Gå til innhold

Maяɪus_A_Book

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    2 466
  • Ble med

  • Dager vunnet

    23

Innlegg skrevet av Maяɪus_A_Book

  1. -Lars- skrev (På 11.1.2024 den 16.57):

    Jeg stiller nok i år også, men velger antakelig annen kjørerute enn i fjor 😆

    Vi burde antakelig kjøre et foredrag eller to om alle ørret-suggene vi landet i fjor Marius, og hvordan vi gikk frem for å lykkes, men må innrømme at jeg ikke har noe manus klart.

    Jo det kan vi godt gjøre. Kanskje greit å legge inn et kvarters pause, vi snakker jo her om et foredrag på 5-6 timer. 👍

    • Lik 2
  2. Klart jeg kommer 😎

    Det ryktes om albinoelg og grønnlilla krontiur i skogene rundt åstjern denne vinteren, så her vanker det også muligheter for å sanke sjeldne bindematerialer for de eventyrlystne.

    Men jeg nekter å delta hvis ikke Lars Ninive skal være med. Men ved nærmere ettertanke er det jo ikke lange veien til Raufoss for å kidnappe han. 👍

    • Lik 1
    • Haha 2
  3. Var ute en tur for en uke siden. Har ikke blitt så mye fiske på meg i år, men første fisken for året ble en flott streamerfisk. 
    Var egentlig ute for å kikke litt etter flyvemaur og kanskje en vulgata eller to, men de var fraværende. Da ble det noen kast med streamern i stedet, og jammen dro det på en flott fisk.
    Det var en flott hannfisk som var 66 cm lang, og godt over 3 kilo.
    Tatt på Robbans articulated godzonker, bundet av Robert med ekstra Robbanmojo.

    zonker (1 of 1).jpg

    ørret (1 of 1).jpg

    • Lik 18
  4. 12 timer siden, Roaas skrev:

    Siterer Ravi; ta skikkelig sats å kliner til med hjemmebrent bevegelse.

    Håper belly og synk skal hjelpe litt.

    Men, jeg har ett par streamere nå, men hvis du skulle tatt med deg 3 streamere på en sånn tur, i denne varmen, relativt midt på dagen, hvilke hadde du tatt med?

    Craftfurigle, Robbans godzonker, samt en øyenstikkernymfe. Finner alle i fluedatabasen. :-) De to første med flyteline, den siste kan fiskes med flyt eller intermediate.

  5. 1 time siden, Truls skrev:

    Det var det jeg tenkte også, men litt usikker på hvor aktivt den jakter. Får man den til å jakte på ei flue..?

    Blir nok en prøvetur. Frister veldig!

    Kjør saaaaakte inntrekk på gjedda når det er kaldt i vannet :-) 

    • Lik 1
    • Takk 1
  6. Synkeliner er helt klart å anbefale. Om du fisker fra land holder det nok med synk 1. Om du fisker fra belly eller båt kan det være en stor fordel å supplere med hurtigsynk. 

    Selv bruker jeg synkeliner på 150 grain (dette tilsvarer hurtigsynkende) på en stang i klasse 5/6 som jeg fisker på kantene i overgangene mellom dypt og grunt vann. Da fisker jeg fra belly. Ikke så flink til å finne fram streameren når jeg går langs land. Er jo digg å slappe av i lyngen å sole seg også. ;D

    Til fortom pleier jeg bare å benytte ca. en stanglengde med 0,25.

    Har ikke mye erfaring fra streamer i fjellvann. Det er sikkert litt andre metoder som funker der. Jeg fisker mest i skauen, og har brukt mye tid med streameren der. En og annen fisk har det blitt også, og oftest ganske mye større enn de man vanligvis får på tørrflua. Alt etter forhold, og begge deler kan være like morsomt.

  7. 5 timer siden, Truls H. Johnsen skrev:

    Har vurdert å lage opp en del av de muppetsene, men vært litt skeptisk pga krokplasseingen helt foran på flua. Har dere opplevd noe særlig bomhugg på disse, og kunne de like gjerne vært bundet på en stinger (ser bindevideoen om en stund...)? (Ps, bare gøy med litt skrytebilder<<l, gjør meg bare mer lysten på å satse litt)

    Jeg tenker i hvert fall bruk ab belly. Har kajakk også, men er ikke så komfortabel med å fiske fra den. Mulig det er en tilvenningssak(?)

    Ikke hatt noe problemer med at fisken ikke sitter.

    • Takk 1
  8. 9 timer siden, Rolv Seehuus skrev:

    Huh - har du link eller noe som dokumenterer dette forbudet? (Eller er det snakk om en annen type 'sperring'?) Forsøker google litt, og det eneste jeg finner er at det er fritt fiske i Øyeren og tilsluttende elver, og ingenting om forbud i Øyerendeltaet. Jeg hadde blinka meg ut dette området for en tur eller tre på vårparten, men veldig trist om det skulle være ulovlig å fiske der :(

    https://www.rb.no/lokale-nyheter/strengere-regler-rammer-fiskerne/s/1-95-6551938

     

    Finnes også en kartoversikt på pdf om en søker på "ferdselsforbud Øyeren"

    Fautøya er så vidt jeg vet utelatt reglene. Også kan man jo fiske høyere opp i Nitelva. Men er ikke like kult der. ;D

    • Takk 1
  9. Jeg brukte klasse 7 da jeg fisket gjedde. Fikk en aha opplevelse da jeg begynte med line som var beregnet på gjeddefiske med tapering beregnet på store fluer. Da ble livet lettere. :14_relaxed:

    Lurt det som Truls nevner om å bruke lette materialer som samtidig skaper volum. Materialet som heter big fly fiber var favoritten, og favorittflua var pike muppet. Ligger bilde av mønsteret i artikkelen til Robert. Mulig det ligger i fluedatabasen også.

    Sort med rød krage var en vinner i  farget vann i Øyeren. Og hvit med rød krage når det var mindre farget vann.

    Tidlig i sesongen gikk det i mer fluoriscerende farger som oransj og chartreuse.

    Gjeddefiske ble liksom ikke det samme for meg etter øyerendeltaet ble sperret for fiske. Det var så kult å fiske der, nesten som å fiske i mangrovene i tropene, med elveløp og flats overalt. Fikk jammen litt lyst til å fiske gjedde igjen nå, vet jo om et par vann med fin gjedde i. Sikkert moro med bellybåt.

    Ok, et lite skrytebilde tilslutt da. Hehe, men dette er ekte fiskeglede. ;D Første gjedda over ti for meg.

     

    14063852_10157425662425602_723994503542698873_n.jpg

    • Lik 7
  10. Denne filmen er også verdt å titte på, og kan leies på vimeo for 50 spenn.

    Noen år siden jeg så den, men husker at jeg likte den da.

    Hadde den på DVD før, prøvde å finne den da jeg tenkte du kunne få låne den Truls, men fant den ikke. Skal iallefall si ifra om den dukker opp. :)

    • Lik 2
    • Takk 1
×
×
  • Opprett ny...