Gå til innhold

Olagaard

Members
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Vi tok alt på hvit/oransje jiggy..Denne fisken hadde en 20cm sild i magen, som i sin tur var proppet med Børstemark, he he
  2. Endelig løsnet det for meg i år. Var ute med en kompis på torsdag, dette var eneste muligheten jeg hadde til å fiske denne påsken, og jeg har hatt noen timer med blanking bak meg hittil i år. Vi prøvde en helt ny plass på østfolkysten, som ga skikkelig klaff. Jeg fikk opp en nydelig en på 50 cm og 1,5 kg, kompisen fikk en fin på 1,2 - pluss at han mistet en 2kg+ . Ellers hadde vi flere mindre på land. Fortsatt god påske!
  3. Dette var trist å lese. En ekte fluefisker er gått bort. Hvil i fred.
  4. Brukte dagen i vannkanten i Larkoll-traktene i dag. Etterhvert som solen fikk taket, vannet begynte å stige, og vinden satte inn, ble det liv. Tror jeg fikk 12 stykker på land, én øyekroka ble middag. Så en del følgefisk, og hadde flere hogg. Dog ingen større en 43 cm, men gøy med så mye action - opplever det aldri i indre oslofjord.
  5. Har hatt et par-tre turer i det siste, forrige søndag var vi i Larkollen-traktene, fisket fra grålysning og en god økt utover . Alle hadde føling med fisk, men det endte med med en liten flis innom land. Etter mange timer uten å kjenne en drit, smalt det plutselig på hos meg, det var ingen liten fisk, men den slapp like fort som den satt. Kastet ut umiddelbart, og hadde konstant napping i flua på vei inn. Sjekket flua, og mistanken var riktig; kroken knakk i det første hogget. Dette var en litt rusten rekeflue, som jeg etter endel overveielser valgte å ta med, til tross for at jeg aldri bruker rustne kroker. Sjekket at krokspissen ikke var sløv, og tenkte ikke på muligheten for at kroken kunne knekke. Nå vet jeg bedre. Denne flua var den siste i en lang rekke jeg hadde tæsja denne dagen, det er lett å ty til fluebytte når dagen blir lang uten særlig kontakt med fisk, da kan en alltids bruke litt forskjellige approacher og teknikker mens man holder på. På torsdag ettermiddag bød muligheten seg til litt fisking igjen, og en kompis og jeg drusa ut til Svelvik-traktene hvor det er et flott rev som en eksil-Oslo-kompis skryter av. På dette revet sto tre voksne og tre unge gutter og dengte - noe skuffende for oss, men vi stilte oss opp i vika nedenfor. Jeg fikk en flott fisk på 43 cm. Sesongen er i gang!
  6. Olagaard

    oslofjorden

    Gratulerer med drømmefisken! Gøy å se at ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og at det belønnes. Oslo 1?
  7. Dæven for noen danske dyr. Drar selv ned for første gang, med et par kompiser neste onsdag........
  8. Wow! Grattis! Hvordan kjempet den?
  9. Tror det er slik at man må overskride gjeldende rekord med over 1%, ellers blir det tangering. Gratulerer med latterlig stor lyr!
  10. http://www.tv2nyhetene.no/magasinet/kan-ha-loesningen-paa-laksekrisen-3045336.html
  11. Olagaard

    BEST I TEST!

    Takk for supre svar og tips Toggi og Micke ! Blir lite fisking om dagen, da pappaperm og ekstremkulde er det dårligste utgangspunktet man kan ha, og det eneste jeg kan gjøre er å researche fra sofaen: tror jeg har lest meg gjennom nettet om snører og klumper.. Er lett å glemme "keep it simple stupid" da.
  12. Olagaard

    BEST I TEST!

    Her var det mange gode tips. Toggi; Jeg ser du skryter av Dan tackels klare intermediateline flere steder. Det oppgis der at disse er 25 meter lange. Er de så korte? Du nevner også at det er samme coating som 444. Er det samme beskaffenhet også? Tenker på kjerne/minne/tapering og synkerate. Hører gjerne også fra andre som har erfaring med Dan tackels clear int. Micke; Carron-lina du anbefaler til nattfiske, er det Jetstream Trout - Intermediate? og er hele snøret intermediate, eller er det "sink tip"? Foretrekker du hel line til nattfiske? har du noen anbefalinger til flytende skyteline? Og hvor kjøper du Gudebrod-braiden? Ble mange spm Noen som har prøvd å sette inn flytelina med synkeolje for å få den til å ligge under filmen ? GL Pike- snøret i s1/s3 skal prøves etter havabboren. Kom forøvrig over et SA Sharkskin til under halv pris, gleder meg til å prøve det til børste-nattefisket - har hørt og lest sprikende kritikker av dette snøret. På med litt sportstape på fingrene..
  13. Har du prøvd SA Wet cell ? Er minnefritt pga dacronkjerne. Mulig det har bytta navn til Mastery nå..?
×
×
  • Opprett ny...