Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  4731
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  460

Posts posted by Truls

 1. Jeg har noen prosjekter liggende, og i løpet av et par rolige dager har jeg fått gjort alt frem til dreiing av håndtak, og lakking av surringene. 

  Stangemnet er en Bloke XGNP 9 fot #5, med snakebrand universal snakeringer, og et Alps RA701 snellefeste i tichrome/gunsmoke. Plaine surringer med en diskret pyntesurring på stangskjøtene i samme farge som ringer og snellefeste for å legge til en liten detalj. Flor gradert kork er en selvfølge når men dreier håndtaket selv.

   

 2. Det ble en bonustur som ikke var planlagt, og som jeg var skeptisk til å ta da forventningene til overflateaktivitet var mildt sagt laber. Men kona hadde lyst til å gjøre noe hun ikke pleier så da tok vi med telt og masse pikkpakk og dro avgårde.

  Og det var omtrent like lite aktivitet som forventet, med ytterst få vak og mer vind enn forventet. De gangene det løyet så var det en og annen fisk som viste seg og først i det sola gikk ned var det greit med fisk som viste seg.

  I det vinden tok seg opp havnet jeg på kastehold av hva som så ut som en fin fisk og etter et par kast så fikk jeg presentert bra og dro litt forsiktig i lina for å lirke litt liv i flua så kom en stor kjeft opp og man hørte smattet når den tok før den viste ryggfinna og i det halefinnen hadde vinket farvel så var det bare å stramme opp. Tilslaget rikket ikk på fisken og jeg strammet mer og mer uten at den rikket seg.

  Den dro avgårde og backingknuten forsvant så vidt utenfor stangringene før den snudde. Det ble en ganske lang og heftig kamp i dypet rett under meg, og noen utras på 10 -15 meter. Vannet er unaturlig klart og jeg fikk glimt av det som mest så ut som en ubåt. Jeg gikk seirende ut, fikk håvet og gjenutsatt en nydelig ørret på 58cm og 2,2kg. Det er nettopp slike fisker som gjør det verd åbruke tid i dette vannet som stort sett kun gir deg grå hår og går under kallenavnet frustrasjonsvannet...

   

 3. Nå om dagen så er det egentlig vanskelig å få tak i dårlige stenger, så kjøper du et kit fra et anerkjent merke så er det god kvalitet du får. Det som kan være en utfordring er hvor godt utstyret passer deg, og hva du foretrekker. Og akkurat det er en utfordring med så mange merker og modeller. Jeg ville styrt unna de stiveste og de dypeste stengene, om man klarer å finne infoen, og bare lært meg å bruke det man kjøper best mulig. 

  Jeg kikker nysgjerrig på mye utstyr og ender gjerne med en magefølelse om hva jeg har lyst på. Noen ganger blir det bom, andre ganger fulltreff. Men alt av dagens utstyr er brukbart så om man ikke synes det er optimalt så venner man seg til det med litt tid og bruk.

   

 4. Huff, røyk på en sånn en gitt. Ble litt mo i knærne av finishen og hadde øyeblikkelig byggeprosjektet planlagt i det jeg så bildet og trykket på "les mer"

  Stangdesigneren jobbet tidligere for cts, men fortsatt med stenger, så dette er top notch!

   

 5. I de antall de opptrer denne sesongen, og de senere sterke sesongene så ser det ut at de er nærmest umulig å bli kvitt. Men hvor mye påvirker de egentlig, det jeg har lest fremstår som mye synsing og "i verste fall tenkning"

  I de elvene de har sameksistert over lengre tid så ser det ut til at begge arter er tilstede og laksen ikke trues så veldig (?)

   

 6. Joda, det er jo fluefiskerelatert, bare følte jeg dro det vel i retning av noen "skitne tanker"

  Men på den annen side, så har jeg en tilsvarende liten elv rett ved. Jeg har tatt fisk på 35-40 cm der, ikke mange... men det er mest 15-20, men det er et nærfiske jeg burde utnytte, da det er gangavstand hjemmefra. Noen gode tips/ ideer om hvordan jeg bør gå i gang. Virker jo som du har fått veldig god dreis på det fisket

 7. Ja vi finner alle våre nisjer (eller fetisjer) innen fluefiske :108_metal:

   

  Edit... ved senere ettertanke så burde jeg kanskje ikke brukt kombinasjonen av spennende utforskning og naken-nymfing om hverandre i innlegget mitt. Godt jeg ba om å slippe bilder i hvert fall. ppcrazyeyes

  Sorry, nå dro jeg denne tråden et stykke på feil vei kanskje.

 8. Kult med den typen utforskning. Å finne nye måter, og å prøve ut nye ting er viktig, og en stor del av læringen innen fluefisket synes jeg. Bra innlegg dette, og det er ikke alltid det er størrelsesjaget som er viktigst. Har en tilsvarende elv rett i nærheten som jeg burde bli flinkere til å bruke!

  Men dropp rapporter om naken-nymfing er du grei... legg de i hvert fall inn uten bilder.

 9. Har vært lite insekter å se en periode, og varmt i skogsvannene... og å fiske gjedde med popper blir aldri helt feil det. Det var aktivitet i rykk og napp, og varierende hvor heftig de gikk til verks, men når gjedda kliner til i overflaten så skjer det noe med adrenalinet ;D

  Hadde ingen forventninger om stor fisk eller voldsomt med action men med 15-20 kontakter, hvorav flere på bare et par meters hold, så ble det adrenalin og action som bare det! Største på ca 3 kg, men flest på 1,5-2 som var i det virkelig fightervillige hjørnet. 

  Man kroker ikke så mange på popper, men for et sjokk når det plutselig eksploderer opp ei gjedde fra dypet på få meters hold! Dette burde prøves!

   

 10. Så gøy! Ungene kan du gi fluestang så fort som mulig, men det er jo best å jukse litt i starten, sette på en agnbit og fiske bergnebb eller småabbor. Så tar man forsiktig inn kasting og drar småørret i en liten elv eller bekk. Viktigste i starten er at det skjer noe jevnlig. Og er det fluestang i bruk, er det den de lærer å håndtere.

  En litt fargesprek glassfiber er jo artig, og tåler en del mer enn karbon, om de ikke er helt forsiktige

 11. Ikke godt å si, det er ikke alle fluer som har navn. Mange egne kreasjoner ute og går.  Sort kropp og perlehøne ser det ut som. Du kunne tynnet litt i perlehøne fjærene, så har du en spider-lignende sak med litt bevegelig hackle. Kan være effektivt fisket på flytesnøre fisket med rolige inntrekk like under vannfilmen i skumringen.

   

 12. Runar Dankel skrev (15 minutter siden):

  Jaaaaaaaaaaa! Der satt den! 264,21 herlige gram med ørret tatt på lakseflue på #8 stang. Kjente det knapt (sa brura). 
   

  Da er neste milepæl å få en på tørt. 


  Takk til @Testicular Momentum for lån av stang

  Gratulerer! Blir noe litt annet på en treerstang! Bare å glede seg 

   

 13. Det er helt klart krokøyet som blir mindre. Sikkert fordi krokprodusentene skal spare materiale, og dermed kostnader ttongue

  Jeg har slitt med det selv denne sesongen, og bestilt meg den svarte. I tillegg skal jeg være litt flinkere til å gjøre det enkelt for meg selv når jeg binder og ha litt mer avstand til krokøyet, så hodet/superlim ikke konkurrerer om plassen.

  Hvordan tror du den vil funke på f.eks once and away som har cdcvinge pekende opp langs krokøyet?

   

 14. Av og til klaffer det meste... Man observerer vannet, ser en fisk som holder på i et bestemt område som ser skikkelig fin ut... Man sniker seg forsiktig i posisjon, man får presentert bra, flua flyter perfekt, ørreten ruller rolig over flua. Først hodet, så ryggfinna og man rekker å se halen vinke farvel før man strammer kontrollert opp og det svarer tungt og drar ut på backingen før man føler at man får kontroll. Etter en stund med flere utras og tung stanging og noen nervepirrende minutter så så får man kontroll og til slutt håvet en vakker ørret! Slike øyeblikk er det man jakter etter! Og så å se en så flott fisk gli ut i det fri igjen, så føles det bare. Ja, det føles bare bra!

 15. Ikke prøvd akkurat denne, men en klinkhammer med svart kropp og svart hackle og en hvit, brun eller grå kort fallskjermvinge har fungert når jeg ikke helt greier å se hva de tar

  Av og til...

   

 16. Ikke så godt å si hva de tar, men jeg har sett i mine vann at det er noe smått og svart som har utløst skikkelige plaskevak. Til tider vrient til umulig... Har lurt noen på vårflue fisket med mye liv og risting på stangtuppen. Sesongen er ikke over, men c&r er vanskelig med høy vanntemperatur. Vaker de kan de fanges på tørt, men da bør det fiskes i vann hvor man kan ta ut fisk. 

  Unner deg virkelig en ørret på tørt nå! 

 17. arild johansen skrev (38 minutter siden):

  Hei.Skal på en liten feretur og besøke datter i Rørvik.Tenkte å ta med fluestanga.Er det noen bra plasser for sjørret i rørvik området?.

  Velkommen til forumet, dette er ukjent territorie for meg så svaret blir mer generelt. Nå som det er varmt, så er mye av fisken på matjakt langt ut mot åpent hav og steder med mye sild, brisling og tobis blir ofte oppsøkt. Det er gjerne litt kjøligere vann, og mer bølgeskvulp og strøm som gir mer oksygen i vannet og samler næring. Prøv og finn noen steder hvor det blir mye fart i vannet pga tidevann, og fisk på utløpssiden av disse, eller i strømkantene. De mer tradisjonelle sjøørretplassene vil kunne levere, men da som regel natt og grytidlig morgen. 

 18. I stille vann er det marginata og vespertina som er min beholdning, men vulgata i de vannene der den finnes. 

  Marginata får jeg mest på fallskjermflue, vespertina så er det krøpling og en nohackle variant med harelabb som fanger best (min mening)

×
×
 • Create New...