litt i en herlig tidevannstrøm og dro inn. Jaggu satt den på første kast gitt. Noen skikkelige sprang, men ikkeno real fight på RS stanga... Moro! Så flere SØ som hoppa høyt (kanskje den samme..), men ingen flere fisk på kroken. Herlig kveld i solnedgangen! Makaløst... Tror stedet huser Bassemann også, men må kanskje ut i båt? Nesodden sør leverte endelig for denne karen.
  5. Kan melde om mye sild i "midtre" Oslofjord. Store stimer særlig under noen opplyste brygger. Kunne fyllt flere av mors gamle norgesglass med sursild. Men liker det jo ikke. Mindre torsk og sjøørrett virker det som....... Der silda er. Mulig jeg bor midt i en silde stim om dagen. Antar at silda "rasker" med seg alt av føde. Og etterlater ørken til den andre fisken. Og de svære som jakter silda fra undersia blir vanskelig å ta på ei bittelita flua. Noe som har tips? Wobbler på femmerstanga?
  6. McPatton

    oslofjorden

    Ute et par kvelder nå. På Nesoddlandet. Sild og torsk. Sett mye sild i det siste. Litt eksotisk egentlig, men frykter vel at sjøørreten holder seg langt unna sildestimen. Silda spiser alt på sin vei. Ingen vak, litt underlige. Noen som ser det samme som meg etter at sola har gått ned? MORILD!
  7. Har ikke fiska mye i år, men det samme gjentar seg i år som ifjor. Det er november som gjelder rundt Fagerstrand! En kort tur i går og i dag resulterte med 1 SØ per tur og mange følgefisk og nafsing på flua (ei rosa reke). Endel lus på den ene fisken. Begge lever og svømmer videre fordi det sa jo morra at var sunt! I forhold til alle andre tider på året, virker fisken veldig ivrig og på bettet.
  8. Dette ble bedre tror jeg. Takk for tips Igor! [attach=1]
  9. Ser nyheter om diesel i fjordene rundt Langesund/Bamble. Har du (Toggi) vært å sjekket forholdene?
  10. Gratulere Joma! Bra at det har løsna. Tror jeg må karre meg litt sørover etterhvert...
  11. Så etpar flyndrer i går som svømte i overflata. Har sett det tidligere. Kanskje noe med gyting å gjøre?? Snappa ikke etter godsakene. Ellers er det usedvanlig mye sild rundt Fagerstrand/Svestad. Tar nesten på hvert kast. Og endel torsk. Men ikke SØ. Har kun observert SØ tidligere og hatt en på kroken som glapp, men nå er de borte...... Eller? Dårlig med vak - bortsett fra sildevak. Men det er liksom ikke så stas. Kanskje silda blir for mye for SØ'en?
  12. Så vak både kl 10.30 og 19.20 i dag (Svestad/Spro på Nesodden). Hadde kun torsk etter børstemarken, men nå skjer det svære ting når som helst. Svar på spørsmålet ditt: jeg hadde oppsøkt noen grunner på ettermiddagen/kveldstid, satt på flyt/int og en deilig svær mark på enden.
  13. Kort rapport fra Fagerstrand: sett 2 stk i dag (morratur med hund og datter). En av dem 2 kg +. Fikk skjelven selvfølgelig. Hadde en på i kveld. Oliven børstemark. Jeg var nok ørlite aggresiv får'n si. Ingen vak, men mange 5 cm rød-orange marker som jeg ikke helt vet hva er. Løsner i kalde Oslofjordbassenget nå. Juhuu!
  14. Husker noen karer som tok et par steinbitt på pilk litt lenger ut i samme bukta når jeg var ti/tolv år. De gikk rett til katten/bikkja sa de, for det var ikke matfisk akkurat. Det var kun torsk der i gården. Smartguys:) Bukta huser også piggvar, tunge +++++.
  15. Ellers kan jeg melde at jeg ganske snart har ca 1 kilo hundehår av typen portugisisk vannhund. Nå skal bikkja klippes. Ser ut som en uteligger. Brunt. Bør vaskes. Passer til streamers, tubefluer osv. Ca 7 cm. Selges per hekto Allergivennlig. Noen som kan gi råd på hvordan klargjøre hundehår til fluebinding?
×
×
  • Opprett ny...