Jump to content

Maяɪus_A_Book

Medlem NFF - 2017
 • Content Count

  2457
 • Joined

 • Days Won

  22

Everything posted by Maяɪus_A_Book

 1. Var ute en tur for en uke siden. Har ikke blitt så mye fiske på meg i år, men første fisken for året ble en flott streamerfisk. Var egentlig ute for å kikke litt etter flyvemaur og kanskje en vulgata eller to, men de var fraværende. Da ble det noen kast med streamern i stedet, og jammen dro det på en flott fisk. Det var en flott hannfisk som var 66 cm lang, og godt over 3 kilo. Tatt på Robbans articulated godzonker, bundet av Robert med ekstra Robbanmojo.
 2. Craftfurigle, Robbans godzonker, samt en øyenstikkernymfe. Finner alle i fluedatabasen. :-) De to første med flyteline, den siste kan fiskes med flyt eller intermediate.
 3. Kjør saaaaakte inntrekk på gjedda når det er kaldt i vannet :-)
 4. Kult Rune :-) Kan også glatt anbefale boka til Harrop, "Learning from the water" for de som vil utforske han litt.
 5. Synkeliner er helt klart å anbefale. Om du fisker fra land holder det nok med synk 1. Om du fisker fra belly eller båt kan det være en stor fordel å supplere med hurtigsynk. Selv bruker jeg synkeliner på 150 grain (dette tilsvarer hurtigsynkende) på en stang i klasse 5/6 som jeg fisker på kantene i overgangene mellom dypt og grunt vann. Da fisker jeg fra belly. Ikke så flink til å finne fram streameren når jeg går langs land. Er jo digg å slappe av i lyngen å sole seg også. Til fortom pleier jeg bare å benytte ca. en stanglengde med 0,25. Har ikke mye erfaring fra streamer i fj
 6. Mårn, mårn! Tenkte å binde ei flue i mars jeg også. Og et par i april kanskje. Også binde ca 97 fluer på de to siste dagene før isen går.
 7. Har sjølsagt kjøpt nytt medlemskap for ffs 2018.
 8. Hmmmm tror jeg må bli med dit en dag Robert. Men da må du love meg god rødvin. :-) Anbefaler andre å lese del 2, 3, og 4 også. Bra jobbet og flott rapport.
 9. Dette ser interessant ut. Forslag til ny «Forskrift om fiske etter innlandsfisk i vassdrag med anadrome laksefisk (laks og sjøørret), samt fredningssoner ved utløpet av slike vassdrag
 10. Ikke hatt noe problemer med at fisken ikke sitter.
 11. Finnes også en kartoversikt på pdf om en søker på "ferdselsforbud Øyeren" Fautøya er så vidt jeg vet utelatt reglene. Også kan man jo fiske høyere opp i Nitelva. Men er ikke like kult der.
 12. Robert hadde jaggu laget en flott bindevideo på flua jeg mente. Denne gir mye volum og silhuett. Og er lett å kaste.
 13. Jeg brukte klasse 7 da jeg fisket gjedde. Fikk en aha opplevelse da jeg begynte med line som var beregnet på gjeddefiske med tapering beregnet på store fluer. Da ble livet lettere. Lurt det som Truls nevner om å bruke lette materialer som samtidig skaper volum. Materialet som heter big fly fiber var favoritten, og favorittflua var pike muppet. Ligger bilde av mønsteret i artikkelen til Robert. Mulig det ligger i fluedatabasen også. Sort med rød krage var en vinner i farget vann i Øyeren. Og hvit med rød krage når det var mindre farget vann. Tidlig i sesongen gikk det i mer fluo
 14. Denne filmen er også verdt å titte på, og kan leies på vimeo for 50 spenn. Noen år siden jeg så den, men husker at jeg likte den da. Hadde den på DVD før, prøvde å finne den da jeg tenkte du kunne få låne den Truls, men fant den ikke. Skal iallefall si ifra om den dukker opp.
 15. Bra Truls, det må jeg teste. Du har sikkert lest denne artikkelen som Robert har laget om gjeddefiske, men legger den med for de som ikke har lest den. :-)
 16. Kanskje surstrømming kan jage bort brunsneglene i hagen din Pål?
 17. Blei kul effekt med det materialet der med lim. :-) Må testes.
 18. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 62/100 Min tid 70 sekunder  
 19. Noen som har prøvd disse?
 20. Se på quiz Fluemønsterquiz del 2 Lager en fluemønsterquiz til. Fikk ikke mer en fem spørsmål pr. quiz så her kommer del 2. Submitter Marius_A._Book Tid 5 minutter Type Gradert Modus Submitted 27. juni 2017 Category Fluemønster
 21. Se på quiz Hvilket fluemønster? En liten fluemønsterquiz. Har funnet noen fluemønstre, som jeg tenkte det kunne vært gøy å lage en quiz på. Noen mønstre er kjente, og noen er kanskje ikke fullt så kjente. Lykke til. Submitter Marius_A._Book Tid 2 minutter Type Gradert Modus Submitted 27. juni 2017 Category Fluemønster
 22. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 87/100 Min tid 67 sekunder  
×
×
 • Create New...