Jump to content

Maяɪus_A_Book

Medlem NFF - 2017
 • Content Count

  2458
 • Joined

 • Days Won

  22

Maяɪus_A_Book last won the day on June 8 2019

Maяɪus_A_Book had the most liked content!

About Maяɪus_A_Book

 • Rank
  Storprater

Recent Profile Visitors

2966 profile views
 1. Slovenia har de siste årene blitt et populært reisemål for norske fluefiskere. Her kommer en liten reiseguide for de som ønsker å prøve seg på en slik tur. Jeg har vært så heldig å fått en venn av meg som heter Gašper til å skrive en artikkel som jeg har oversatt til Norsk. Han er i tillegg til å være lokalinnbygger også fluefiskeguide og driver egen fluefiskebutikk i et av de beste fiskeområdene i Slovenia. Jeg har også skrevet en egen del i denne artikkelen med litt av mine erfaringer, som forhåpentligvis kan inspirere noen til å reise nedover. Tekst og foto: Gašper Jesenšek Gene
 2. Var ute en tur for en uke siden. Har ikke blitt så mye fiske på meg i år, men første fisken for året ble en flott streamerfisk. Var egentlig ute for å kikke litt etter flyvemaur og kanskje en vulgata eller to, men de var fraværende. Da ble det noen kast med streamern i stedet, og jammen dro det på en flott fisk. Det var en flott hannfisk som var 66 cm lang, og godt over 3 kilo. Tatt på Robbans articulated godzonker, bundet av Robert med ekstra Robbanmojo.
 3. Craftfurigle, Robbans godzonker, samt en øyenstikkernymfe. Finner alle i fluedatabasen. :-) De to første med flyteline, den siste kan fiskes med flyt eller intermediate.
 4. Kjør saaaaakte inntrekk på gjedda når det er kaldt i vannet :-)
 5. Kult Rune :-) Kan også glatt anbefale boka til Harrop, "Learning from the water" for de som vil utforske han litt.
 6. Synkeliner er helt klart å anbefale. Om du fisker fra land holder det nok med synk 1. Om du fisker fra belly eller båt kan det være en stor fordel å supplere med hurtigsynk. Selv bruker jeg synkeliner på 150 grain (dette tilsvarer hurtigsynkende) på en stang i klasse 5/6 som jeg fisker på kantene i overgangene mellom dypt og grunt vann. Da fisker jeg fra belly. Ikke så flink til å finne fram streameren når jeg går langs land. Er jo digg å slappe av i lyngen å sole seg også. Til fortom pleier jeg bare å benytte ca. en stanglengde med 0,25. Har ikke mye erfaring fra streamer i fj
 7. Mårn, mårn! Tenkte å binde ei flue i mars jeg også. Og et par i april kanskje. Også binde ca 97 fluer på de to siste dagene før isen går.
 8. Har sjølsagt kjøpt nytt medlemskap for ffs 2018.
 9. Hmmmm tror jeg må bli med dit en dag Robert. Men da må du love meg god rødvin. :-) Anbefaler andre å lese del 2, 3, og 4 også. Bra jobbet og flott rapport.
 10. Dette ser interessant ut. Forslag til ny «Forskrift om fiske etter innlandsfisk i vassdrag med anadrome laksefisk (laks og sjøørret), samt fredningssoner ved utløpet av slike vassdrag
 11. Ikke hatt noe problemer med at fisken ikke sitter.
 12. Finnes også en kartoversikt på pdf om en søker på "ferdselsforbud Øyeren" Fautøya er så vidt jeg vet utelatt reglene. Også kan man jo fiske høyere opp i Nitelva. Men er ikke like kult der.
×
×
 • Create New...