Gå til innhold

Gavia

Members
  • Innlegg

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Gavia

  1. Jordaksen har bikka og daglengden øker. Men fortsatt noen mnd til det vaker igjen her hjemme. Flere som har noe terge fiskelysta med mens vi venter? Vulgatafiske: https://vimeo.com/141249199
  2. Jeg hadde stor glede av forumet i flere år, men så gikk det litt over. Det ble litt for mye de samme som surra og krangla. Men dette initiative høres positivt ut så jeg er nok med. En utfordring blir hvordan vi skal fange opp nye fiskere så det ikke bare blir oss fluegubber som holder på her.
  3. Her var det mye av det vanlige tullballet. Trådstarter ville ha tips til hvordan få flua til å flyte bedre ved vannkast. Andres tips var fornuftig og seriøst. Et tilleggstips: Bind fluer med foam i kroppen. Lett krok, materiale som suger lite vann, foam i kroppen, det er min oppskrift. F.eks. Andres microdun med foam i vingefestet. Foam post finner du her: http://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/torrfluer/foam-post-parachute/ Fiska en vulgatavariant i går med microchenille kropp på Brun-vis, Staffans capokdubbing, foampost og polypropylenvinge. Konge der det er trangt og den flyter og flyter selv med vannkast.
  4. Gavia

    Randselva 2015

    Jeg har ikke fått oppdatert noe særlig her. For mye jobb på meg på denne tida. De ledige stundene brukes til fiske. Akkurat nå har jeg pause fra elva til vannføringen går ned. Men masse annet spennende. Vulgataen er igang innpå åsene også nå. Hadde knall klekking i går. Kom til og med et lite spinnerfall tidlig på ettermiddagen. De gadd vel ikke vente til om kvelden slik de pleier. Ga i alle fall masse vaking med miks av rolige spinnervak og sprutvak på duns.
  5. Gavia

    Randselva 2015

    Vannstanden har vært holdt jevnt på 60 kubikkmeter nå og elva har våkna litt igjen. Fortsatt rhodaniklekking når det er klekkevær. Temperaturen har ligget rundt 7 grader de siste dagene. Ser ut til å bli for pent vær i pinsen. Men ei regnskur kan jo få opp ei klekkebølge. Jeg fant en del vakende fisk 17. mai og det ble 3 stk. fra 400 til 650 g. Mista en som var rundt kiloen. Men flua glapp i et spektakulært sprang så det var egentlig verdt det. Var på et sted med urolig strøm der det er vanskelig å se vakene om en ikke tar seg god tid og vet hva en skal se etter.
  6. Gavia

    Randselva 2015

    Vannføringen blir holdt på samme nivå som vi fikk forrige fredag. Temperaturen har ligget på 6 grader. Det er merkelig dødt etter at vannstanden ble økt. Som regel kommer klekkingene igang igjen etter noen dager når vannstanden har gått opp. Jeg var flere steder I elva i dag, men så bare spredt klekking av baetis. For lite til at det ble noe action. Brukte en del tid på å plukke søppel. Kan det væra så fordømt vanskelig å få med seg ølboksene hjem igjen når de er tomme? Også noe fluefiskersøppel (fortomspakker og tippetspole). Så to fiskere et stykke ovenfor meg I elva, men da jeg kom dit var de borte. Glemt å kjøpe kort kanskje?
  7. Gavia

    Randselva 2015

    Dæven døtte. I dag åpna de krana I Randsfjorden. Elva steg 30 cm i løpet av kort tid. Temperaturen falt, klekkingene stoppet og fisken omgrupperer seg i forhold til mer vann og strøm. Hadde håpa de ville vente litt lenger før de slap mer vann. Fjorden har steget 20 cm på to døgn så de tørte vel ikke holde igjen lenger. Kan fortsatt være fiskbart hvis de ikke slipper på enda mer vann.
  8. Gavia

    Randselva 2015

    Regner med at vi har rhodaniklekking ei stund til. Men ting er ikke som før så ikke godt å vite. Spinnerfall før 1. mai høres jo sprøtt ut når vi tidligere pleide å måtte vente til nærmere 17. mai før det klekka bra. Kanskje blir det romjulsfiske på rhodaniklekkinger før en blir lagt I det store stangrøret og skal fore meitemarken.
  9. Gavia

    Randselva 2015

    En tur i elva igjen i dag sammen med Ondrej. Trivelig fiskeøkt. Noe klekking, men plagsom vind. Blir spennende hvor lenge vi har klekking. Det har klekket bra en stund nå og rhodaniklekkingen kan faktisk være over overraskende tidlig.
  10. Gavia

    Randselva 2015

    Det har vært en fin start på sesongen. Noen brukbare klekkeperioder og dermed vaking. Nå er vanntemperaturen oppe i 7 grader.
  11. Gavia

    Randselva 2015

    I forhold til den sårbare ørretstammen er fiskepresset såpass stort at reglene bør være slik. Storørretstammen I elva er like sårbar som mange laksestammer eller kanskje enda mer sårbar. Også den elvestasjonære stammen er sårbar og vi har hatt litt for mange episode med rovfiske og uforsvarlig uttak om vi skal få ei interessant fiskeelv. Derfor er det viktig at reglene følges og at vi fiskere innretter oss for fang og slip uansett hva slags redskap vi bruker. Jeg skulle gjerne hatt fiske uten regler, men i de mest populære elvene og vannene må vi nok ha et forholdsvis strengt regime. Heldigvis er det fortsatt en masse steder man kan fiske uten innfløkte regler. Det er rikelig med matfisk I vann I nærheten for den som vil høste. Det er en resurs som bør utnyttes bedre. Ingen grunn til å kjøpe fjøsfisk eller langtransportert kjøtt for den som har fiskestang.
  12. Gavia

    Randselva 2015

    Det skjer mye positivt når det gjelder elva. Sportsfiskeforeningen er i gang med habitatsforbedringer i tilknytning til elva. Vi har fått inn midler til å starte dette viktige arbeidet. På sikt håper vi dette sammen med økologisk bedre reguleringsrutiner vil styrke stammen. Energiprodusenten har gitt positive signaler og vil bedre sine rutiner når det gjelder hvor raskt de senker vannføringen ved reguleringsendringer. Dette vil være et viktig tiltak for å bedre overlevelsen blant yngelen. Vi har tro på at en kan komme langt ved å gå inn i saklige og rolige diskusjoner med gode økologiske argumenter. Folk kan ofte være overraskende fornuftige hvis en ikke ønsker unødige provokasjoner og å tre ting ned over hodet på folk.
  13. Gavia

    Randselva 2015

    Her er oppdaterte fiskeregler for Randselva: 1.Fiske er tillat fra 01-05 til 30.09 på Ringerikes Sportsfiskere sine strekninger. Fiskekortet gjelder en stang , kortet er personlig kan ikke overdras til andre 2. Det er forbudt å fiske på en slik måte at fisken sannsynligvis vil krøkes. 3. All fangst skal registreres på sms på Tlf nr 93 26 16 52 eller på inatur for de som har kjøpt kort der. .lengde .bilde. 4. Det er bevegelige fiske - Fiske starter oppstrøms av andre fiskere. - Vi hensyn til motfiske fra andre siden. 5. Hunnfisken er fredet i Randselva og skal settes ut igjen. (Gytefisken) - Fra 15 september til 30 september er også hann fisken fredet .Da gjelder kun c&r .eller fisk skal settes i stamfiske kasser om det er tilgjengelig. 6. Størstemål Fra 01-05 til 01-08 skal all fisk over 40 cm settes tilbake i elva. 02-08 til 01-10 er største mål 70 cm all fisk over skal settes tilbake i elva. 7. Devon sluk kan kun benyttes med en trebbel krok. Bly og tubeflue er ikke tillatt. Overtredelse av ovennevnte regler førerkort til inndragning av fiskekort samt retten til utstedelse av nytt fiskekort resten av sesongen. Vis naturvett og rydd opp etter deg. HJELP OSS OG BEVARE DENNE UNIKE STAMMEN VI HAR I TYRIFJORD STAMMEN.
  14. Gavia

    Randselva 2015

    Jeg skal forsøke å fore dere med oppdateringer fra elva. Ringerike Sporsfiskere (RSF) har nå ansvaret for hele strekningen nedenfor Viul. Det er vedtatt nye fiskeregler. Vi håper det kan bidra til å styrke stamen også av elvestasjonær ørret. Desverre har det vært en del tilfeller av uvettig fiske. Med nye bestemmelser håper vi bestanden kan ta seg opp og at andelen større fisk kan bli bedre. Jeg kommer tilbake med de nye reglene før fisket I elva åpner 1. mai.
  15. Gavia

    Randselva 2014

    Sørgelig dødt i elva for tida. 24 grader i vannet og uvanlig lite insekter å se. Har vært rundt å kikka både morgen og kveld, men det er bare en og annen småfisk som vaker.
  16. Gavia

    Randselva 2014

    Ovenfor Viul må en gjøre avtale med grunneier om fiske. Området nærmest ovenfor Viul er gjeddeland. Helt opp mot Jevnaker kan en treffe på ørret om forholdene er gunstige. Men her er det ikke mange områder som er velegnet for fluefiske. Det fiskes en del med mark og sluk/spinner på de øvre delene. Men totalt sett er ikke fiskepresset veldig stort bortsett fra et par steder. Det er nok lenger mellom de større fiskene i øvre del. Antagelig fungerer fisken her nærmest som en egen stamme. Utvekslig av fisk over demningene oppover forekommer jo ikke og forflytningen nedover er antagelig heller ikke stor. Fisken må bl.a. passere gjeddeland. Mye av fisken i øvre del blir kjønnsmoden når den er temmelig liten. Dette er ofte et tegn på overbefolkning eller en mer småvokst stamme av bekkørretypen. Det hender stor fisk fra Randsfjorden slipper seg ned til strekket mellom Bergerfoss og Kistefoss når vannet har gått over dammen. Jeg har fått fisk som er merka i Randsfjorden nede på dette strekket.
  17. Gavia

    Randselva 2014

    Det klekker litt spredt sulphurea. Har akkurat vært flere steder ved elva for å se om regnet ga noe døgnflueklekkinger, men fant ingen. Fiska litt med nymfe helt oppe ved Jevnaker, mellom Bergerfoss og Kistefoss, og fikk 3 stk. på 200-300 gram.
  18. Gavia

    Randselva 2014

    I går kveld opplevde jeg årets første gode vårflueklekking. Kommende helg kan bli fin. Hvis den gode vårflueklekkinga fortsetter kan det være bra i store deler av elva. Det er svømmende vårfluepupper fisken går etter nå. Du ser det på vakformen, en slags plaskevak. Men innimellom også forsiktige vak på vårfluer som ikke er så aktive. Svømmepuppeimitasjoner i str. 12 til 16 og imitasjoner av lysebrun og mørkebrun voksen vårflue i samme størrelser holder antagelig. Hvis du har sett Andre Bruns DVD om vårfluer har han en glimrende imitasjon av svømmepuppe. Jeg brukte bl.a. den i går kveld og det funka. Fisken tok den både dead drift og stripende i svingen nedstrøms.
  19. Gavia

    Randselva 2014

    Ikke noe klekking i dag heller. Hvis dere skal fiske i Randselva må dere fra nå bruke mobilen for å kjøpe kort. Kortkassene ved elva får ikke være i fred så foreningen må kutte ut fiskekortsalg fra kassene.
  20. Gavia

    Randselva 2014

    Fine forhold i elva nå. Trenger bare noe som klekker slik at fisken vaker. Besøkte flere steder i elva i går, men så bare en og annen småfisk som vaka. Temperaturen er oppe i 14-16 grader.
  21. Gavia

    Randselva 2014

    Jeg hadde håpa regnet i dag ville gi noe klekking. Kikka på elva på flere steder, men bare spredt sulphureaklekking. Vannstanden begynner å bli grei nok for fiske flere steder.
  22. Gavia

    Randselva 2014

    Positive ting skjer i elva! Jeg frykta vi fikk en lang og høy flom, men Randsfjorden har kuliminert og energiverket har strypt til demningene. Dermed skvatt vannføringa under 100 kubikkmeter. Fortsetter det sånn kan det være fiskbare forhold allerede førstkommende helg.
  23. Gavia

    Randselva 2014

    Da må vi nok til skogs for å fiske i stillevann en periode. Eneste som kanskje tar flua i elva nå er rikelig med grovt trevirke på tur mot Tyrifjorden.
  24. Gavia

    Randselva 2014

    Det ble ikke noen 17. mai-fisk på meg i år. Dermed er en god tradisjon brutt. Jeg så noen få vak, men med minimal klekking var det vanskelig å finne fisk å kaste på. 17. mai-fisken skal tas på tørt så nymfe ble ikke prøvd. Været var i beste laget. Muligens avtar klekkingene av rhodani også fordi det har klekka svært bra i flere dager. P.g.a. kalde netter har Randsjorden steget sakte og elva holdt seg rundt 80 kubikkmeter. Det er fiskbar vannføring i deler av elva. Temperaturen er nå oppe i 8 grader. Randsfjorden er straks på 2,20 m og vi får vel økt vannføring denne uka. Det ser ut til at vi ikke berges av kalde netter i fjellet lenger. Da er det bare å vente på at flomen går over og neste runde døgnfluer klekker.
  25. Gavia

    Randselva 2014

    Jeg var ved elva i går ettermidag og i dag på ettermiddagen. Gode klekkinger av rhodani og noe vaking. Fortsatt rundt 80 m3 vann i elva. I meste laget, men det går å fiske en del steder. Fikk to fisk på rundt 500 g i går. I dag ble det 450 g, 550 g og en på 300 g. Alle ble tatt på oliven fallskjermdøgnflue i str. 14. Virker som vakinga tar seg opp selv om temperaturen er lav. Der jeg var i dag tok fisken pauser i vakinga på 10 - 15 minutter innimellom. Hvis en kommer akkurat da kan det se ut som det ikke er vak i det hele tatt. Det ble noen kaffekopper og venting.
×
×
  • Opprett ny...