Gå til innhold

Trønderflua

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Trønderflua

    Lyr!

    Tror varmen har sent lyren ned til dypet. Har vært 5,6 turer nå, med bare 1 fin fisk på 4kg, ellers har det stor sett vært tørt. Får vel vente til høsten siger inn og kvelden/natta faktisk blir mørk igjen.
  2. Det får vente en stund nå gitt. Må binde full flueboksen igjen, samt at jeg skal ut igjen å lete i natt. 8 timers økt i skogen. Må nesten ta meg en tur over å låne litt jiggy matriale av deg. ;D
  3. sier ikke at du er amatør, men man bør helst ha kjent en lyr på 7kg dra på en 7er for å vite om det duger med slik utstyr. laks i elv kan ikke sammenlignes i det hele tatt Blir litt som å skyte spurv med kanon. Mulig jeg husker feil, men han spurte om han hadde for lange haler på fluene sine og om det var derfor han mistet fisk? Nei jeg har ikke lyr på 7 kg på flue, men jeg har fått mye annet stort på #5 i sjøen. Jeg mister heller en stor fisk de gangene det måtte skje enn å få mye fisk på en stiv kjepp i klasse 8 eller høyere, selv om jeg ikke jeg tror det har med om du bruker #5 eller #10. Dette kommer vell ann på va du fisker etter om det blir å skyte spurv med kanon. fisker du etter stor saltvannsfisk så synes jeg en 8er er et minimum. Det er jo mye lettere å temme fisk med detteutstyret slik at fisken kan settes ut igjen. jeg har fått føle hvordan en min 7er kjepp ble forvandlet til en en liten kvist i møte med stoor lyr.. Men om halen er for lang er vanskelig å si uten å ha sett fluene dine. men bind noen med kortere hale for å sjekke. jeg bandt mine laksefluer med korte vinger for jeg var sikker på at laksen bare smakte litt på hårene storfemti sin lyr mitt møte med lyren http://vimeo.com/2251532 Fluene jeg bruker er lett modifiserte varianter av storfisk flua deres. Litt vanskelig å måle, men jeg tror ikke halen er mye lengre en den Igor binder på videoen sin. Har ingen ferske liggende nå, de er alle skambanka av lyr, så må nesten binde en ny en for å få ut et bilde, og det gidder jeg ikke nå da jeg har vært på leteaksjon i hele natt og er dødssliten.
  4. Ja det var en fin start på lyr karrieren din den der ja. Grattis med ny pers, og neste gang må vi sørge for å ha litt bedre tid.
  5. Det ser ut til at det biter best fra rundt 21.00 til 02.00. Med sporadiske dødtider som varer i 30-40 min. Var ute en tur i går kveld / natt (21.30 til 03.30) og det ble sinsvakt mye middels stor sei og lyr (1 - 2 kg) samt en bamse på 4.6kg. [attachthumb=1] [attachthumb=2] Hadde også denne gangen kontakt med skikkelig muskel, men det ble bare med kontak denne gangen før den slapp. Lurer på om jeg har for lange haler på fluene, for det er sykt mye fisk som ramler av etter 5-6 sekunders kamp... Men bare for å påpeke dette for de av dere som enda ikke har kjørt lyr på 2kg+ på fluestang...det er så sykt rått at det bare MÅ prøves!! I løpet av de 2 først sekunder etter tilslaget, så fyker alt løsnøre og gjerne mye av snella i et helt sinsvakt utras. Det er så RÅTT!! ;D Tør ikke tenkte på hvordan det må være å kjøre en 10kg's lyr... :o
  6. Skal vi se om vi får fiksa disse bildene da.... Det siste bildet ble litt uklart desverre...men det er en lyr på 4.9 du så vidt skimter der. [attachthumb=1] [attachthumb=2] [attachthumb=3] [attachthumb=4] [attachthumb=5]
  7. Hei! I går kveld / natt, tok jeg med med fluestanga til Skarnsundet (For de av dere som vet hvor det er), og det var noe av det råeste jeg har vært borti. Starta pent med en lyr på 2.6 på tredje kastet, hvorav fluestanga gikk tvers av på midten i et utras. Regner med den hadde fått seg en liten kakk eller no...men garantien skulle holde. Så gikk det noen timer uten noen form for fisk, hvor vi benyttet sjangsen til å mekke bål å koke kaffe og slappe av litt. Og plutselig så eksploderer det i fjera, og det villeste fiske jeg har vært borti starter. Det formelig koker med lyr i 1.5 - 2kg klassen, og et kompis av meg kroker et beist på 4.9 kg på flua. For en kamp! ;D Rett etterpå har jeg et hugg som jeg trodde var bunn, men bunnen starta plutselig og flytte på seg, og etter maaange lange utras over ca 20 min kom det sigende en smellfeit torsk på 6.8 kg. 6'ern fikk kjørt seg.... Etter ca 1 time med med "smålyr" smallt det på en fisk som bare stakk til havs i en sånn fart at jeg ikke klarte og holde igjen løs sena, og etter 15-20m med backing ute i et lang utras så røyk fortommen. :-[ Så nå er det bent ut slutt med utelukkende å fiske etter SØ med flue...for dette var uten sidestykke det mest råe fluefiske jeg har vært borti. Lyr er en helt sinsvak rå fisk å få på flue. Og det beste med hele turen, var at vi 2 som fiska med flue dro fisk på fisk, mens de 2 stakkarne som sto med sluk...ikke fikk en dritt. Ps...finner ikke overførings kabelen min til kameraet..så bilder får jeg komme med når jeg finner den.
  8. Pent vær i dag tidlig, så bare måtte ut, og det var ikke dumt. 6 fisker på land totalt fordelt på 3-4 timer, hvorav de 2 største var 1.3 kg og 1.6kg (Ny Pers!) Klarte tilogmed å få Isak til å legge lunch pausen på fiskeplassen. Alle tok på Igor's WB med twist, og de tok så det holdt. Stakkars flua gikk grisedeng.
×
×
  • Opprett ny...