Jump to content

EtterØrret

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  120
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.etterørret.no

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EtterØrret's Achievements

 1. Ok. Hvor i alle dager henter du den nedlatende holdninga fra, forresten?
 2. Husk at de store mengdene kom i området Kongsberg-Mjøndalen-Bingen-Åmot. Tror ikke det trenger å være grisedårlig lenger opp.
 3. Hei, Kjell. Og alle andre for den del. Jeg hadde egentlig tenkt å legge ballen død, men jeg ser at det har tatt helt av her inne. Og bra er det, diskusjonen trengs åpenbart. Det hele startet med at noen syns vi hadde hengt opp en plakat på feil plass. Det har vi allerede tatt selvkritikk på, og siden det har vel knapt diskusjonen handlet om Hemsil, men alle de andre elvene som folk ikke vil at vi skal vite om. Vi er ingen bedrevitere, og veit akkurat like mye som dere om hvordan fisketrykket tok knekken på både Vangrøfta og Tya (og sikkert andre lokale vann i vårt ganske land.) Vårt ønske er heller ikke å fortelle om den fine hølen like nedenfor storstryket. Vi ønsker helt enkelt å fortelle hvor vi har vært. Den ene lille detaljen ekstra i forhold til andre. Vi mener det er sunt med åpenhet, og tror også at dette kan bidra til at det er enklere for folk å komme seg ut. Hvilken informasjon og glede kan egentlig menigmann hente av at noen har vært i lureelva med lureflua og lurt lurefisken? (Menigmann er ikke oss fortapte her inne) Fortelles det samtidig om hvordan en ørretstamme burde forvaltes, er jeg overbevist om at folk tar hensyn til det. Kanskje ikke første uka, men etter hvert. Kanskje kakkerne blir færre, jeg er ganske overbevist om at det i stor grad er kunnskapsløshet som gjør at folk kakker. Får man inn dette i hodet på folk gjennom oppveksten klarer sikkert til og med en del slukdengere å slippe ut en og annen fisk. Det er nettopp pga denne kunnskapen og forvaltningen at Hemsila ikke trenger kortbegrensning. Tenk om vi kunne hatt denne åpenheten flere steder, da tror jeg gleden blant mange hadde økt mange hakk. (Spesielt blant de som ikke er bitt av basillen, men helst burde kutta ut WoW og heller tatt seg ei kveldsøkt ved lokalvannet.) Det er ikke overskudd på fluefiskere i dette landet, og det ser vel ikke ut til at antallet øker drastisk, heller. Det er massevis av plasser å ta av. Forresten ser framtida sånn ut om alle slutter å fiske: Færre fiskere = flere tørrlagte vassdrag = færre elver å fiske i = billigere strøm i Europa. Det der er en ond sirkel. Og for å understreke: Kommer vi til et lite fjellvann eller ei lita elv med stor fisk, roper ikke vi ut koordinater, fluevalg og hvilken av buktene du skal pælme i. Skal man ha fiske servert på fat, ja da anbefaler vi heller at man drar til put and take i Danmark. (Det kunne jeg godt tenkt meg, forresten.) Jeg har selv jobbet hardt med å kultivere enkelte mindre vann, og de vil jeg nødig at kakkebanden skal komme å tømme. Vi mener ikke at vi har rett og dere har feil, det er en holdning vi har blitt tildelt i løpet av dagen. I morra skal jeg forresten ut å fiske ørret på tørrflue. Kanskje jeg får en fin en. Håper jeg kan fortelle hvor jeg fikk den.
 4. Jeg tror dere alle får sitte på hver deres tue og ruge til krampa tar dere. Kanskje dere hadde hatt godt av å teste ut en ny plass. Markedet er åpentbart der, for folk betaler jo i bøtter og spann for å fiske de få plassene som er allment kjent. Evigamatør, jeg tror du ikke har fått med deg poenget, for Hemsil er bare et av eksemplene. Jeg synes ikke det er stas å reise tre timer i bil for å fiske 50-grammere. Da ville jeg heller hatt mer kunnskap på forhånd. Vi får se hva som skjer, "mitt og ditt"-mentaliteten råder enda.
 5. Det her er som å snakke til en vegg uansett, og det er fortsatt det jeg mener er problemet. Ruffen, har du aldri vært ved ei elv før? Der henger det ofte plakatoppslag.
 6. Fordi vi har trua på det vi driver med. Skal vi få flere med på laget, tror vi det kan være måten å gjøre det på. Plakater eller ikke, det er ikke det som er hovedbeskjeftigelsen vår, det er å spre det gode budskap med åpent sinn. I vårt område finnes det knapt hemmeligheter, men likevel ingen god oversikt over totalmulighetene.
 7. Han Sjølvaste: Hvorfor skal alle ruge på sine egne godplasser når det antakelig finnes så mange av dem? Det å ønske oss langt unna "dine" (hvorfor i all verden er de dine?) elver er et kroneksempel på hva vi ønsker å få bukt med. Hadde åpenheten vært der, ville også mangfoldet og bredden i alles muligheter vært der. For meg er det meget aktuelt å stikke ei helg på tur til ei elv vi kan forvente bra fiske i, men dersom vi ikke veit noen ting på forhånd er ofte risikoen for stor til at vi gidder. Litt av det samme er jeg sikker på at mange andre føler. Jeg føler at jeg gjentar meg selv, men jeg tror det kunne vært svært nyttig for mange av oss: Hadde vi hatt et elveregister litt slik hooked.no har, men generelt med elver og større vann som har over snittet god mulighet for god fisk, ville heller ikke fiskepresset vært så stort i de elvene som i dag er kjent, og markedet ville jevnet seg ut. Jeg er overbevist om at det finnes såpass mange elver at ingen blir ødelagt om man hadde stelt i stand en (så godt som) fullstendig oversikt. Og for å poengtere det Waksvik sier: Det er ikke vår intensjon å avsløre mindre lureplasser, vi har allerede vært noen steder som etter vår vurdering er så hensynskrevende at det ikke er noe poeng i å fortelle hvor det er. Det er naturligvis ingen som ønsker at det skal bli dårligere å fiske en plass - det faller jo på sin egen urimelighet. Derfor hadde ikke vi for ti år siden blåst ut om f.eks Vangrøfta uten å ha noen andre strenger å spille på samtidig. Hadde vi hatt sju Vangrøfter ville det ikke vært noe problem. Ser du poenget?
 8. Lars: Jeg er enig i at oppslagstavler er en bedre plass å dele det gjennom, men å kalle det malplassert når de ikke står på tavler er jeg ikke mer enn delvis enig i. En del elver og vann er ikke lenger midt i skauen, men rene maskiner. Plasser der de gjerne vil ha deg til å betale, og helst reise av gårde så fort som mulig. På sånne plasser føler man seg uansett ikke akkurat som i villmarka, som for eksempel i Hemsedal, hvor alle veit om alle plassene og folk kjører omtrent nedi elva for å slippe å gå. Vi tar selvkritikk på om noen mener at plakatene ikke burde henge på trestammer midt i skauen, det kan man forstå. Men om de henger på lyktestolper, oppslagstavler osv, synes jeg det bør akseptereses (slik som du.) En spade kaller vi gjerne for en spade, klart det er markedsføring. Men vi tjener ingen ting, og målet er heller ikke å gjøre det. Markedet er vel uansett såpass mettet (og i utgangspunktet lite) at det skal mye til for å få til det. Ønsket er i bunn og grunn å få med flere, og vi tror at slike oppslag og en slik nettside etter hvert også kan motivere nye som rutinerte folk til å gi en plass en god sjanse, med trua allerede før man kommer. Uten at plassen heter Hemsil eller "lokalelva". Og Fredrik: Vi har snakket med oppsynet om det, og det virket ikke som om de synes det var annet enn positivt. Diskusjonen sklir vel litt ut, og burde kanskje fortjent en egen tråd. Uansett: Dette har ikke med Hemsil alene, men handler altså om åpenhet om fiskehverdagen vår. For oss selv og alle andre, rutinerte som ferske.
 9. Argumentet med forsøpling faller i mine øyne på sin egen urimelighet. Vi ønsker alle oppslag om hvordan fisket i elva foregår, kortinformasjon og fine spotter for fisk. Jeg forstår selvfølgelig at disse plakatene (både for butikker, blogger, merker osv) ikke hører like naturlig hjemme som oppslagene om fiskeregler osv, men jeg sitter på ingen måte med følelsen av at disse plakatene forurenser fiskeområdet mer enn de normale oppslagene. Se heller på det som krydder i din hverdag, der du enten velger å sjekke det ut, eller ikke. Et sjokoladepapir, engangsgriller osv. er det som bør irritere. Det bidrar virkelig til at følelsen av å være ute i det fri forsvinner. Når det gjelder blogger, er det vel ingen andre enn seg selv som velger om man skal lese den. Ellers er det godt å se at det virkelig er en diskusjon her inne. Denne diskusjonen er virkelig sunn, siden det er en sak alle har en mening om. Det er selvølgelig fordi det er så mange (gode) argumenter for begge sider av saken, og at det kanskje er det viktigste spørsmålet vi har. (Sammen med de vi alle er enige om at er dritt, altså vannkraft og fiskeoppdrett.) Alle ønsker selvfølgelig å ha fine elver å fiske i, gjerne flere også. Jeg heller etter hvert mer for å være åpen om fiskeplasser og elver. Mine argumeter er at rekrutteringen er svært viktig, og at markedet for gode ørretelver er vidåpent. Se bare hva man kan ta betalt i Hemsil, uten å blunke en gang. Ingen hadde betalt en slik sum dersom ei annen elv i nærheten hadde hatt likt fiske. Nå som det er én stor aktør i markedet (med flere elver under sitt belte), er det viktig å komme opp med alternativer som folk flest kan benytte seg av og kanskje til og med vende tilbake til. Derfor er ønsket å gi flere en mulighet til å finne disse elvene. Dersom det etter kommer en oversikt over elver som finnes, og hva de kan tilby, tror jeg det er store muligheter for at alle kan fortsette med sitt fiske i "sine" elver uten å merke så stor forskjell fra hvordan det før. Du velger kanskje å teste ut ei annen elv, mens andre tester ut "din" elv. Selv om uhorvelig mange er inne og leser oversikten, gjør det ingenting dersom oversikten er så mangfoldig at det ikke bare er fire-fem elver alle drar til. Så får det heller være opp til den enkelte fisker å lære seg gode perioder i de forskjellige elvene. Derfor er det kanskje ikke så dumt at det henger "reklame" andre steder også. I Drammenselva, Snarumselva, Rena, Glomma for å nevne noen, henger det også plakater for butikker, blogger osv. Tar alle i et tak for åpenheten, har jeg god tro på at det både blir finere elver å fiske i, i tillegg til at vi får med oss flere på lasset.
 10. Fem vak bør jo bety at det ikke er noen grunn til å vente
 11. Det er bare de mest kultiverte vanna (de i Ila- og Trollavassdraget) som er stengt.
 12. Tja, Nidelva er ganske spesiell fordi vanntemperaturen er høyere enn normalt på vinteren og lavere enn normalt på sommeren. (Pga at vannet som tas ut fra selbusjøen kommer fra dypet, og derfor er ganske lite påvirket av været oppe i dagen.) Man kan se vak i Nidelva hele året, så det er helt sikkert verdt en rekognoseringsrunde allerede nå, spør du meg. Det klekker helt sikkert steinfluer og mygg, så spørs det om fisken er interessert.
 13. Ganske sikkert islagt. Hvertfall var malvikmarkavanna godt islagt i går kveld. Regner med det går enda ei ukes tid før det er muligheter.
 14. For ikke å svartmale situasjonen helt: Det er potensielt 700 000 på rømmen. Får håpe det reelle tallet er en del mindre, sannsynligvis er det det. Det som skremmer meg er at det tok fire (!!!) dager før man sjekket anlegget etter et slikt ekstremvær.
 15. Med det regnværet som er i Tydalsområdet nå, anbefaler jeg dere å finne ei annen elv. De mengdene som har kommer nå, er så store at jeg tviler på at magasinene holder igjen. Det er betydelig sjanse for kakaofarge også.
×
×
 • Create New...