Jump to content

Halvor01

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helt strøken, som ny Scott A4 904 fluestang Corduratube og oppbevaringstøy inkludert Kan sendes Oppdatert pris: 1400kr
 2. Du sier du vurderer Fario, og det tror jeg du gjør klokt i. Jeg er ganske fersk selv, men den passer meg perfekt. Ganske dyp og rolig, men ikke for myk. Akkurt perfekt til generelt tørrfluefiske i klasse 4 og 5. Jeg har selv den gamle modellen, men den nye classic ligner visst endel. CRS modellen er raskere hvis du liker det. Koster i overkant av 3500 ny, men du kan plukke opp en brukt for under 2000 spenn. Mye rimeligere enn å gå for en toppmodell sage/winston/scott. Mange i tillegg til meg som synes at farioen nesten kan sammenlignes med disse. Husk at dette kun er min mening, og lykke til med stangvalg!
 3. Det beste tipset jeg kan gi deg er bare å bruke litt ekstra tid på å rette ut fortommen (og fluesnøret) skikkelig før du begynner å fiske. Lag god friksjon med hånda, og strekk ut noen sekunder. Repeter flere ganger, så får du en fin og minnefri fortom. Fortomstrekker funker også. Gjelder med både fc og nylon. Hvis du vil få nylon til å synke er det bare å skrubbe med noe du finner i vannkanten (mose/sand/torv osv), eller bruke mud.
 4. Halvor01

  904 Fario

  Har en 9 fot #4 Fario (første modellen) Ønsker å bytte mot en dyp #5 Åpen for andre bytter også, bare å sende PM!
 5. Jeg har prøvd forskjellige våtfluerigger med flytsnøret, men jeg syns det blir for mye tull og surr når jeg bruker flere fluer. Ikke har jeg fått noe mer fisk med det heller. Synes det er vanskelig nok å kaste med en flue jeg De få gangene jeg har satt på en muddler eller bugger har jeg fått napp, og jeg synes ihvertfall det er dritspennede når fisken ekspolerer på flua, spesielt i så klare vann som jeg fisker i. Å nidra en streamer er ikke noe jeg holder på med heller, hvis fisken ikke biter på det, ja da tar jeg meg en pause i lyngen isteden... Båt har jeg dessverre ikke tilgang på
 6. Her oppe på fjellet er det ofte at forholdene ikke tillater tørrfluefiske med #4 stang. Siden jeg er en av de som ikke gidder å vente i timesvis på at vinden skal stikke, har jeg nå bestemt meg for å rigge reservespolen til 6er stanga til streamerfiske. Fordi jeg er ganske grønn innenfor dette feltet trenger jeg hjelp fra dere erfarne slukfiskere Hvilket type snøre? (Synkegrad, glassline etc) Hvilken fortom? (Tykkelse, lengde, materale) Og sist men ikke minst hvilken flue? Jeg vil IKKE ha noen diskusjonstråd om at streamerfiske ikke er ordentlig fluefiske og sånt tull. Slike tråder er det nok av fra før, så dere "tørrfluepurister" hold dere unna! Alle tips mottas med stor takk!
 7. Halvor01

  DT-liner

  Jaha, jeg har ikke noe erfaring med dette selv så jeg kan kanskje prøve p noen kinaliner først. Hvis det ikke funker kan jeg bare bruke @Truls H. Johnsen sin metode som jeg vet funker. Poenget er bare å ha noe å feste fortommen i og at den ikke trekker vann inn i kjernen og synker.
 8. Halvor01

  DT-liner

  Etter litt sjekking her på forumet og det amerikanske, gikk jeg til innkjøp av et gt90 til i #4. Kjøpte også med en boks linedressing til 4pund. Ser bare gode tilbakemeldinger på nettet. Den lange baktaperingen virker spennende, spesielt til stillevannsfiske som jeg hovedsaklig driver med. Ser for meg ut som at det har en god blanding av å lade tidlig og samtidig kunne holde line i lufta. Det er det ikke mange liner som har;) Når barrio i tillegg koster under halvparten av high-end aktører med gratis frakt virker det jo veldig lovende! Er bare spent på coatingen og flyteegenskaper. La merke til at de kommer uten loop, så jeg lurer på om jeg skal kjøpe noen krympeslanger på ebay eller bare surre igjen med bindetråd og lim. Vet det ligger noen tråder om dette her på forumet. Noen som har tips til en enkel og bra loopløsning?
 9. Halvor01

  DT-liner

  Tok rådet ditt da jeg har akkurat handlet endel snører fra ebay, og denne gangen kjøpte jeg også et par DT liner fra merket Maxcatch. Hvis du ikke har hørt om det, bør du sjekke det ut! De har alt mulig av flueutstyr. Har testet flere av linene dems er knallgode, spesielt denne: Denne minner meg mye om rio perception linene fordi den har veldig lite stretch og null minne. De har også en som heter "gold" som er basert på rio sin gold. Kjempe verdi for pengene denne også. Anbefales for de som ikke vil ut med 800 spenn for ei line!
 10. Halvor01

  DT-liner

  Jeg vurderer å kjøpe et par DT liner til #4 stanga mi. Kanskje jeg må ned en klasse med tanke på at det ikke er noe runningline(?) Taperingen på de fleste ser jo fornuftig ut i forhold til presentasjon og kontroll. Har oppfattet at DT liner får veldig liten oppmerksomhet, er det noen spesiell grunn til det? Vil gjerne høre tanker om dette fra folk som har prøvd det selv.
 11. Halvor01

  Scott A4

  Hvis man kan bruke lette stenger, ja så bruker man lette stenger. Sånn er det bare! Det er bare en annen feeling å få fisk på en #4 og en #6. Både kastingen og kjøringen er morsomere synes nå jeg da.
 12. Halvor01

  Scott A4

  Høres bra ut Jarle! Må bare innrømme at jeg er en fan av myke stenger. Vil du si den føles riktig klassifisert? Håper at ikke #4 føles ut som en #5
 13. Halvor01

  Scott A4

  Skal satse mer på ørretfiske i år, og gikk derfor til innkjøp av en Scott A4 og GuideLine Fario CRS (begge brukt) Fario har jeg prøvd før, så jeg vet litt hvordan den er, men jeg lurte mest på om noen har prøvd A4? På Scott sine nettsider beskriver de den som mediumrask-rask, mens de jeg har pratet med oppfatter den som mykere, og nærmere medium. Noen der ute som har prøvd den?
 14. Dere vet ikke hvor heldige dere er nede ved kysten! Her oppe på dovre går ikke isen før i jun/juli. Men når det kommer godvær etter vannet har blitt isfritt, ja da må en stå klar med mygg på fortommen. Ahh kjenner jeg begynner å glede meg. Ligge i telt på fjellet å bare ta det helt med ro og fiske, ja det er livet det! På denne tiden av året er det bare å sitte å lese på forumet og forsterke abstinensene ytterligere. Noen løser det med å kjøpe nytt utstyr, mens noen har andre aktiviteter på vinteren. For det er bare å ta det med ro folkens, vinteren har så vidt begynt
×
×
 • Create New...