Gå til innhold

perg

Members
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. perg

    Vannkvalitet

    Vanskelig å gi deg eksakte svar på dine spørsmål Frode. Har gått gjennom div kursunderlag og rapporter, uten å bli noe klokere. Kalsiumverdien som i "dine" vann ligger i overkant av 1 mg Ca/l betyr at vannene ligger i kalkfattig område. Bufferevnen er dårlig. Har sett at denne verdien i kalkrike områder på østlandet kan ligge på 40 mg Ca/l. Har sett på siste rapport fra vannprøver i Vest Agder (170 vann). De aller fleste prøvene ligger under 5 mg CA/l. Hvis du vil studere temaet nærmere finnes det en rapport under "Vannportalen". Gå inn på Vannportalen.no/publikasjoner/Veiledere og bla deg ned til "Klasifisering av miljøtilstand i vann". Se på §§ 5 og 6. Har skaffet noen eks av Kalkingshåndboka fra DN. Hvis du vil ha et eks sier du fra.
  2. Spenstig å kritisere kastingen til Steve R. Har vært så heldig å møte Steve ved flere anledninger, demo/instruksjon og to ganger som konkurrent i fluekasting (ikke casting). Under Emerald World Masters i Irland i 2006 (uoffisilet VM i fluekasting) fikk jeg en grundig leksjon i hva som kreves under vanskelige forhold. Steve hadde suverent vunnet presisjonskastingen før lengde enhåndskonkurransen. Vi kastet to og to samtidig og jeg trakk da Steve som konkurrent (det føltes verre enn å hoppe etter Wirkola). Det blåste opp kraftig bakvind før vi startet. Selv om jeg var godt forberedt og utstyret bra viste det seg umulig å sette en god baksleng. Fikk ikke kontakt med snøret. Da jeg ser over mot Steve blir det ikke enklere. Han setter sylspisse bukter som strekker perfekt. Steve vinner selvsagt øvelsen. Når det gjelder tailing loops vil jeg tro at det er liten avstand mellom trange bukter og tailing loops. Som kjent ligger den største luftmotstanden i bukta og ved lengdekasting (og baksleng mot vinden) vil trange bukter være helt avgjørende. Steve er uten tvil den beste kasteren jeg har møtt. Stilen hans er krevende og kan ikke kopieres av så mange. Svært få har styrke og teknikk til det. Likevel har han gitt videre mange råd som har hjulpet mange av oss til å komme videre som fluekastere. perg
  3. Helios 9fot 7. mid flexTakker! Kommer du til å bruke den i 5er cupen også?Brukte Orvis Hydros 9`#7 Tip Flex. Aktuell for 5er cupen, men må testes mot tidligere brukte stenger og snører. Problemet er at vi ikke kan få testet innendørs, da vi ikke har tilgang til stor hall for trening.Vil benytte sjansen til å opplyse at 5er cup i Sørlandshallen (Kristiansand) vil bli 13. mars. Desverre var hallen ikke ledig i febr. Vi stiller som vanlig langt bak fotballspillerne. Håper mange finner veien. Nye regler betyr etter min mening lite. Utstyr brukt tidligere år vil være godt nok. Trening er viktigere. For vår del har dette vært vanskelig grunnet 14 dager med kuling. Det er heller ikke grunn til å tro at castingutøverne har overtatt 5er cupen. I årets stevne i Sørlandshallen deltok 2 aktive i casting, en junior- og en damekaster. Kastere som forøvrig er dyktige i 5er cup og GLc. Resten av deltakeren er aktive i fluekasting miljøet. I dette stevne stilte ellers 11 mann som dommere/funksjonærer, bla president i castingforbundet og et styremedlem. Uten disse frivillige ville det være vanskelig å arrangere disse stevnene. Dette som en bekreftelse på tidligere innlegg fra Grunde.
×
×
  • Opprett ny...