Gå til innhold

debutanten

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. debutanten

    Flytemiddel

    Til tørking av cdc fluer har jeg funnet ut att libresse.. med eller uten vinger var overlegen min AMADOU. Disse bør da ikke ha vært i tjeneste til tiltenkt bruk.
  2. debutanten

    Åsta

    Vannstanden i åsta er ikke noe problem. Har teltet der oppe i noen dager nå. Massiv klekking ved det vannet jeg lå ved i allefall. På mandag var det meget godt fiske. Fisken tok vårfluer som bare det. På tirsdag var det litt flyve maur på dagtid og godt fiske. Men, på kvelden slet jeg med å knekke koden. Fisken vaket som bare det. Jeg prøvde alt i fra mygg til daddy longlegs i ren frustrasjon. Fikk mye smått, men også en del over 0,5 kg. Været var fint, og hadde vannet helt for meg selv.
  3. Tusen takk for svar. Veldig informativt og nyttig. Her er linkt til det harline settet. http://www.flyandrod.com/fly_tying_materials/materials/dubbing/hareline_brand/hareline_dubbin.htm
  4. Av "tekniske" ting har jeg. Bindestikke og hackel klemme. Jeg skjønner jo att jeg må kjøpe Trådholder og lage meg dubbing nål. Er det andre duppeditter en MÅ ha? Eller som kan være greie å ha. Kroker må jeg jo ha også. Noen tips til de krokene en må ha? I begynnelsen blir det vel å binde de enkle først. Sånn som feks fallskjerm fluer med foam. Men, jeg håper jo etter hvert å kunne lage noen klekkere også. Binde tråd. Hva slags tykkelse og farger lønner det seg å starte med her. Matriell ellers. Hva er det jeg mangler. Jeg ønsker tips om vinge matriell og hale matriale. Og er det noe annet jeg bare må ha for å komme ordentlig i gang. Håper dette ikke ble så altfor mange spørsmål på en gang. Jeg blir i alle fall meget takknemmlige for alle svar jeg kan få.
  5. Hei. Jeg har tatt den (kloke?) besluttningen om å begynne å binde mine egne fluer. Etter massiv innspirasjon her inne på forumet. Jeg har i dag fått kjøpt litt fluebindings utstyr brukt. Hadde vært fint om dere kunne hjulpet meg med bruksområdet til utstyret jeg har fått tak i. Hva jeg har pr. i dag. Poly yarn i div farger. Er dette vinge matrial, eller har det andre bruksområder også? produsent Nordic flyguide Antron yarn i div farger. Prod Oracle fly tying. Er dette det samme som poly yarn? Har det samme bruksområder?. Chenille # medium fargene yellow og Black. Oracle fly tying.. Bruksområde her???. Matrialet er mykt. Ultra Chenille i div farger. fra Nordic Fly Guide. Også mykt. Bruksområde?? Mappe fra flyrite med mange farger.. Her har jeg faktiskt fått med meg hva bruksområde er. Stalcups micro fine dry fly dubbing dispenser... har dette det samme bruksområde som fly rite, eller har det andre egenskaper. Hareline dubbing 12 most popular colors. Er dette også det samme? Så var det med noen nakker med fjør. Her er jeg usikker på kvalitet. Om disse er bra nok til feks fallskjermfluer. 1/2 Metz hanenakke. Grade 2 i fargen dun 2 stk saddle Patch nakker fra Nordic flyguide. Fargene Brown og Grizzly. Her står det ikke grade eller noen ting. Er disse brukands til no? 2 stk Full dry fly cape Fra Nordic Flyguide. Fargene creame og Dun Hva er forskjellen på full dry fly cape og saddle patch?
×
×
  • Opprett ny...