Gå til innhold

fbolsen

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. MesseTV streamer nå med lyd. Er det lov?
  2. Sterke minner fra ungdommen. Marillion på scenen i Askerhallen i 1985 og i Skedsmohallen i 1987.
  3. Takk for artig svar, Kjell! Så vidt jeg husker står det litt om hvordan det var i både Søndre og Nordre Rena i gamle dager i Tore Qvenilds bok om fiske i Hedmark (anbefales), men han skriver ingenting om Skues besøk der tror jeg. Hadde vært moro da om det fantes et bilde eller annen dokumentasjon fra Skues besøk i traktene liggende på et loft eller ien bygdesamling et sted. Frode
  4. Jo, det er gammel info, men jeg leter etter nye kilder til informasjon om dette. Noen som vet mer?
  5. På Glommaguiden (http://www.glommaguiden.com/images_2001/bilder_2001/010715_rena_fluefiske.htm) kan man lese følgende: Engelske G. E. M. Skues, nymfefiskets far, hadde Rena som sin hemmelige elv når det gjaldt å få stor harr. Han besøkte området flere ganger rundt århundreskiftet. Han nevner i en av bøkene sine at han fisket i den nordlige delen av Stor-sjøen der Åkrestrømmen munner ut i Storsjøen. Jeg er million prosent sikker på at de egentlige gromplassene hans i virkligheten lå i Søndre Rena nedstrøms Storsjøen. For det var altså her de VIRKELIG gode fiskestrekningene var, kjent i fra gammal tid, og Skues ville aldri latt en slik anledning gå fra seg. Og på http://travelguide.osl.no/catalog.cfm?nOnlineCatalogueNo=15090 står det: Fly fishing is a sport with long traditions in the World of Wilderness, and already towards the end of the 19th century, the rivers Rena and Mistra were frequently visited by British anglers. This was where G.E.M. Skues, the father of nymph fishing, found one of his favourite spots. Er noen her inne som vet om det finnes dokumentasjon på Skues turer til Rena og Mistra? Var Skues i Mistra også eller bare i Rena? Jeg vet Norge er kort omtalt i noen av hans bøker, men lurer på om det finnes lokal dokumentasjon i andre kilder.
  6. For et par somre siden fisket jeg i et lokalt vann langt til skogs. Været var fint, men fisket ikke noe særlig. Uansett var det fint å være i skogen så dagen gikk og sola stod stadig lavere på himmelen. Det begynte å vake forsiktig, men det var vanskelig å få fisken til å ta. Etter hvert gikk sola ned bak åsen, men det var fortsatt så vidt lyst nok til at jeg klarte å skifte flue. Fisken vaket, men fortsatt ikke fangst. Det var nå blitt ganske mørkt, og det begynte å bli svært vanskelig å bytte flue. Ikke hadde jeg med meg lykt heller, så jeg fulgte det gamle rådet om å holde flua opp mot himmelen for bedre å se krokøyet. Det hjalp litt. Jeg la ut en ny flue, og DER tok den flua mi. Jeg gjorde mitt livs tilslag, men nei. #%&%&%#, ropte jeg ut. Er det mulig? Forbannet på meg selv pakket jeg sammen sakene. Det var nå så mørk at dette var omtrent umulig, men jeg fikk da med meg alt. Så satte jeg kusen mot bilen gjennom krattskogen som nå var blitt tett som Amazonasjungelen. Omsider kom jeg til bilen, og kjørte hjem forbannet på meg selv og det altfor ivrige tilslaget og litt forundret over at sommernatta var så mørk og billysene så dårlige. Jeg kom meg da hjem, fikk fomlet nøkkelen i låsen, og der, i speilet i gangen, møtte det meg en idiot i full mundur med de mørkeste solbrillene på kl 2 om natta. &%&%#%!
  7. Hei Kim! Glimrende tiltak. Jeg er med, og for meg passer alle dagene. Frode Berg Olsen
×
×
  • Opprett ny...