Gå til innhold

leptoO

Members
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av leptoO

  1. Hei, jeg har en bekjent på Island som har en Jeep Grand Cherokee "til overs". Denne vil han prøve å få leid litt ut i 2014. Bilen er en 2001 modell og vinterlagret inne, så den er i god stand. Litt "kosmetiske" mangler, men går som en klokke og behagelig å kjøre. Han tar 7500 Isk (395,6 Nok) pr dag, noe som er mye billigere en de billigste forhandlerne. skulle det være av interesse så send gjerne en pm for mer info og bilder Mvh Daniel
  2. Hei, jeg har et par rio outbound snører som "skyteline" delen er helt herpa på. Coatingen "flasser", men klump delen er helt fin. Så jeg lurte på om jeg kan bruke krympeslange å sveise klumpen fast til en running line jeg har liggende? fant noen guider på hvordan det skulle gjøres, men det som gikk igjen i de var at både klump og skyteline hadde coating. å det så ut som om det er coatingen du "sveiser". og mitt inntrykk av running linen er at det ikke er så mye coating å smelte/sveise med? kan være at jeg er helt på jordet og at det er uproblematisk? Vil en sveis av glassklump og running line funke? På forhånd takk for svar Daniel.
  3. Hei, jeg må bare begynne me å avskrive det med at vi ike har gode ørret elver her nede. de fleste lakse elvene våre har gode ørretstammer. årets største (i Norge) er på 1.6kg. Tatt i de øvre sonene, i en av våre lokale elver. har også hørt om de som har tatt de på 3kg++ det som er greit med våre lakse elver er at folk flest fisker etter laksen lengre nede i elvene og lar da ørreten bli stor og fin i de øvre sonene. nå videre til sirdalen. (mine erfaringer) Det er mange vann i mellom de store fiskene, bare så det er sagt. har leita i noen år nå, og funnet et par vann som huser fisk med respektabel størrelse. Vill tro at Hjelmeland´s/suldal´s heiene er et sikkrere kort.
  4. Hei, jeg og en kompis var i går kveld ute og lutftet bikkja ved "svilands ånå". Fant da tube og trekk til en loop multi 904, det var et lite kjenne merke på tuben. Så vis du savner/kjenner noen som savner tuben din/sin, så er det bare å sende en pm med beskrivelse av kjennemerket. Mvh Daniel
  5. FHL ønsker i 2012 å etablere et system for å identifisere enhver rømt fisk tilbake til bedriften den rømte fra. Som kompensasjon skal bedriften betale 500 kroner per rømte laks som fiskes i elv, og pengene skal gå til styrkingstiltak for villaksen i den enkelte elv. Det utredes nå om DNA-database er en løsning. Systemet må også inkludere en løsning som gjøre det mulig å sortere rømt fisk og vill fisk i elv. som dere sikkert ser så er det ingen personlig ØKONOMISK proffit, men det er et godt tiltak som kan hjelpe vår nesten ødelagte laksebestand.
  6. Live rates at 2011.03.21 21:18:00 UTC 100.00 ISK = 4.84991 NOK view ISK/NOK chart Iceland Kronur Norway Kroner 1 ISK = 0.0484991 NOK 1 NOK = 20.6190 IS
  7. Island blir konge! Lykke til på turen! André 10 uker til avreise! ja det kommer til å bli fantastisk. gleder meg som en liten unge på julaften. godt at vi begynner å få isfrie vann og myggspisende ørret som kan korte ned litt på vente tiden.
  8. Ja jeg ser for meg at det blir helt SINNSYKT faktisk. Det du sier nå gjør jo ikke "reise trangen" større! Godt at det bare ca. 13 uker igjen til avreise! vi får prøve å ta de som er dobbelt så store da.
  9. Hei! Jeg har nesten ingen erfaringer med eller fra Island, men nå har jeg nettop satt i sammen en tur for meg og en kompis. Bestilte fly på finn.no, tok kontakt med en her på forumet som leier ut bilen sin på island (5000isk pr. dag =ca 249nok) og tok så kontakt med forskjellige "elve forvaltere" på Island og endte da opp med å kjøpe fiske via Reykjavik Angling Club (http://www.angling.is/en/). der ble jeg møtt med ekstremt god service. og prisen på fisket var ikke ruinerende heller. reisen vår kommer på ca 11000 kr. per mann for 10 dager.(fly, fiske og bil) Når det gjelder "sesong tider" så sitter jeg med et inntrykk av at de fleste elver (ørret) åpner i begynnelsen/midten av juni, men det finnes visse unntak som Minnivallalækur, Gatlalækur og sikkert andre også. Her er en ganske grei oversikt. http://www.isafold.is/vefblod/svfr/soluskra_2011/ side 8 - 38 er ørret/røye sjø og stasjonær den er på islandsk, men forståelig for det. Vår tur er på 10 dager (en i reise da vi må innom kjøben på vei ned) vi skal fiske 2 dager i Laxa Stadartorfa, 2 dager i Laxa Mulatorfa og 4 dager i Laxa in Myvatnssveit. Stadartorfa og Mulatorfa blir i telt, men Myvatnssveit blir i logde. noe som ikke var å unngå, men vi får til gjengjeld en kokk og mat med i prisen. Nå har jeg som sakt lite eller ingen erfaring med reise/fiske til/på island, men håper det kan hjelpe litt! Mvh Daniel
  10. regner med at isen ligger på bersagel/høle, der begynte det å legge seg mens jeg fiska på sist fredag å det har jo vert "bikkje kaldt" siden, frafjord og dirdal har eg ikkje vert på ei stonn. i oltesvik er det nok håp for d. ska kje sei noe sikkert. er langt ifra fine omgivelser, men fisk va det vertfall. har ikke vert der selv på mange år, men har fått raporter om fine fangster der.
  11. leptoO

    Nyflutted til Norge

    hei hei. nå er jeg selv ikke så mye å fisker i ålgård/figgjo traktene, men litt har det blitt. har fisket litt ifra skolehølen som ligger bak figgjo hallen og et stykke oppover sånn ca til hotellet, her er det en splid på gang mellom grunneierene og kommunene, så her er det bare å slå seg løs. har fått en ørret og to der, men thats it. som tidligere nevnt så er skjelbrei en god redning for oss fiske sugne her nede. ikkje noe størelse å skrive hjem om, men bite villig fisk. sto i osen å testet en stang for to uker siden, å vips så blei det fisk. du har også svihusvannet, seldalsvannet og kyllesvannet i de to førstnevnte tas det stor fisk, ellers så har du hunnedalen/sirdalen som ikkje e for langt unna, men der må du vente noen måneder før det er isfritt. 504 fiske er heller ikke så langt ifra ålgård. der er det mange vann å velge i og muligheten for å komme i kontakt me storauren/røya er absolutt til stede. ellers så kan jeg vell nevne ryfylkeheiene som et ypperlig utgangspunkt. ja vet der litt langt og et stort område, men der finnes det stooor fisk. har brukt manger timer/dager/uker på å finne mine perler, men det var verdt det!
  12. Hei hei! Jeg har selv ikke så mye erfaring med vinter fiske der inne, men litt. å ja det stemmer at det kan være en fordel å gå dypt. jeg har fått mest fisk utfor "marbakken" (ganske dypt) på høyre side av kaien. Jeg har rotet vekk snella med synk under flyttinga, så jeg hadde bare flyt og intermediate tilgjengelig i helga og kom da ikke langt nok ned. :/ å ja de store sjøørettene finnes der inne, men det er heller sjeldent. mista en ifjor som røk 0.33 fortom tvert. fikk sett den et par ganger å annslår vekten på ca 3,5-4 kg.. (må legge til at det var under vårfisket.) noen som kan anbefale et solid synkesnøre til en loop evotec 9,6 #7? det må tåle kulde, da det er i vinter månedene det kommer til å bli brukt. og noen som har erfaringer med lamson konica snellene?
  13. ja dirdal er ikke feil nei. blir nok en tur på lørdag vil jeg tro, så sant at værvarselet holder da. når jeg var der i helga så var det for stille, fjorden var helt blank og det er ikke så gunstig. men de lover jo vind og 4 røde grader, så la oss krysse fingrene for at yr.no for en gangs skyld holder det de lover. så kankje våre stier møtes i helgen da..
  14. Hei her kommer en forsinka rapport ifra helgens fiske. fisket fredag, lørdag og søndag. i frafjord, dirdal, bersagel og jærstrendene. mye innsats, men null fisk.. får prøve igjen til helga.. christoffer: jeg har aldri deltatt selv, men har ei venninde som vist nok hadde vert med der noen ganger ifjor. hun hadde bare positive ting å si om opplegget. er vell jæren jakt og fiske foreninng som arangere det der..
  15. hei hadde heller dårlig tid igår, men her kommer en kort rapport. på vei hjem så henta jeg den nye stanga på posten. var en kjapp tur hjemmom å kledde meg for vinter å hellvette. heiv meg i bilen igjen å kjørte ut til hellestø/vigdel. å til min store fortvilelse så var det maks fjære sjø. noe som ikke kler den plassen så bra.(ja jeg vet dårlig plannlegging) har vell aldri hatt hell på lavt vann akkurat der, men tenkte som så at jeg skulle jo vertfall få testet stanga så jeg gikk i posisjon å begynte å kaste. kastet enda mer å jeg ble rett å slett ekstremt positivt overrasket over stanga. (loop evotech 9,6 #7) jeg verken så eller kjente noe til sø'en, men er storfornøyd for det! nå blir det dirdal/frafjord imorgen tidlig. det har jeg litt troen på nå.. *krysser fingrene*
  16. christoffer: takker for "heads up'en" men tenkte egentlig det samme når jeg så at indre gansen var dekket av is idag morges. blir nok jæren da. vinden er jo heller fraværende idag så det skal ikke by på noen problemer. vigdel her i come! må bare få unna siste del av dagen. 15 lange minutter igjen.
  17. "Jeg skal se om jeg kan få til og skrive ut det bildet som du har kommet med og gjerne få hengt det opp på parkeringsplassen eller noe der!" Det syns jeg er en god ide, men det er nok ikke lenge før det blir satt opp skilt i regi av fylkesmannen. Det er vertfal det jeg fikk informert når jeg snakket med dem. men men nå skal jeg la det ligge. får hentet den nye stanga på vei hjem idag så kanskje det blir en snar tur til bersagel eller noe (så sant at ikke isen har lagt seg igjen) for å prøve lykken. nesten som julekvelden dette.
  18. oioi! tror du har misforstått meningen med innlegget mitt. beklager for det. Men jeg har aldri sagt at dere står midt i osen eller at dere "tjuvfisker" , men tenkte som så. at siden det ikke er noen form for skilt eller anne info å finne. så kunne jeg bidra litt her.
  19. har nå sett kjapt over lovene for hordaland, å det ser ut som det er ganske så likt her i rogaland. sikkert ganske likt i resten av landet også.
  20. christoffer: nei jeg vet ikke helt hvor jeg tar turen, må nesten se an vind å vær. vis vær gudene er med meg så blir det nok dirdals området. liker meg godt der inne. jærstrendene er heller ikke å forakte, men ofte værhardt der. zeiter222: vis du har lest mine tidligere innleg så er det utdrag ifra "innlands fiske loven" (vet at det ikke er helt det den heter, men dere forstår hvor jeg vil) paragraf 6 faktisk har også vert i kontakt med en reprensetant ifra fylkesmanne i rogalnd å fikk der bekreftet det jeg viste ifra før. viss du ikke tror meg så gå tilbake en side å les det jeg skrev der. det ligger der en link til et kart og forklaring på hvordan du får opp oversikten over lakseførende vassdrag i rogaland, å beklager, men høle åna er oppført der. å den normale frednings sonen er på 100m om ikke annet er oppgitt for vassdraget. jeg snakker nå om i rogaland, vet ikke hvordan stua er i resten av landet. jeg er verken en bonde eller en grunneier som er ute etter å lage kvalm, men syns bare det er viktig å videreformiddle de regler som er der for å holdes.
  21. Stemmer det ja. det er en awsome plass fatisk. men vi har hatt godt fiske der på høst og vinteren også. må vell nesten ha belly/potong eller vanli båt for å nå de beste plassene rundt holmen. jeg støtter den 2,005kg. Da er jo tross alt ikke bare den magiske 2kg grensa nådd, men sprengt med hele 0,005kg har dere prøvd dere i dirdal å omeng? har selv ikke fått fisket noe de siste mndene. (hadde et uhell som resulterte i knukket stang) men venter ny stang imorgen. så det blir nok en tur til helga.. får håpe vær å fiske gudene er på min side.
  22. han på nina kan ikke ha hatt peiling på hva han drev med. for ifølge "fylkesmannen" (ja det ble i "" men det er bare fordi jeg ikke tar igjen navnet på han jeg snakket med) så har "høle ånå" vert registrert som lakeseførende vassdrag i ganske mange år nå, men du kan ikke klandres for hans uvitenhet. hadde vel egentlig også stolt på et sånn utsang ifra en representant fra nina (Norsk Institutt for Naturforskning) er jo tross alt deres arbeids området det.. men ellers så må jeg nesten støtte Spenolsen i hans utsang: "Uansett langt ifra stuereint å stå i elveutløp å fiske på denne årstiden!" har jo noen fine plasser på andre siden av fjorden. ligger en liten holme med noen hytter på å der har me tatt en del "sjøaure" året rundt. faktisk et meget kurant belly sted å du sleppe alt som hette nord/nordvest vind. viss eg ikkje tar feil så hette de skjegrei holmane eller noe i den duren. må igjen bare understreke at jeg på ingen måte er ute etter å lage kvalm eller hange ut noen. så til slutt Shit fiske!
  23. jeg vet ikke noe om Steffenbrothers, men kan støtte jetcarrier! har aldri hatt noe problemer å frakten blir en hel del billigere. vertfall det jeg har erfart.
  24. nei gunstige arbeids tider er absolutt ikke å forakte nei. ifølge han jeg snakket med hos fylkesmannen i rogaland, så er frednings sonen på 100m viss ikke annet er oppgit. på ims er det 300m å sele opperer vell med 200m? (den siste er jeg ikke helt sikker på, men føler å huske det var 200m det sto på skiltet der.)
  25. ah. var vell egentlig det jeg og jeg så for meg at du mente. så liksom ikke hva mitt innlegg hadde med bensin å diesel å gjør. men det må de nok få svare for selv. Jeg vet fint lite, for alt jeg vet så har de meget gunstige arbeids tider, noe jeg også gjerne skulle hatt. Jeg tenkte bare jeg skulle infomere litt om frednings sonen på høle, i og med at det ikke står skilt eller noe.
×
×
  • Opprett ny...