Gå til innhold

Waksvik

Members
  • Innlegg

    354
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Waksvik

  1. jo eikre, men når han svarte som han gjorde må jeg reagere. det var ment som en tull på hans tullete nedlatende kommentar.
  2. Ja jeg tror dere skal holde dere til nærmiljøet deres, der dere vet hva dere driver med og hvor sånt hører hjemme ,der kan dere henge opp plakater og styre som dere vil;) Resten er bare tull og fjas, ja jeg merker jeg får en fryktelig dårlig holdning til slikt. lurer på hvorfor Nei er ikke så dårlig med meg heldigvis eller dårlig for meg att jeg må be dere gutta om hjelp til og finne fiskeplasser, dere hoper jo dere sammen med alle de andre uansett ser det ut til jeg vet jo hvor hemsil er hen og drammenselva. kunne gjerne fortalt dere ett eventyr angående dette med fisketrykk og elver en gang. Det var jo bare tull da Harrmannen:) Men hemsila og Drammenselva er jo ikke noen plass for deg kanskje. Harr har vi liten kjennskap til..men så vidt oss bekjent er det ikke å finne i disse elvene
  3. Besvarte kort på dine spørsmål. Og synes ikke det var dumme spørsmål i det hele tatt. Harrfiskern står for de! så har jeg heller ikke stilt noen spørsmål,eller har jeg det ? jeg bare konkluderer det dere driver med, alle skjønner jo hva dette dreier seg om Nei tydeligvis ikke du
  4. For det første: Jeg ser det som temmelig selvmotsigende at deres uttalte mål er å redusere fiskepresset i Hemsila, og halve bloggen deres omhandler fiske i Hemsila med tilhørende skrytebilder. Og du sier dere har fått gode tilbakemeldinger fra fluefiskere i Nord-Trøndelag etter å ha gitt råd om fiske i elvene der. Undertegnede er fra dette fylket og lurer i den forbindelse på hvilken kunnskap dere har om elvene området og hva som gjør dere kompetente til akkurat dette? Bare lurer. Alle her som stiller spørsmål "bare lurer" det er lov p mene hva en selv vil. Vi har også frontet flere elver i vårt nærområdet.. Men om det skal stilles spørsmål som går på vår kunnskap som er erfart gjennom vår oppveskt og bosted (her har Erlend en kjempekunnskap om elver og vassdrag i trønderlag da han omtrent er fra dette området.) mer trenger vi ikke si. igjen hadde vi klart å sett resultater på det vi tror på i de 4 månedene vi har holdt på med dette, ja da hadde jeg trolig ikke sittet her å prøvd å forklare meg til deg. Dette er det vi håper og ønsker kan skje i fremtiden. Alle har vel en visjon. Vi har en visjon og den tror vi på dog all motstand vi har fått. med åpenhet rundt hvor vi fisker.. om noen setter pris på det vi SKRIVER (ikke bare skrytebildene du har sett) og tydeligvis er det en god del som verdsetter det vi gjør.
  5. Besvarte kort på dine spørsmål. Og synes ikke det var dumme spørsmål i det hele tatt. Harrfiskern står for de!
  6. og tanken med og fordele fisketrykket i andre elver , gi faen, det fikser dere ikke alikevel. dere er rett og slett noen prkåte guttunger som ikke aner hva dere driver med. det dere prøver på nå er og ro dere pent inn igjen angående plakatene med og skylde på att dere vil hjelpe nybegynnere og lette fisketrykket. BULLSHiT !!! om du ikka har sett noe svar her har du heller ikke letet godt nok. Du kommer heller ikke inn på pmen, men der har folk som har sett vår nettside også funnet oss her inne å tatt kontakt for å få personlig tips og råd for fiske i vårt nærmiljø. DETTE VET JO SÅ KLART IKKE DU. Tørr å tro vi bidrar og at folk som har tatt kontakt har vært særdeles glad for den infoen de har fått av oss. Sikkert bedre hjelp enn det du klarer å gi men den holdningen din. At du skriker og meler din tanke og holdning om oss her gir selvfølgelig det intrykket om at vi er så prkåte som du mener men igjen var det resulatet av at noen la inn info før oss desverre... Kos deg med harrfisket ditt så skal vi fortsette å være til hjelp i de områder vi kjenner og i vårt nærmiljø. SÅ om du har spørsmål knyttet til fiske i Drammensdistriktet må du bare fyre løs.
  7. Plakatene har blitt lett omtalt som mye rart på denne siden nå. Flere og flere setter de i sammenheng med at vi har anvist plasser, at vi har èn eneste kode som er riktig.. at slik får du fisk her osv. Folk har vist en redsel for at det skal avsløres hemmeligelver langt inne på vidda. Bare avblås denne tanken. Jeg ser det er fler som virker å forstå vårt budskap. PR kåte?? nei på langt nær. Vi vil dele den kunnskap og erfaring vi får. Bare se på denne siden. Hvor mange nybegynnere stiller spørsmål her inne og får servert enten på gullfat eller i lange redegjørelser fra 20 talls personer som mener å ha den rette forklaringen?! igjen utsilingsteknikk må til. Våre erfartinger igjen er dette også erfart her inne. Lettere å lære selv. JA om noen har ønske om å spørre oss om hjelp (noe som er vårt mål fra en ung og uerfaren fluefisker til en annen) Dette har blitt vår lidenskap. EN ny hobby i hobbyen! Og alle som har fryktet eller frykter slikt i fremtiden tror jeg vil bli lei seg. Erlend har sagt noe om dette tidligere.. Essensen er at om fokuset på andre elver kommer frem kan fisketrykket i andre elver kanskje lettes. Dette er noe vi i fremtiden ønsker å jobbe for og kanskje andre tar tak i andre deler av vårt fantastiske ørretland slik at fisketrykket i de mest kjente og populære elvene i landet vårt får ro og hvile.. (ønsketenkning.?!) Vi håper i tiden fremover å få frem et slikt budskap, forståelse for fisketrykk, fang og slipp og viktigheten for dette for å bevare elver og vassdrag.
  8. ser poenget ditt. Og om det er vinklet mot oppslaget vårt med tanke på mer fisketrykk så tror jeg at den plakaten har nådd maks av det som er mulig, da hele greia ble spredd her. Jeg har desverre ikke sett hvor preget fisken er av all fisketrykket, i den forstand slik du beskriver. Jeg har et annet syn på fisketrykket i hemsila og hvordan jeg oppfatter at dette preger ørreten. (uten at jeg velger å dele det her) Kanskje det er mulig å skylde på internett igjen. Dette hadde ikke vært et tema om dette hadde blitt spredd ut her inne. Jeg velger å tro du kjenner en del av de respektive for Hemsila og som i og for seg virker som kjører en visjon om "flest mulig kortsalg" kanskje de burde tatt ansvar og fått og slik info langs breddene for å spre kunnskap om fisketrykk, c&r, av en generell karakter? Slik at andre elver og vassdrag igjen kan ta lærdom av hemsila? Og om det er så ille som du beskriver så må det vel være av interesse for de ansvarlige å gjøre noe med det?! Kanskje frede Hjelmen? Eller krakken??... hmm hvem vet. Også må jeg bare få lov til å si at selv om jeg ikke er vokst opp i Hemsedal (ikke Hemsil) så har jeg siden jeg var en neve stor hatt en forkjærlighet til dalen. Ja fiske i hemsil var en naturlig del av det. La det forbli med det og ikke fremprovoser noen krasse kommentarer og forundringer rundt dette? Nå har vi besvart på en ydmyk måte som du ønsker. Dermed følg rådet til Pål du også er du snill Dett var dett:)
  9. ...svarte Jørn, den der traff litt for godt kjenner jeg...haff Gjør vel kanskje ikke noe om jeg smicker ut et bilde av det som diskuteres Fy fæææn ,virkelig en provoserende plakat!!! Denne bekrefter det jeg fryktet...få bare håpe det att disse gutta lærer litt og tar til seg kritikken her inne. Den fisken på bilde så ikke spesielt levende ut!! Da har du ikke gått nærme nok å sett etter Vi har tatt til oss masse som blir sagt her, men håper vi også får lov til å mene noe selv om vi er lite fornuftig ungdom. Vi synes i allefall plakaten var fin vi
  10. De gamle er fortsatt eldst
  11. Vi er under utvikling hele tiden. Rimelig nytt alt sammen. Ingen intensjon om å skape noen blest. Minst det hele startet med 1 enkeltperson som ble litt sur for dette og kommenterte dette. Hadde han vært lur så burde han nok ikke lagt det ut på denne siden tror vi.. Igjen må jeg si at dette formålet var for å treffe riktige personer i sitt element. Desverre traff plakaten enn ferdigerfart fluefisker sikkert med skrå i kjeften og lite innovativ og tilbøyelig. litt tull det der.. men må virkelig si at vi sitter faktisk med et smil om munnen når vi ser meningene florerer her på fluefiskesiden. her er det word og mouth effekten som virkelig får kjørt seg Igjen ikke noe stunt her i gården. Vi håper det snart legger seg og ikke meningen å svare med kritikk Ønsker deg skitt fiske resten av sommeren !
  12. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne for det virker så håpløst! Ydmykhet, ydmykhet og attet ydmykhet. Vi og jeg har ikke hatt noen intensjoner om å virke krass mot noen som har mening om dette, men når innspill baseres på andres kommentarer, andres meninger som mer eller mindre ikke helt er med på diskusjonen og andre krasse uttalelser så må vi få lov til å reagere vi også uten at vi skal få beskjed om hvordan våre holdninger og skal og ikke skal være. Vi har tatt selvkritikk på plakaten i Hemsila. For Meg har det vært en naturlig prosess å fiske i Hemsila. Jeg har selv fisket der siden jeg klarte å gå. Vi har hytte beliggende i hemsila og det er da naturlig å reise opp på sin egen hytte sammen med gode venner for å fiske i elv og vann i vakre hallingdalen? er det ikke? Tuv er plassen like ved skinnfellgården om du lurer. Selv er jeg medlem i Drammens sportsfiskere og har en interesse for nettopp dette med å bevare elver og vassdrag.. Vi har også startet med å få frem budskapet og forståelsen knyttet til nytenkning hva angår fiskeregler, kultivering, fang og slipp osv.. Kanskje litt over gjennomsnittet Når det gjelder kritikken du kommer med knyttet til litteratur må jeg bare si at du verden. Ja det var sikkert vanskeligere å få informasjon før i tiden, men nå florerer det informasjon som gjør at en må slite med en sil. Akkurat som å finne gull.. du finner sykt mye gråstein! Og jeg tror jeg snakker for oss alle i etter ørret.. Det er ikke vanlig at barneskoleelever jobber med fluefiske som prosjekt på skolen, blir ansatt som 14 åring på grunn av fiskeinteresse.. Litt tull skrevet det her, men interessen kommer sjeldent av seg selv uten informasjonsinnhenting! Beklager at jeg svarer kritisk tilbake igjen, men når jeg opplever kritikken din som nevneverdig negativ på hvordan vår atferd og erfaring fra tidligere må jeg besvare. Vi har MYE å lære av andre. Og de gamle vil alltid være eldst! Ha en fin fiskesommer:)
  13. Så skaff deg kunnskap selv da istedet for å tjene på andres erfaring og blodslit. Makan til pølsevev.. Klarer du ikke å finne en elv ved hjelp av dine egne kunnskaper, så fortjener du å fiske 50 grammere. Hvorfor skal alt på død og liv serveres på sølvfat hele tiden? Halve morroa er å finne bortgjemte perler som man man kalle for "min" lureelv, ikke få de servert på en blogg av noen som ser på seg selv som frelsere for oss fluefiskere. Se på historien til Vangrøfta og Tya og ta lærdom, perler må skjermes for det de er verdt ellers kan det gå virkelig ille, for det er slett ikke alle som viser måtehold når de fisker. Har ingenting med ditt og mitt mentalitet å gjøre, men sunn fornuft. Noe dere tydeligvis mangler Jeg skal herved starte å kalle Hemsila "min" lureelv Ingen frelsere her i gården.. Vi har selv en hel masse å lære og lærer noe nytt hver eneste dag. Den erfaringen som vi har opparbeidet oss er vårt eget blodslit, men vi ønsker å være åpne å dele med andre.. Ikke alle som er så einstøing som deg
  14. Den ser jeg veldig! Og tilbakemeldinger fra andre plasser i landet som vi har gjort det samme har responsen vært det helt motsatte. Der tips og triks har blitt gitt. Vi er ingen drevne fluefiskere enda. Vi lærer hver dag. Grunnen til at vi valgte å henge opp i hemsila har vi skrevet tidligere. Elva er viten kjent på folkemunne hos de aller fleste. Fluefisker eller ei. Men det finnes ingen "kode" som funker i elva. Vi har (hadde) i hemsila et ønske om å kanskje få frem forståelsen på nettopp dette. At tolmodighet og timing er essensen. At man ikke kan reise til Hemsila i god tro om å perse. Marius Johansen som har vært med de 2 siste årene har akkurat kjent på dette. Timingen har ikke vært helt perfekt, tolmodighet i fleng, men hemsila har ikke gitt fra seg kilosfisk riktig enda. Budskapet er IKKE "stå her så får du fisk" men snarere enn oppvekker. Det er en del unge og nybegynnere (som oss) som reiser i god tro til hemsila for å få ørret på tørt... Håper du er med på tankegangen Hallo dere "etterørret" gutta!! Siden jeg fortsatt er ganske fersk i dette med fluefiske etter ørret, føler jeg at jeg ramler rett inn i målgruppa deres.. Var en tur i "ørretens rike" forrige helg, men fiska IKKE i Hemsila!! -Etter en kjapp opptelling av antall ledige parkeringsplasser mellom Bergheim og Ullsåk, så pakka jeg sekken og dro til fjells og kosa meg glugg ihjæl med fin fisk og fin natur! Og "firogførti" andre fiskere slapp å heve øyenbryna over griserompene mine, og å rynke på nesa av at jeg antagelig hadde både feil farge og for få haletråder på døgnfluene mine.. Men jeg sliter litt med å skjønne opplegget deres.. Dere har klokketro på det dere driver med og kommer fra et område der det knapt finnes hemmeligheter.. -Hmm.. Poenget mitt er at Hemsila trenger ikke flere plakater og mer markedsføring! -Det de trenger er flere parkeringsplasser! Og den trenger flere gode alternativer som folk kan utforske litt selv.. Det å ikke få absolutt ALT servert på et fat, er jo tross alt halve moroa..
  15. Jeg lærte å fiske med flue i hemsila, Erlend Helemersen lærte å fiske i Hemsila og Marius Johansen var rimelig fersk før han dro til Hemsila.. Folk er forskjellig. Det er ingen guide til hvordan du fisker i elva som er hengt opp da har du ikke sett formålet. Den DVD`en får du kjøpt på Hemsedal Sport!!!! Noen nygebynnere vil vel alltid ta det neste steget vil en ikke?? Eller forblir man nybegynnere å fisker ørretputter i det lille abborvannet sitt fra barnsalder?? Bare lurer... PS: en trenger ikke mer så lang fortom og så tynn spiss i Hemsila heller
  16. Det er hyggelig å få tilbakemeldinger på hva dere mener vi bør gjøre for å nå frem. Men da må jeg allerede få sagt virkningen av det vi har satt igang allerede. Som er uvitende for de fleste her inne. Vi har hengt opp liknende oppslag andre steder i Norge. Vi har vært på facebook og oppslag i butikker. Vi startet opp med denne tanken allered i år og er så vidt opparbeidet oss litt. Reaksjonene har vært mer positive. Vi har fått tilbakemeldinger fra oppslagene ute i "felt" og fra butikk der de ønskes tips og triks direkte til vedkomne. Resultatet har endt opp med meget fornøyde folk som til gjengjeld har fått fisk. Og stolt vist det frem til oss i Etterørret som takk for gode tips og åpenhet!! Jeg merker jeg blir forbanna når det kommer til flere folk på denne diskusjonen som omtrent kommenterer etter de 5 siste kommentarene og mer eller mindre "tar" parti. Sikkert en drøss av dere som ikke har sett formålet i det hele tatt.
  17. Hvorfor skal man på død og liv ha "fler med på laget" hele tida? Syns det er nok fluefiskere jeg EGO!
  18. Hvem har sagt at det er dere som har rett i denne saken? Forstå at det er ulike meninger og at deres metode kanskje ikke var så gjennomtenkt, selv om tanken bak var god. Ikke for at jeg mener tanken deres er god, men andre her inne har vel ymtet frempå at den muligens kan ha vært det. Han Sjølvaste har så rett i det han skriver lenger opp her, det er ikke bare fluefiskere som kan lese, og det er alt for mange som kakker over en lav sko. Det har jeg sett med egne øyne, både i Hemsil og andre "sårbare" elver. En annen ting jeg ikke forstår, hvorfor denne godheten og viljen til å dele alle de beste og ikke fullt så gode elvene med alle og enhver? Er det ett forsøk på å praktisere allemansretten eller? Se på Andrè Brun sine ørretbomsfilmer. Han gir tips på tips og svært så god informasjon uten å nevne steder eller navn på elver. Det samme gjelder også tildels tørrfluelandet (selv om det er mer show). Du lærer svært mye uten at for mye informasjon blir røpet. Er det ikke det alle burde streve etter? Å hjelpe hverandre uten direkte å dekke bordet for dem? Ikke blitt dekket noe bord i det hele tatt! Den markedsføringen som drives aktivt FOR fiske i hemsila kan ikke akkurat forsvares med at elva er sårbar. Da må det kortbegrensning til. At dette henger I elva gir kanskje 1 mann mulighet til å gå inn å se om han/hun har gjort noe feil om en ikke lykkes på egenhånd. Målet vårt vil også være det dere snakker om her. Jeg er fullstendig enig i at folk kakker unødvendig fisk. Det kan ha en sammenheng med at folk ikke skjønner hvor viktig 1 eneste ørret over 2 kilo kan være i et vassdrag. Da må slik kunnskap nå frem til kakkern eller det som truer elva. Men det har vi desverre ikke altfor store ressurser til. Kanskje en ide for Hemsil?! Stå frem som en elv som tenker på "ørretansvar" ... bare en tanke..
  19. hehe:) Liker tanken din og utrolig nok har vi vært på tanken:P Men vi føler oss ikke drevne nok til å kunne gjøre slikt! For de mer erfarne kanskje
  20. jaja.. det må du mene. Vi har absolutt ikke noe ønske om å avsløre plasser som er lite til ikke kjent i det hele tatt. Hvorfor vi hang opp i Hemsila var fordi den allerede er så kjent fra tidligere. Info finnes overalt også fra personer som sutrer og klager på denne lille plakaten. Da befinner du deg I elva allerede. Vi henger ikke opp slike plakater rundt overalt! Da er det misforstått. Og jeg synes det er leit at du sier det du sier der for da har du ikke skjønt poenget i det hele tatt!! Målet er IKKE å trekke folk, men være åpne å gi råd.
  21. La nå de som forvalter fisket sette opp nødvendig informasjon om vassdraget. Og Hemsila er vel kanskje en av de mest tilgjengelige elvene jeg vet om, så her om noe sted er vel ekstrainformasjon virkelig overflødig? Ellers så jeg etterørret-plakaten på døra til Noroco; kult, der hører den hjemme Heia Drammen good!
  22. Kampanje og kampanje.. jaja:) Erlend igjen svarer godt Ikke akkurat kampanje.
×
×
  • Opprett ny...